Ritual de îngrijire la masculin – mituri si realitati

Poate că suporți genul ăsta de probleme mai ușor ca o femeie, dar tot de deranjează, mai ales când e vorba de fața ta. Uite cum trebuie să acționezi.

Coșuri „de barbă”
În funcție de zona în care-și fac apariția, coșurile pot fi prevenite și tratate corespunzător. Dacă apar în zona cu barbă, de cele mai multe ori este vorba despre fire blocate sub piele, infectate, pe care le vei elibera abia la următorul bărbierit. Poți folosi un produs abraziv care să înlăture stratul de piele moartă de la suprafață, pentru a stimula reînoirea celulară, dar și pentru ca firele să-și poată croi lesne drumul spre ieșire.
Archipelago Botanicals Soy Sugar Scrub, 193 lei
main
Coșuri la întâmplare
Pentru acele coșuri ivite pe frunte, pomeți sau nas (nu, nu-s semn de abstinență, nimeni nu crede asta!), este necesar să-ți revizuiești puțin atitudinea față de îngrijirea feței, adăugând în ritualul tău un produs seboregulator, care să tempereze producția de grăsime în exces la nivelul feței, lucru comun dacă lucrezi mușchii și transpiri.
Boots Botanics Men’s oil control moisturizer, 44,9 lei

Ah, ce iritant!
Dacă te alegi cu iritații după ras și nu numai (adică atunci când iubita ta te mângîie pe obraji cu manichiura ei veșnic „armă albă”), se cheamă că ai pielea sensibilă. Folosește un produs precum Nivea Hydro Gel , care nu doar calmează și previne iritațiile, ci și îmbunătățește rezistența pielii, putând fi folosit și pe pielea nebărbierită.
Nivea Men Hydro gel Sensitive 0% alcool, 37,9 lei.

Te… maturizezi!
Iar asta poate veni la pachet cu niște riduri (chit că abia se văd!), care se pot adânci în timp, mai ales dacă ai o viață „palpitantă”. Încearcă o cremă antirid pentru bărbați; cea de la Gerovital conține acid hialuronic pentru hidratarea intensă a tenului, Vitamina E pentru fermitate și complexul Septilift pentru a corecta ridurile. Știu, nu te interesează decât dacă funcționează, și-ți promitem asta, dacă o folosești zilnic.
Gerovital H3 Men cremă antirid, 24,27 lei pe www.farmec.ro

Ochi de huhurez
Ziua stai cu ochii pironiți în ecran, noaptea practici jocuri video sau faci maratoane de seriale, normal că ai cearcăne violacee sub ochi. Pentru a le reduce aspectul, poți folosi un produs pe bază de vitamina C; cel de la The Body Shop aduce un dublu beneficiu: gelul care se aplică de jur împrejurul ochilor are efect de lifting (adică împiedică lăsarea pielii, pentru ca tu să pari că ai exact vârsta din buletin), iar crema este doar pentru zona de sub ochi, unde hidratează intens pentru a revitaliza microcirculația și reduce urmele cearcănelor.
The Body Shop Vitamin C Eye Reviver Duo, 62 lei

Inspirație, nu… transpirație
Când tragi de fiare, e în regulă, dar dacă transpiri ca un cal în restul timpului, fără să faci prea mare efort, poți rezolva problema folosind un supliment alimentar din plante care să diminueze excreția glandelor sudoripare; cel de la Dr. Shiffa are efect antiinflamator și antimicrobian pentru a elimina cauza mirosului neplăcut asociat hiperhidrozei.
Dr. Shiffa Yarrow Herbal Therapy Excessive sweating, 95,4 lei

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise