La masculin – ritual pentru ingrijirea tenului

Oferă chipului tău exact ce-ți cere și nu vei mai avea deloc „reclamații”: un ritual pentru ingrijirea tenului cu țintă precisă.

Nu ești singurul tip care are în baie o cremă banală, la care apelează ori de câte ori CREDE că-i va fi de folos, fie vorba de senzația că pielea feței te „strânge” sau te-ai pomenit cu vreo iritație. Însă acestea nu sunt cele mai mari probleme ale tenului tău (uneori pot trece și fără acea cremă); ridurile, scăderea elasticității și fermității, petele pigmentare, etc. sunt treburi serioase. Motiv numai bun să incluzi în rutina ta produse cu țintă precisă! iată cum ar trebui să arate un ritual pentru ingrijirea tenului:

Ten curat

Multe dintre problemele tenului tău pornesc de la faptul că stratul de celule moarte nu este îndepărta, pentru a lăsa pielea sănătoasă să respire în voie. Doar o parte a feței beneficiază de exfoliere – zona cu păr facial pe care îl tai prin bărbierit; pentru restul pielii, poți recurge la exfolierea cu un aparat electric sau folosind produse de curățare mecanică (scrub-uri ce necesită masarea pielii) sau chimică (creme cu acizi alfa-hidrohizi sau măști).

Des-Hidratat!

Pentru cei mai mulți dintre bărbați, aplicarea cremei de față este doar un pas al ritualului post-bărbierit, însă pielea are nevoie de hidratare zilnică, pentru a face față provocărilor de peste zi, începând cu diferențele de temperatură, poluare, praf, și până la incapacitatea de a se auto-proteja, odată cu vârsta. Aplică zilnic, dimineața și seara, după spălarea feței, o cremă hidratantă (alta decât loțiunea după ras), potrivită tipului tău de piele. La nevoie, poți folosi și măști pentru hidratare intensă.

#EyeCare

Faptul că folosești o cremă pentru față nu te scutește de probleme în zona ochilor. Deși redusă ca întindere, porțiunea de piele din jurul ochilor are nevoie de îngrijire specială, cu un produs dedicat. Alege-ți tratamentul în funcție de nevoile identificate (cearcăne, riduri, etc) și  folosește-l zilnic, înainte să aplici crema de față, folosindu-ți degetele mici (acestea exercită presiunea perfectă pentru a masa zona).

Aliați puternici

Lupta cu timpul nu e pierdută; cu cât te protejezi mai devreme, cu atât mai bine! Semnele îmbătrânirii pielii pot fi amânate o vreme folosind produse cosmetice menite să te păzească de efectele factorilor externi (soarele fiind unul dintre cei mai puternici inamici ai tenului, deci include în ritualul tău un produs cu factor de protecție solară) și să lupte cu ridurile, pierderea tonusului sau petele pigmentare. Caută formule bogate în antioxidanți (vitamina C), acid hialuronic, colagen.

Utilează-ți trusa de îngrijire cu toate cele necesare pentru un ritual pentru ingrijirea tenului complet…

  1. CURĂȚARE. Foreo Luna 2 for Men 923 lei + Cleanser, 145 lei
  2. TEN GRAS. Repechage Hydro Complex FPS Oily Combination skin, 200 lei
  3. SERUM ANTIOXIDANT. Vichy Homme Hydra Mag C, Face & eyes, 81 lei
  4. PORI MĂRIȚI. Dior Homme Dermo System Pore Control essence, 330 lei
  5. ZONA OCHILOR. Chanel Blue Serum eye revitalizing concentrate, 345 lei
  6. CREMĂ CALMANTĂ. Artemis A Fire Fighter Calming Face cream, 157 lei (Douglas)
  7. RIDURI PROFUNDE. Shiseido Men Deep Wrinkle Corrector, 264 lei
  8. MASCĂ PURIFICATOARE. Eisenberg Homme Masque Nettoyant, 317 lei la Douglas
  9. SERUM ANTI-ÎMBĂTRÂNIRE. Kiehl’s Age Defender Power serum, 270 lei
  10. STRĂLUCIRE NECONTROLATĂ. Men. Daily Cream Moisturise and target shine, 59 lei

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.