Creierul masculin explicat

By  | 

Exista cateva aspecte in care rolurile sexelor parca s-e inverseaza: femeile mai bat un cui, barbatii fac piata sau asaza masa la fel de corect ca o gospodina; femeile pot lucra in cadrul armatei, barbatii merg la manichiura si la epilat…

Specialistii o numesc “alienarea sexelor”, adaugand si faptul ca mintile masculine si feminine sunt 99% identice. Iar acel mic 1% e responsabil de diferentele, uneori mari, care exista intre barbati si femei.

1. Mintea “la rece”

Femeile sunt mai receptive atunci cand se aduna nori deasupra paradisului si uneori exagereaza, gasind probleme acolo unde nu-s.

Totodata, creierul nostru are capacitatea de a ne permite sa anticipam pericolele si uneori tindem sa reactionam exagerat, atunci cand partenerul nu da toata ziua niciun semn de viata sau ia cina cu unul dintre amicii lui.

2. Simtul mirosului

Poate ca nu suntem la fel de fortoase ca barbatii, insa la capitolul simturi ii facem KO. In ceea ce priveste mirosul, ii depasim fara drept de apel.

Nasul si circuitele creierului feminin sunt foarte sensibile (in special inainte de ovulatie), atat la mirosurile obisnuite, cat si la feromonii masculilor din jur. Toate acestea ne sporesc apetitul sexual.

3. Gandurile erotice

Cand in timpul unei conversatii un tip se holbeaza la decolteul tau in loc sa te priveasca in ochi, nu-l considera nepoliticos. Instinctul lui natural ii pune stapanire pe minte.

Specialistii spun ca 85% dintre barbatii de 20-30 de ani se gandesc la sex la fiecare 2 ore, pe cand femeile se gandesc doar o data pe zi. Barbatii sunt bantuiti de ganduri erotice pentru ca au mai mult loc in care sa le gazduiasca.

Ei au de 2 ori mai mult spatiu in creier dedicat sexului. In plus, au de la 10 pana la 100 de ori mai mult testosteron, hormonul care pune in miscare motorasul sexual la creierului.

4. Moralul la control

Nici femeile, nici barbatii nu sunt 100% morali! Avem cam aceeasi structura a creierului, doar ca factorul de atenuare este dat de cantitatea mare de testosteron pe care o produc barbatii. Ceea ce-i face mai impulsivi si mai putin constienti de consecintele unei aventuri.

Femeile calca stramb in momentul in care simt ca legatura cu partenerul este subreda, petnru ca nivelul oxitocinei (hormonul afectiunii) e mult mai ridicat. Acesta este motivul principal pentru care ele tind sa opteze pentru relatii pe termen lung si evita aventurile de-o noapte.

5. Memoria… romantica

Raspunde repede: ce-ti amintesti de la prima intalnire cu iubitul tau? Mai mult ca sigur, o poti descrie in cel mai mic detaliu… Sa-l intrebam si pe dumnealui? Hmmm… ai noroc daca-ti poate spune in ce luna se intampla. Nu inseamna ca n-a fost important si pentru el, doar ca femeile pur si simplu stau mai bine la memorarea detaliilor emotionale.

O anumita zona a creierului filtreaza toate informatiile senzoriale si da nuanta trairilor noastre, doar ca la ei intensitatea este semnificativ redusa. Paradoxul e ca barbatii isi amintesc detalii din “Razboiul Stelelor” sau numele golgheterilor din campionatele de fotbal, pentru ca mintile lor memoreaza usor fapte, cifre si mai ales competitii.

6. Orientarea in spatiu

Barbatii prefera sa se invarta la nesfarsit cu masina pe zeci de strazi, decat sa ceara indrumari asupra unei destinatii. Le ia ceva timp pana sa ajunga sa intrebe: “Unde ne aflam?”.

Prefera sa urmeze harta decat sa recunoasca faptul ca s-au ratacit. Intr-o anumita masura, barbatii nu considera ca s-au pierdut pentru ca asta nu li se intampla foarte des.

Cercetarile arata ca au un simt al directiei mult mai dezvoltat, deoarece vad mai bine in spatiu.

7. Problemele de cuplu

De fiecare data cand iubitul tau iti evita privirea sau foloseste un ton “expeditiv”, ti se aprinde beculetul rosu: relatia are probleme. Cele mai multe femei ajung intr-un punct in care situatia pare imposibil de suportat (75% dintre divorturi sunt intentate de catre femei!).

Chiar daca barbatii recunosc si ei ca relatia scartaie, nu par a se alarma si spera ca vor gasi o rezolvare. Femeile pun accent mai mare pe partea emotionala si se ingrijoreaza mai mult, pe cand ei sunt mai optimisti.

8. Suparare

Barbatii nu se pricep sa sesizeze starile emotionale negative ale celor din jur. Femeile pot ghici expresiile fetei si limbajul corpului. Daca vrei cu adevarat ca iubitul tau sa-si dea seama ca ti s-au inecat corabiile, trebuie sa versi cateva lacrimi.

Oamenii de stiinta sustin ca femeile au ajuns sa depaseasca barbatii in suspine (de 4 ori mai mult!), pentru ca plansul s-a dovedit a fi singurul simptom de suparare la care barbatii par sa se “cupleze”.

Daca vrei ca un barbat sa te asculte:

  • Foloseste putine vorbe.
  • Nu deveni sentimentala.
  • Treci rapid la subiect.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *