Ingrijirea parului la… masculin

 

Se spune că este perfect normal să pierzi cîteva zeci de fire de păr zilnic, însă problema poate apărea în momentul în care acestea nu se regenerează. Primul factor blamabil este înzestrarea genetică,  dar există şi alte motive precum stresul, excesul de vitamina A, deficit de proteine/nutrienţi esenţiali sau dereglări hormonale. Şi dacă, confruntat cu aşa ceva, găseşti că e suficient să împrumuţi şamponul partenerei tale, nu-i de mirare că problema persistă. În cazuri de pierdere masivă, dermatologul te poate sfătui ce ai de făcut şi îţi va prescrie un tratament, dar şi un ritual corect de îngrijire.

Unde greşeşti?

Păi… în primul rînd, neglijîndu-te (somn puţin, alimentaţie dezechilibrată). Apoi, produsele de îngrijire folosite la întîmplare, care pot conţine concentraţii mari de săpun. Pentru a vedea o îmbunătăţire,  consumă alimente bogate în acizi graşi Omega 3 şi evită sarea, zahărul sau produsele cu amidon (şi sînt o groază!). Nu în ultimul rînd, profit de experienţa hair-stylistului tău (spune-i despre problema ta atunci cînd mergi la tuns); acesta îţi va trata corespunzător părul şi îţi va spune ce ai de făcut pînă la următoarea întrevedere. Tratamente de salon precum  L’Oreal Professionnel Aminexil advanced, 180 lei – sub formă de fiole ce stimulează activitatea rădăcinii -, sau Matrix Biolage Scalptherapie, 140 lei, fiole cu Aminexil, care inhibă rigiditatea colagenului (motivul principal al căderii părului)-, dau rezultate înca de la primele utilizări.
 

 Ai mătreaţă?

Afecţiunea este provocată de o ciupercă, numită Malasezzia globosa, pe care o purtam cu toţii pe scalp, dar care se activează numai la unii. Se spune că apariţia ei ţine de reacţia scalpului la diferitele ingrediente şi factori externi. Din nou, ritualul de îngrijire şi produsele implicate te pot ajuta să ţii problema sub control. Nu uita, atunci cînd mergi la tuns, să pomeneşti despre faptul că foloseşti acasă un şampon anti-mătreaţă, pentru a fi tratat corespunzător. Şampoanele folosite în saloane au o formulă mult mai intensă decît cele din magazine, aşa că poţi cere să-ţi achiziţionezi pentru acasă unul anti-mătreaţă (de exemplu L’Oreal Professionnel Homme Cool Clear, 67 lei, cu zinc-piritionă, ingredientul premium anti-mătreaţă).
 

Fire cenuşii

 Chiar dacă sînt o mulţime de femei care susţin că un tip grizonat are un „aer” mai interesant, tu nu eşti tocmai împăcat cu ideea, considerînd că firele albe te fac mai în vîrstă. Dacă, pentru liniştea ta, te gîndeşti să îţi vopseşti părul, nici să nu te gîndeşti să o faci acasă. Nici tu, nici altcineva, dacă nu cumva ai o iubită hair-sylist şi foloseşte produse de colorare destinate bărbaţilor . „Vopseaua din magazine nu se vinde şi cu sfatul, recomandarea şi experienţa profesionistului! La salon, vei beneficia de sugestiile hair-stylistului, care de cele mai multe ori provin de pe urma unei consultaţii amănunţite ce vizeaza culoarea părului, a tenului, a ochilor,  stilul de viaţă şi multe alte aspecte utile stylistului, pentru un rezulatat natural”, spune Cătălin Lungu. Pentru un efect natural, există produsele profesionale pentru colorare, disponibile în saloane, precum Homme Cover 5’, fără amoniac, 104 lei, un serviciu L’Oreal Professionnel destinat exclusiv bărbaţilor, pentru a estompa firele de păr alb, sau Wella SP Men Gradual Tone, Brown, 87 lei.
 

 Styling masculin

Te tunzi de ani de zile la fel sau îl aranjezi cum vrea… perna ta, dar te-ai gîndit dacă stilul ţi se şi potriveşte? Ce-ar fi ca, în loc să impui forma, să ceri părerea celui/ei care urmează să te tundă şi aranjeze. N-ai nimic de pierdut, iar dacă schimbarea e prea bruscă ori prea îndrăzeneaţă pentru tine, poţi „negocia”. Ca bonus vei afla ce produse mai există în afară de gel (de exemplu ceara de păr – Molding Mud de la Sebastian Professional, 87 lei) şi ce pot ele face pentru părul tău, pentru a-ţi putea face freza şi singur.
 

 Balsamul e doar pentru fete?

 Motivul pentru care balsamul de păr lipseşte din gamele masculine este faptul că bărbaţii nu îşi torturează părul atît de des ca femeile (coafat, prins în coadă, produse de fixare). Totuşi, dacă îţi simţi părul uscat, poţi folosi un produs 2in1, şampon şi balsam, precum Avon for Men, 11,99 lei.
 
 
 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.