Remedii pentru ejacularea precoce

Ejacularea precoce este un subiect tabu, însă unul din 5 bărbaţi este afectat de ea. Ce ziceţi să vorbim direct despre ea, despre ce simptome are, care sunt cauzele şi cum se poate trata?

Ce este mai exact ejacularea precoce?

Din punct de vedere medical, nu există niciun standard care să ne spună exact cât ar trebui să dureze un act sexual. 

În momentul în care ejacularea are loc mai devreme decât ambii parteneri şi-ar dori, în mod regulat, atunci putem vorbi despre ejaculare precoce. Cu alte cuvinte, dacă aceasta are loc după o stimulare minimă sau la foarte scurt timp după penetrare.

Ejacularea prematură este de două feluri: primară şi secundară. Prima se referă la o disfuncţie sexuală care a fost prezentă şi nemodificată pe toată perioada activităţii sexuale a bărbatului, în timp ce a cea secundară a apărut după o oarecare perioadă de timp.

Ce cauze are?

De cele mai multe ori, ejacularea precoce este cauzată de factori psihologici, nu biologici. Amintim aici educaţia sexuală nepotrivită (sexul este un lucru murdar) care crează sentimente de vinovăţie şi ruşine, anxietatea, imposibilitatea de a controla excitarea, lipsa controlului mental, stresul.

Cât despre cauzele biologice, acestea pot fi impotenţa (bărbatul simte că va pierde erecţia, aşa că se grăbeşte să termine) sau probleme de sănătate (afecţiuni care cauzează depresie, inflamaţia sau infecţia uretrei sau prostatei).

Există remedii?

Din fericire, da: terapia sexuală, terapia medicamentoasă, psihoterapia sunt cele mai recomandate, însă nu sunt singurele remedii.

Terapia sexuală reprezintă de fapt masturbarea cu o oră sau două înaintea actului sexual propriu-zis. De asemenea, în timpul masturbării se bărbatul se poate opri în momentul în care simte că va ejacula, iar după ce senzaţia dispare, poate continua. În acest fel, învaţă să se controleze şi, în timp, actul sexual va dura mai mult.

Ca terapie medicamentoasă se folosesc antidepresivele care inhibă receptorii de serotonină, însă sunt rar utilizate în acest scop, şi cele triciclice.

Cât despre psihoterapie, aceasta funcţionează foarte bine dacă relaţia dintre pacient şi psihoterapeut este una bună.

Iată şi alte modalităţi de tratament la îndemâna oricui:

Renunţarea la alcool şi fumat.

Masarea regiunii inghinale cu ulei de ricin care îmbunătăţeşte fluxul sanguin.

Consumarea alimentelor afrodisiace.

O stare de sănătate generală bună – o alimentaţie sănătoasă şi exerciţii fizice.

3 comentarii
  1. Sunt foarte bune si remediile naturiste pe baza de plante. Plantele au fost dintotdeauna binefacatoare pentru organismul uman.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.