Fashion pentru el: Boat shoes

Boat shoes reprezinta o pereche de pantofi lejeri pe care merita sa o incerci. In moda romanesca au fost introdusi sub denumirea de pantofi marinaresti, insa consider ca o sintagma mai apropiata de natura si functia lor actuala ar fi pantofii de iaht.

Pantofii de iaht au partea superioara din piele si talpa din cauciuc pentru a asigura o aderenta buna pe barca. In acest scop au fost inventati de marinarul Paul Sperry in anul 1935. Dupa cum ne sugereaza numele, acestia erau folositi de marinari si din anii ’80 au devenit o incaltaminte cu stil in SUA si Marea Britanie.

Chiar daca acesti pantofi nu au fost creati pentru tinute casual, ei se gasesc adeseori in astfel de combinatii. Inca de la inceputul anilor ’80, pantofii de iaht reprezinta o optiune de incaltaminte casual pentru barbati. Se spune ca sursa de inspiratie o reprezinta modelul loafers (pantofii fara siret). Totusi, pantofii de iaht sunt considerati mai sport decat cei loafers, pentru ca acestia din urma nu pot fi purtati la pantaloni scurti.

Ei se situeaza undeva intre pantofii eleganti si incaltamintea loafers casual. Acestia pot fi purtati cu sosete sau fara, desi traditionalistii ii poarta fara.

Daca iti este greu sa te decizi între loafers si pantofii de iaht, trebuie sa ai în vedere ca ei au functionalitate diferita. Iti sugerez ca incaltamintea loafers sa o porti la birou cu o pereche de jeansi si o camasa, iar pantofii de iaht la o tinuta mai lejera, cum ar fi un tricou polo si kaki.

COSMO sugestii

Prima sugestie si regula de aur: pantofii de iaht nu se poarta niciodata iarna.

Sosetele:

  • La pantaloni scurti poarta sosete joase.
  • Daca la pantaloni lungi alegi sosete care se vad, alege-le pe cele cu imprimeu.

Pentru o tinuta marinareasca asorteaza-i la o pereche de pantaloni albi si un tricou polo bleumarin.

Ei mai sunt potriviti pentru transformarea tinutei elegante din formal in casual. De exemplu, costumul poate avea aspect casual nu doar prin utilizarea tenisilor, ci si prin folosirea pantofilor de iaht.

In final, mai notez faptul ca pantofii de iaht sunt versatili deoarece se gasesc intr-o varietate de modele si culori. In plus, materialul din piele este inlocuit la unele modele cu panza.

Versatilitatea, eleganta, aspectul sport – casual, coloristica reprezinta motivele pentru care pantofii de iaht sunt alternativa ideala pentru tenisi si adidasi.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.