Ingrijirea tenului pentru barbati

Poate că ţie nu ţi se pare atît de grav cum ni se pare nouă, dat şi pielea ta suferă din cauza agresiunilor externe – soarele, praful, poluarea, şi în plus, din cauza agresiunii lamelor de ras (nu te victimiza, căci şi noi „tragem” de pe urma machiajului!). În plus, chiar dacă au un impact mai lent şi nu chiar atît de vizibil, timpul şi gravitaţia nu te iartă nici pe tine. Şi nu, îngrijirea atentă nu face din tine un metrosexual sau orice altceva cu sufix similar!

O nouă investiţie

Săpunul folosit pentru a-ţi spăla faţa zi de zi poate fi explicaţia multora dintre problemele tale: piele uscată, care se irită uşor, senzaţia că te strînge sau te ustură, porţiuni aspre, ba chiar riduri. Foloseşte un produs de curăţare – de exemplu L’Occitane Verdon Pure Face Wash, 71 lei, este uşor de folosit (mai ales în comparaţie cu o cremă, gel sau scrub), curăţă rapid faţa de impurităţi şi sebum, fără să usuce.

Plusează acum…

Poate ai auzit-o pe aia cu „ridurile fac parte din farmecul tău personal!”, dar n-ai mai fost de acord cînd ai constatat că tu eşti „beneficiarul”. Din fericire, în ultimii ani au tot apărut produse anti-rid şi anti-age dedicate EXCLUSIV bărbaţilor, iar tu ai nevoie de unul, de exemplu Vichy Homme Liftactiv anti-riduri şi oboseală, 98 lei.

Zile… lungi

Nopţile albe pot fi urmate de… zile negre din cauza oboselii. Dar chiar dacă recuperezi somnul, semnele de pe faţă – cearcănele, pungile de sub ochi – ,cedează greu. Procură-ţi un anticearcăn precum Peggy Sage Stylo defatiguant, 73,60 lei.

Schimbă formula

Dacă simţi că after-shave-ul lichid îţi usucă prea tare faţa, e timpul pentru o nouă formulă – de exemplu cremele sau loţiunile hidratante după ras. Chanel Allure Homme edition blanche, 243 lei.

Hidratare în stil mare

De ce se dau femeile cu „atîta” cremă pe faţă? Hidratarea este necesară, iar efectele se văd în timp, nu pe loc. Fă-ţi şi tu un obicei din a folosi zilnic, mai ales în preajma bărbieritului, dar şi seara, înainte de culcare, o cremă sau o loţiune hidratantă – L’Oreal Paris Menexpert Hydra Energetic, 31 lei, cu vitamina C (antioxidanţii încetinesc îmbătrînirea pielii, ştiai asta?).

Vesiune nouă

Tenul tău e atît de capricios… dar te-ai obişnuit. Şi, stai, nu-mi spune: ai rămas fidel spumei sau gelului de ras pe care l-ai folosit încă de la primul bărbierit! Încearcă un ulei pentru ras, care nu doar înmoaie barba şi face lama să alunece mai uşor, ci şi protejează pielea: Somersets Maximum glide English Shaving oil, 19 lei. Ai nevoie de doar 3 picături, deci un flacon de 15 ml înseamnă vreo 90 de aplicări.

Anti-gravitaţie

Pentru a preîntîmpina pierderea fermităţii pielii, îţi poţi completa arsenalul cu creme precum Clarins Men Anti-rides Fermete, 237 lei, sau Eucerin Men Anti-age revitalising care, 75 lei. Pielea are nevoie de puţin ajutor, mai ales că, în timp, de la o vîrstă (după 30–35 de ani), tinde să facă faţă mai greu tuturor încercărilor zilnice.

Incidente minore

Te-ai zgîriat cu lama pe faţă? Procură-ţi un aparat de ras performant, iar pentru a grăbi vindecarea îţi recomandăm La Roche Posay Cicaplast Balsam B5, 35 lei, bun şi pe pielea foarte uscată şi/sau sensibilă, iritaţii şi disconfort, buze crăpate, arsuri minore, înţepături de insecte, dermatite ale pielii sau herpes bucal.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.