Ritual masculin – efectele stresului asupra pielii

Presiunea de la job, stresul cu afacerile, anxietatea, „relația” cu gaming-ul… toate se pot citi pe chipul tău. Combate imediat semnele cu un ritual masculin 100%.

În primul rând, oboseala poate face ca stresul să devină și mai greu de suportat , deci caută să te odihnești mai mult. Știu, fix stresul te împiedică să adormi, dar nici faptul că stai cu ochii pironiți în ecranul telefonului sau laptopului în fiecare seară nu te ajută prea mult. E drept că într-un final adormi, dar orele de somn rămase sunt insuficiente. Renunță la aceste obiceiuri și vei vedea că stresul se va diminua. Nu de alta, dar stresul stimulează producția de cortizol în exces, declanșând stresul oxidativ, adică incapacitatea pielii de a se auto-repara, pierzându-și elasticitatea și tonusul. În plus, probleme precum acneea se pot agrava. Iată cum poți face față (la propriu!) celor mai comune efecte ale stresului adoptând un ritual masculin de îngrijire:

DESHIDRATARE

Sunt multe motive pentru care tenul tău este super-uscat: aerul condiționat, lipsa unui ritual adecvat pielii uscate, alcoolul, bărbieritul și, desigur, stresul. Hormonul de care vorbeam mai devreme, cortizolul, afectează retenția de apă la nivelul pielii, atunci când este produs în exces. Folosește o cremă hidratantă pe care să o aplici imediat după un duș (pielea este mai receptivă la ingredientele produsului după ce a fost „înmuiată” de aburi și apa caldă).

SOLUȚIA: Kiehl’s Age Defender Moisturizer Firming Lifting Anti-Wrinkle Treatment for Men, 181 lei

TEN SPĂLĂCIT

Celulele moarte, adică stratul de piele uscată de la suprafața pielii, fac tenul să fie albicios, încărcat, tern. Face parte din procesul regenerator propriu pielii, dar corelat cu celelalte efecte ale stresului asupra pielii, poate fi mult mai neplăcut. Pentru exfoliere, alege un scrub, care va stimula și micro-circulația, redând pielii aspectul sănătos. Bonus: nu vei mai avea parte de fire crescute sub piele.

SOLUȚIA: The Shave Doctor Face Scrub for men, 45 lei

RIDURI

Când spuneam că stresul face ravagii asupra pielii, la riduri ne gândeam. Și știm că doar acestea te sperie puțin. Stresul afectează și glicemia, a cărei creștere declanșează glicația, un proces ce distruge colagenul și elastina, responsabile cu elasticitatea pielii. În traducere, faci riduri. Consumă antioxidanți din fructe și verdețuri iar pentru a combate ridurile, folosește un produs de „umplere.”

SOLUȚIE: Estee Lauder Perfectionist Pro Instant Wrinkle Filler, 255 lei

CEARCĂNE

Nu o dată ai fost întrebat ce-ai pățit, atunci când aveai cearcăne! Pentru că ele nu indică neapărat nesomnul, cât faptul că există ceva care nu-ți dă pace (stresul). Iar dacă în ecuație mai intră și ceva alcool și sare (chipsurile, bată-le vina), nu-i de mirare că ai ochi de panda; vasele de sânge de sub ochi se dilată, de unde și coloratura vineție a pielii din zona cu pricina. Folosește un tratament pentru zona ochilor în fiecare seară și dimineață (în zori, pune gheață sau comprese cu apă rece dacă simți țesutul de sub ochi umflat).

Dior Homme Dermo System Serum Anti-Fatigue Firming, 208 lei

ACNEE

Apariția acneei pe fond de stres e ceva comun, dat fiind că poate crește producția de sebum. Folosește produse specifice, destinate tenului acneic (produse de curățare, loțiuni astringente, tratamente locale) și caută să elimini toate sursele de supra-infectare: spală-ți fața cu un produs sebo-regulator după ce transpiri la sală, schimbă mai des fața de pernă și șterge zilnic ecranul telefonului cu un produs dezinfectant.

SOLUȚIA: Origins Super Spot Remover Blemish Tratment Gel, 84 lei

MÂNCĂRIMI

Fie că ți-ai lăsat barbă de stres sau doar ca să mai schimbi ceva la tine, probabil că te scarpini mai toată ziua (și nu e un tic nervos!). O astfel de decizie vine la pachet și cu schimbări în ritualul de îngrijire, deoarece pielea are alte nevoi atunci când este acoperită de barbă, iar părul facial trebuie îngrijit la fel de atent precum podoaba capilară. Procură-ți produse pentru îngrijirea bărbii și pielii.

SOLUȚIA: Percy Nobleman Face&Stuble Wash, 63 lei 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.