COSMO MAN: Secrete de grooming

Când vine vorba de îngrijire, nu doar femeile au ași în mânecă. Iată 10 trucuri de îngrijire a pielii care vor schimba regulile jocului în grooming.

  1. Se poate și bărbierit fără iritații? Sigur, există destule produse de grooming care previn sau remediază problema post-ras, însă este o cale mai simplă să eviți asta: întinde crema sau gelul de ras pe față și lasă formula să se „odihnească” timp de cinci minute (ca o mască), și abia apoi începe să te bărbierești. Firul de păr se înmoaie și poate fi lesne tăiat datorită umidității spumei iar ingredientele calmante din formulă vor avea efectul promis asupra pielii.
  2. Fă cunoștință cu „primer”-ul. Acesta este unul dintre secretele feminine bine păstrate; primerul (cunoscut și sub numele de bază pentru machiaj) este un produs care matifiază tenul (atunci când ai fața lucioasă), reduce aspectul porilor și netezește pielea (adică maschează ridurile și liniile fine, iar uneori uniformizează și diferențele de nuanță ale pielii). Și, desigur, nu este vizibil, odată aplicat pe față. Trusa ta de grooming trebuie să conțină și acest produs.
  3. Învață să folosești corect anti-perspirantul. Nu-i așa că-l aplici după dușul de dimineață, chiar înainte să te îmbraci? Nu-i de mirare că nu prea funcționează. Folosește-l seara, înainte de a te culca; e nevoie de ceva timp pentru ca ingredientele să poată bloca secreția glandelor sudoripare. În plus, un produs eficient în lupta cu transpirația ar trebui să aibă efect 24 până la 48 de ore, deci ești acoperit până la următoarea utilizare.
  4. Oprește sângerarea cu balsam de buze. Se mai întâmplă să te tai pe față cu lama aparatului de bărbierit? Clătește repede cu apă rece, apoi acoperă rana un pic de balsam pentru buze (nu-l aplica direct, folosește un bețișor pentru urechi cu care să colectezi puțin balsam); va stopa îndată sângerarea.
  5. Folosește zilnic (chiar și iarna) protecție solară. Soarele îți vede tenul chiar și prin nori ori geamul mașinii. Mai mult, până și iarna, la ski, razele soarelui se reflectă în zăpadă și îți poate arde pielea. Dacă nu te îngrijorează riscul de cancer de piele, poate că posibilitatea de a căpăta riduri premature o să te convingă să folosești zilnic SPF (cu indice 50+ vara, și minim 30 în restul anului).
  6. Curăță-ți urechile cu ulei de măsline în locul bețișoarelor. Sper că știai că bețișoarele pentru curățarea urechilor sunt periculoase pentru… urechi, existând riscul lezării timpanului în timpul explorării! Înainte să intri la duș, încălzește ușor puțin ulei de măsline și folosește o pipetă pentru a introduce câteva picături în ureche (testează cu degetul temperatura uleiului), stând culcat pe fiecare parte; uleiul va lubrifia canalul și va dizolva ceara din ureche, facilitând eliminarea. Clătește apoi cu apă caldă din abundență.
  7. Curăță aparatul de ras/grooming cu ajutorul uscătorului de păr. Poți prelungi viața rezervelor pentru aparatul de bărbierit dacă le cureți după fiecare utilizare, ca să nu le înlocuiești cât încă mai taie bine. Îndepărtează resturile cu ajutorul foehn-ului ținut aproape de lame: căldura va dizolva rezidurile iar jetul de aer puternic le va îndepărta. În plus, uscând apa rămasă între lame, acestea nu vor mai oxida.
  8. Intensifică și prelungește mirosul parfumului cu ajutorul vaselinei cosmetice. Aceasta din urmă are o textură grasă, care „lipește” pe piele notele parfumului și le împiedică să se evapore, rezistând mai multă vreme. Aplică vaselină în punctele de puls (la încheieturi, sub ureche) înainte să pulverizezi parfumul.
  9. Scapă de mătreață cu ajutorul uleiului de cocos. Cu 10 minute înainte de spălarea părului, masează-ți scalpul cu ulei de cocos. Acesta hidratează optim pielea și dizolvă grăsimile în exces. După spălarea și clătirea părului, nu vei mai avea de-a face cu „fulgii” de mătreață. Îl poți folosi și după duș: aplică 3-5 picături pe palme și trece-le prin păr dacă își simți părul uscat și aspru, sau pentru a potoli firele rebele.
  10. Împrumută de la ea balsam de păr pentru a te bărbieri. Tubul sună a gol? Dacă locuiești cu iubita ta, găsește balsamul pentru păr și folosește o cantitate egală cu o monedă pentru a te bărbieri. Formula înmoaie firul de păr și-l face mai ușor de tăiat.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.