Interviu cu Sebastien Lagree, cel mai în vogă antrenor și inventator de echipamente de fitness din lume

A dezvoltat 4000 de programe de sport și nutriție, o metodă de antrenament licențiată în peste 500 de săli de fitness din lumea întreagă, și a inventat mai multe echipamente de fitness patentate, printre care Megaformer, Supra și Ultra, prin care a schimbat întreaga paradigmă a antrenamentelor fizice.

Iar în timpul liber îi place să facă scuba diving și să înoate alături de animale uriașe…

Cu o personalitate debordantă și ghidat de marea lui pasiune pentru sport, Sebastien Lagree a ajuns să aibă succesul pe care și l-a imaginat de mic, inspirat de modele masculine precum Arnold Schwarzenegger.

Iar totul a început în Franța, lângă Versailles, unde s-a născut și unde, la 13 ani, din dorința de a impreiona o fată, a mers pentru prima oară într-o sală de fitness. Puțin mai târziu, la 17 ani, s-a mutat în LA, unde a transformat fitness-ul într-o pasiune serioasă.

Sebastien Lagree

Astfel, în prezent este creatorul Lagree Fitness Programmes, un program de fitness care poate fi susținut de oameni de toate vârstele, până la, așa cum chiar el ne-a spus, 100+ ani, și în același timp CEO-ul unui business de succes, creând o nișă în industria fitnessului.

Haideți să aflăm împreună cine este Sebastien Lagree, cum a ajuns să aibă atât de mult succes și ce sfaturi ne oferă atunci când vine vorba despre a fi în formă, din toate punctele de vedere:

Te rog, spune-ne mai multe despre cum ai început să creezi universul Lagree Fitness? Care au fost primii pași pe care i-ai făcut?

Ca să sumarizez, a fost o adevărată călătorie. Iar călătoria mea cu fitnessul a început la 13 ani. Am întâlnit o fată, numele ei era Elodie. Am vrut să arăt cât mai bine pentru ea. Așa, mama m-a dus la sala de gimnastică locală, unde mergea ea — am rămas extrem de impresionat de fizicul bărbaților de acolo. M-a prins treaba asta. Apoi, la 17 ani m-am mutat în Statele Unite, iar la 18 ani deja făceam bodybuilding într-un mod serios. Nu mi-am imaginat niciodată că pasiunea mea pentru antrenamente se va transforma într-un business.

Sebastien Lagree

Ai declarat la un moment dat că ai fost inspirant de style icon-uri precum Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone sau Jean-Claude Van Damme. Ai crescut cu aceste nume în minte. În ce mod te-au influențat?

Este adevărat, îmi petreceam weekend-urile vizionând filme VHS. Fizicul lui Arnold era, pentru acea vreme, ani lumină față de oricine altcineva. Am fost fascinat.

Într-unul dintre interviurile tale ai mărturisit că visai să devii actor de filme de acțiune. Ai renunțat complet la ideea de a fi actor?

Corect, m-am mutat în LA ca să devin nu actor, ci chiar un star de filme de acțiune. După 30 de zile, mi-am reevaluat rapid planurile. Personal Training mi s-a potrivit atât de natural încât atrăgeam cu ușurință clienți, ceea ce m-a făcut să mă concentrez pe ceea ce deja funcționa.

Ca și în industria filmului, există o competiție strânsă și în industria fitnessului — cu toate astea, ai reușit să construiești un brand impresionant. Cum ai devenit cel mai bun în domeniu?

Am creat o nișă unică în industria fitnessului pentru că eu însumi sunt fitnessul. M-am antrenat toată viața. Sora mea mereu mă tachinează că în final voi sfârși prin a deține propria mea sală de sport. Totul a fost acolo încă de la început. Am câteva trăsături diferite care fac ca gândirea mea despre fitness să fie nu numai altfel, dar să și depășească competiția. De fapt, ca să fiu sincer, nu am competiție, am doar COPYTITION, care este deja marcă înregistrată. Am învățat să îmi îmbrățișez personalitatea introvertă și dislexia, creditându-le acum ca un apanaj al creativității mele.

„Nu gândesc ca majoritatea oamenilor. Această gândire m-a ajutat să am în prezent 108 brevete, și numărătoarea continuă. Sunt realmente bun la ceea ce fac, iar echipamentul meu a devenit rapid un nume pe buzele tuturor.”

Sebastien Lagree

În timpul pandemiei, toată lumea a vorbit despre importanța sportului/ fitnessului pentru trup, minte și spirit. În calitate de specialist în domeniu, care este cel mai mare plus pe care îl aduci în acest sens prin intermediul exercițiilor tale?

Este adevărat, trebuie să fii în formă ca să îți stimulezi sistemul imunitar și să reduci astfel șansele de a te îmbolnăvi. Iar tipul de instruire este primordial. În ultimii 35 de ani de training, am ajuns să cred că Muscular Endurance training este cel mai important pentru toate: sănătate, longevitate, și estetică.

Din toată experiența ta cu clienții, ce ai observat că îi ajută să fie consecvenți cu exercițiile fizice, și care este cel mai mare dușman al lor, care îi face să renunțe?

Principala motivație este cea a slăbitului, oamenii mereu se plâng de greutatea corpului lor. Zidul principal de care se lovesc apare după câteva luni de când încep antre-namentele: viața cu toate ale ei le stă în cale și creează oportunități pentru scuze. Oamenii întotdeauna vor da vina, pentru nerespectarea angajamentului lor, pe lipsa de timp, tocmai de aceea am dezvoltat o metodă și un produs care te ajută să obții un antrenament minunat în doar 25 de minute sau chiar mai puțin.

Am citit că, deși ai ajuns la nivelul la care practic, ar fi necesar doar să stai în birou și să gândești strategii de dezvoltare a propriului business, încă oferi lecții de fitness. De ce crezi că e important să faci asta în continuare?

Predau în mod regulat. Este o parte importantă din programul meu de research și dezvoltare. Astfel testez noi invenții sau noi tehnici de training, apoi dezbat direct cu studenții. În plus, iubesc să predau lecții de fitness. De curând am început să predau lecții în aer liber, pentru o audiență mult mai mare. Iubesc energia claselor mari.

Sebastien Lagree

În raport cu propriul tău program, ce mici secrete ne poți destăinui? Ai zile când nu îți mai găsești motivați, și dacă da, cum reușești să te recentrezi?

Da, sigur, vine în valuri. Tocmai de aceea sunt un mare susținător al „sistemului de prieteni”. Am 5 prieteni care mă ajută să păstrez o constantă. Cu 3 foste soții, 2 copii și o afacere în plină expansiune, am o grămadă de „scuze”. Însă prietenii mei sunt acolo în fiecare zi ca să mă ajute să continuu. Mai mult, am o sală profesională de gimnastică chiar imediat lângă biroul meu.

4000 de programe privind greutatea corporală și mai multe prototipuri pe care le dezvolt în prezent.

Iubesc să creez pentru fitness, iubesc să fac mașini noi cu care oamenii să se antreneze. Este distractiv să creezi echipamente pentru exerciții și să arunci mingii în perete. Îmi place, de asemenea, să ridic greutăți. Aceasta este chiar o dependență a mea.

Care este diferența majoră între aparatele fitness pe care le-ai inventat și cele pe care ai început să te antrenezi?

Ei bine, invențiile din trecut erau mai degrabă pe bază de mișcări integratoare; acum dezvolt aparate care pot izola o grupă de mușchi, ceea ce este foarte diferit. De exemplu, am dezvoltat un aparat numit Mega Lat care îți permite să combini tensiune de peste 400 de kilograme (peste 200 kg static, și tot peste 200 kg variabil). Mașina respectivă are o înălțime de peste 3 metri. Foarte impresionant.

În momentul când ai creat Lagree Fitness Programmes, care au fost primele gânduri pe care le-ai avut în minte vis-a-vis de viitorii posibili participanți?

Să creez un program de intensitate mare, dar cu impact redus de care oamenii se pot bucura și când au 50, 60, 70, 80, 90 sau chiar 100+ ani. În acest moment, Lagree este singurul program de fitness riguros pe care o persoană îl poate începe chiar și dacă a ajuns la 80 de ani. Lucrez cu chiropracticieni, medici, terapeuți sportivi… pentru a optimiza intensitatea și a elimina impactul pe care intensitatea îl poate avea asupra articulațiilor.

În filmul Future of Fitness, spui că este foarte rău când oamenii devin obsedați de sport? Ne poți spune mai multe despre această remarcă?

Da, există o linie fină între Obsesie și Pasiune. Când devii obsedat, vei sări peste etape (așa cum am făcut-o și eu la 20 de ani) și îți poți dezvolta obiceiuri nesănătoase. Oamenii obsedați de fitness adesea încep să își abuzeze corpul. Este foarte ușor să cazi în capcana să crezi că faci ceva bun pentru corpul tău, în timo ce, de fapt, faci ceva dăunător.

De ce este importantă comunitatea atunci când faci sport?

Comunitatea este esențială pentru a menține obiceiul permanent. Chiar și acum, după 35 de ani de training și după ce mi-am creat propriile echipamente sportive, mă bucur de camaraderie atunci când mă antrenez.

Cum a decurs procesul de antrenament în timpul pandemiei de coronavirus?

Ne-am mutat în zona antrenamentului virtual. Nu sunt fan Zoom, dar ne-a permis să continuăm și să creștem.

 Spuneai că meditezi, vizualizând. Cum te ajută această tehnică?

Folosesc tehnici de vizualizare încă de când eram adolescent. Este o tehnică foarte importantă, pe măsură ce trasezi direcția pe care vrei să mergi în viață, creezi literalmente amprenta succesului tău, iar viața te duce cumva acolo.

Ce pasiuni, hobby-uri ai înafară de fitness? Numește trei lucruri la care ești talentat, dar de care cei mai mulți oameni nu sunt conștienți.

Sunt foarte pasionat de scuba diving. Am făcut scuba diving peste tot lume încă de când aveam 16 ani. Îmi place să mă scufund și să înot alături de animale mari. Tocmai m-am întors de la o scufundare cu balena rechin în La Paz, MX, și mă pregătesc să plec în două săptămâni în Dominicană pentru a înota cu un cașalot. Îmi place să protejez natura, o iubesc. Sunt complet împotriva vânătorii de balene, a uciderii rechinilor și a pescuitului excesiv din oceanele noastre. Sunt fascinat, de asemenea, de paranormal și OZN-uri. Am multe povești de împărtășit, dar acestea sunt pentru o altă dată…

Cât despre fashion, cât de important este pentru tine să observi trendurile sau să ai un stil personal?

Îmi place moda, dar nu urmăresc trendurile. Este foarte important, indiferent ce job ai, să te îmbraci bine. Captează atenția; mai ales în zilele noastre când oamenii tind să se îmbrace oricum, la întâmplare.

Care este stilul tău personal și care crezi că sunt acele calități care fac un bărbat să fie stylish?

Nu sunt adeptul look-ului post apocaliptic pe care îl văd peste tot pe Facebook (râde). Sunt, în definitiv, un clasic: Armani, Hugo Boss, Paul Smith.

Este imaginea ta stylish, un atuu al tău?

Da, cred că orice figură publică trebuie să ofere atenție stilului său.

Sălile de fitness sunt încă închise în România, trebuie să purtăm mască tot timpul, chiar și în aer liber. De aceea, te rugăm, în cele din urmă, să transmiți cititorilor noștri care se străduiesc să își găsească motivația, un sfat important.

Acolo unde există voință, există o cale! Nu trebuie să mergi neapărat la o lasă de sport ca să rămâi în formă. Poți să te antrenezi într-un mod extraordinar afară sau acasă. Motivația vine doar prin acțiune, practicând, așa că mai întâi trebuie doar să începeți. Puteți începe cu 1 minut pe saltea, apoi puteți merge la alergat sau puteți folosi scările din clădirea unde locuiți ca un exercițiu cardio.

Sebastien Lagree

Model: Sebastien Lagree @sebastien.lagree CEO Lagree Fitness @lagreefitness
Foto: Dan Grab @dangrab_
Producție: Emily Blair Media @emilyblairmedia
Creative Talent Management: Created You Agency @createdyouagency
PR Direction: Emily Blair Marcus @emilyblairmarcus Skylar Terrana @sky_terrana și Haley Josephson @haley_josephson Emily Blair Media
Styling: Rachel Bentley @rachelbentley_
Make-up Artist: Soreya Yann @bysoreya
Videograf: David Linkletter @davidlinkletter
Coordination: Valentina Gurova
Locatie: Emily Blair Media HQ in Los Angeles

Mai multe poți descoperi și pe site-ul sebastienlagree.com/ sau lagreefitness.com.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.