Ten masculin, îngrijire specifică

Îngrijirea feței nu trebuie să se rezume la aplicare unei creme după bărbierit…

Te uiți la partenera ta și te întrebi câtă răbdare trebuie să ai pentru a trece prin toți pașii unui ritual de îngrijire a tenului. Nu multă, îți spun, la femei e o chestie de reflex să se demachieze, să aplice un serum sau să se relaxeze cât timp acționează o mască. Iar dacă nu ar ști că funcționează, nu ar face-o. N-ar strica să încerci și tu măcar o chestie nouă în fiecare zi, pentru ca apoi să constați diferența. îngrijire specifică

Pre-bărbieritÎncă te mai confrunți cu fire crescute sub piele și iritații? Soluția nu este resemnarea, ci exfolierea tenului înainte de bărbierit. Acest pas înlătură stratul de celule moarte (care, în timpul bărbieritului, este colectat de lamele aparatului, încărcându-l excesiv) și lasă firele blocate să iasă la suprafață, astfel încât aparatul să poată tăia barba de la rădăcină fără alte efecte secundare. Încearcă The Shave Doctor Pre-Shave Face scrub, 45 lei. îngrijire specifică

Controlul porilor

Dacă pori tăi se deschid larg din cauza aburului de la duș, bărbieritul de după se poate solda cu coșuri sau iritații. Este nevoia de intervenția unei soluții astringente precum Reuzel Astringent Foam, 56 lei, care curăța pielea și porii de sebum, fără să deshidrateze. Apoi clătește-ți fața cu apă rece.

Forever young

Semnele trecerii timpului încep să se vadă pe chipul tău? Acidul hialuronic te poate ajuta să „tragi” de timp, datorită proprietăților sale hidratante, dar și în ceea ce privește susținerea elasticității pielii. Fiolele Gerovital Men pentru ten neted și revitalizat, 63 lei/10 fiole, conțin acid hialuronic în proporție de 5%, într-o formulă adaptată tenului masculin. îngrijire specifică

Fără bacterii

Spălarea feței este o rutină banală, dar săpunul face diferența – alege unul dedicat feței, precum Morgan’s Antiseptic Medicated Soap, 9,50 lei, care curăță pielea în profunzime, prevenind acneea și ajutând la vindecarea eventualelor coșurilor.

Protecție continuă

Formula aleasă pentru îndepărtarea părului facial este esențială pentru un bărbierit fără efecte secundare. Noua gamă Seb Man. de la Sebastian Professional The Protector Shaving cream, 59 lei, este un gel de ras extrem de ușor de întins, care face lama să alunece ușor și sigur.

Paza bună

Soarele te vede cam peste tot, chiar și la volanul mașinii tale, nu doar când ești pe plajă. Protejează-te de radiațiile UV folosind zilnic o cremă de protecție antioxidantă (adică previne îmbătrânirea prematură a pielii), de exemplu Madara SUN 30 Plant Stem Cell Sunscreen, 85 lei, pentru față, corp și mâini.

Știu ce-ai făcut azi-noapte!

Cearcănele întunecate și pungile de sub ochi sunt martorii incontestabili ai nopților pierdute. Combate semnele oboselii – dimineața și seara – cu o cremă dedicată zonei ochilor precum Ecooking Eye cream, 273 lei (doar la Douglas), care ajută și la reducerea liniilor fine și previne deshidratarea pielii.

Energizant facial

Șterge orice urmă de oboseală de pe fața ta folosind o formulă hidratantă concentrată precum Clinique for Men Super energizer SPF 40 anti-fatigue hydrating concentrate, 214 lei, cu cafeină, acid hialuronic, glicerină și vitamine, eficientă și în combaterea efectelor luminii albastre.

Face time

Dacă nu te grăbești prea tare, oferă-ți o porție de răsfăț folosind o mască după bărbierit – Douglas After-Shave mask, 25 lei, cu efect hidratant și calmant, grație extractului de aloe vera din formula cu care masca textilă este gata impregnată. îngrijire specifică

Hidratare continuă

Nu ai nevoie de două produse pentru a-ți hidrata și tenul, și barba. Alege unul potrivit pentru ambele, precum Chanel Le Bleu de Chanel 2-in-1 Moisturizer for face and beard, 254 lei.

 

 

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.