Fashion pentru el: Cravata slim

Dar acest fapt nu inseamna ca trebuie sa porti tot ceea ce este la moda, ci trebuie sa apreciezi functionalitatea ei estetica prin care a devenit un simbol clasic. Se spune despre clasic ca nu sfarseste in a fi demodat, dovada in acest sens fiind si cravata slim neagra.

La prima vedere aceasta cravata nu este pentru oricine, cum ar fi cei cu umerii lati si cei supraponderali. Totusi, nu toate cravatele slim sunt la fel de inguste.

Prin urmare, o calitate importanta devine versatilitatea. In plus, ceea ce apreciez la aceasta cravata este ca a fost facuta pe placul tinerilor, gasindu-se o modalitate apropiata lor prin care sa devina mai eleganti.

Nu este gresit sa porti o cravata lata sau una slim. Astfel, totul consta in proportii, in concordanta cu restul tinutei.

In primul rand, cravata se alege in functie de gulerul camasii si de latimea reverului. Un rever subtire necesita o cravata slim, in timp ce gulerul de camasa foarte deschis necesita o cravata lata.

Cravatele slim pot fi utilizate atat la tinutele formale, cat si la cele casual. Acestea pot oferi o tinuta moderna si tinereasca. Chiar daca este o cravata obisnuita sau una subtire capatul cravatei trebuie sa atinga usor catarama curelei si sa nu treaca de ea. La tinuta casual sunt potrivite cravatele de poliester, la o tinuta eleganta alege cravatele de matase, iar pentru un look de primavara-vara mergi pe bumbac.

Orice solutie vestimentara, oricat de eleganta si clasica ar fi este usor compromisa printr-un gust estetic discutabil. Cu alte cuvinte, nu recomand cravatele cu imprimeuri distractive, animal print sau cele puternic colorate deoarece sunt copilaresti si nu sunt asociate imaginii barbatului stilat.

Primul lucru care imi vine in minte cand vad o asemenea cravata este cuvantul stil. Pe langa faptul ca reprezinta un look modern si tineresc, tot ce este clasic intra in categoria stil. Pentru ca tinuta sa fie mai eleganta se mai poate accesoriza cu un ac de cravata. Iar daca te gandesti la modul de legare al cravatei slim, nodul simplu sau „Four-In-Hand” este cel recomandat deoarece acest nod este unul mic, nefacand nota discordanta cu latimea cravatei.

Ca o nota de incheiere se poate puncta faptul ca prin acest accesoriu stilul clasic a gasit modalitati de intinerire. De asemenea, prin cravata slim solutiile clasice au gasit un mijloc de a se integra unui look modern. Inovatia adusa de cravata slim reprezinta, prin urmare, o legatura intre doua generatii ce pareau prinse in lumi diferite. Stilul inseamna comunicare.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.