Si barbatii se vopsesc cateodata

Că e vorba de câteva fire albe pe care vrei să le faci nevăzute sau o schimbare de look majoră (genul care te întinerește cu vreo 10 ani), e important s-o faci cu stil!

Adică… să nu cazi în plasă, vopsindu-ți părul acasă, cu un produs de colorare destinat femeilor. Motivul este, pe cât de simplu, pe atât de vizibil, în ceea ce te privește: se vede de la o poștă! Pentru că produsele pentru femei sunt, în marea majoritate, super-pigmentate, astfel încât să se poată obține acele culori intense, frecvent nenaturale, de care femeile (unele!) sunt atât de mândre!Păi, și?
Alternativa există – produsele de colorare a părului speciale pentru bărbați, adaptate specificului părului masculin, care oferă o nuanțare identic naturală, vag sesizabilă, dar decentă și elegantă. Aceste produse sunt disponibile atât în rafturile lanțurilor de supermarketuri, cât și în oferta de servicii a saloanelor de frizerie și coafură. Însă diferența dintre ele este substanțială…

Bărbații se vopsesc?
La coafor? Ei bine, da, ne asigură Adrian Perjovschi, hair-stylist la Jovsky Studio (www.jovsky.ro):„nu mă pot pronunța în procente, însă sunt destul de mulți! Când vine vorba de vopsitul părului, domnii sunt ușor reticenți, dar se vopsesc! Exista vopsea specială pentru barbați, pentru persoanele grizonate, pentru efectul de natural, ea nu acoperă 100% firele albe, ci doar estompează efectul de gri. Un alt atuu al acestei vopsele este că, atunci când părul crește, nu există acea rădăcină crescută, cum se întâmplă de la o vopsea normală. Efectul este natural și nu sunt urme că parul ar fi fost vopsit”, te asigura hair-stylistul.

Din magazin sau la salon?
Știu că e greu să te decizi, însă, dincolo de avantajul economic oferit de vopseaua de păr din comerț (cea specială pentru bărbați, ne-am înțeles?), opțiunea „externalizării” oferă mai multe beneficii, ne arată hair-stylistul: „toată lumea își dorește o nuanță naturala, frumoasă și strălucitoare, care să atragă priviri, complimente. Crema colorantă de păr profesională este într-adevăr performantă și își face datoria cu mult mai bine față de cea din comerț! Diferența se simte și se vede. Ca diferența majoră avem puterea de acoperire a firelor albe, gama foarte diversificată de culori (nuanțe ce nu exista în catalog și se „inventează” pe loc), siguranța că-ți iese culoarea prezentată, aleasă din meșierul de pe catalog”, mai spune Adrian.

Bine, și după aia?
Pentru că există o „urmare”… Adică, faptul că te-ai vopsit o dată n înseamnă că ai scăpat de problema asta. Părul crește, va fi tăiat, iar firele albe vor fi din nou vizibile, necesitând un nou serviciu de colorare. Colorarea poate fi făcută cu o frecvență variabilă, în funcție de ritmul creșterii părului, însă te poți aștepta la 4-5 vopsiri pe an. Hai, că nu-i așa rău!

Cu ce te vopsești?
Știu că ți-e egal, că rezultatul e cel care contează, dar e bine să știi dacă produsele pe care stylistul ți-l propune este unul profesional ori ba. Și… da, poți achiziționa produse profesionale pentru colorarea părului acasă, însă ai toate șansele ca misiunea să fie un eșec total! Deci, însoțește-ți iubita la coafor pentru un vopsit la dublu!

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise