Pasi simpli pentru a-ti cuceri iubita

„Cum a fost la medic?”

Evident ca ai o gramada pe cap – trebuie sa muncesti, sa faci cumparaturi, sa nu cumva sa pierzi meciul… Nu-ti reproseaza nimeni nimic, dar atunci cind iubita ta spune ca are programare la medic, sa nu cumva sa uiti s-o intrebi cum a fost cind se intoarce.

„Faptul ca te preocupa starea ei de sanatate indica faptul ca vrei s-o protejezi si ca ai observat ca era ingrijorata la gindul ca va face analize”, sustine Diana Kirshener, psiholog si autor al cartii Love in 90 Days.

„Ce ai vrea sa facem weekend-ul asta?”

Este foarte posibil ca pentru tine aceasta intrebare sa insemne de fapt: „Ce facem in weekend?”. Dar pentru femei este o intrebare importanta care le da unda verde la planuirea unei escapade de mare clasa.

Asa ca fa-o sa inteleaga ca esti interesat de parerea ei si ca puteti decide impreuna ce e mai bine de facut. „Se va deschide mai mult daca va observa ca prioritatea ta este ca ea sa se distreze neaparat”, sustine Kirschner.

„Ce mai face prietena ta care are probleme?”

Cind iubita iti povesteste prin ce necazuri trece prietena ei, ai putea crede ca e destul feedback un dat din cap, dar nu e asa. Exprima-ti parerea de rau si abtine-te sa evidentiezi faptul ca prietena ei a facut greseli peste greseli si ca e cam slaba de inger.

Sa nu uiti sa o intrebi dupa citeva zile ce mai face acea amica oropsita de soarta. „Vrea sa stie ca esti interesat de bunastarea unei persoane dragi ei”, te sfatuieste sexologul Joyce Penner. O simpla intrebare ca: „Ce mai face X? Este mai bine?”, o va proiecta in al noualea cer.

„Ce crezi ca ar trebui sa fac?”

Barbatii isi ajuta iubitele sa ridice dulapuri grele, sa care sacosele cu de-ale gurii de la supermarket, in timp ce fetele fac tot posibilul sa-si ajute partenerii sa treaca peste problemele dificile. Prin natura lor, femeile sint „mamoase”, asa ca pentru ea e extrem de reconfortant sa te poata ajuta intr-o situatie dificila. „Cerindu-i sfatul, ii arati ca ai mare incredere in parerea ei. {i daca mai si gasiti solutii mpreuna, atunci chiar s teti o echipa”, explica Penner.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.