Cosmo MAN: Accesoriile de grooming la control

Faptul că ești „înarmat” până-n dinți cu gadgeturi și accesorii de grooming te obligă la un ritual riguros de întreținere a acestora.

Aparatul de tuns (cu capete inter-schimbabile).

Îl folosești pentru a-ți tunde pilozitățile din diverse locuri (barbă, nas, urechi, subraț, zona inghinală, etc), și de aceea este important să-l cureți bine. Majoritatea seturilor de grooming vin cu o pensulă cu care poți îndepărta firele de păr dintre lame, însă celulele moarte și sebumul colectat rămân acolo. Clătește-le cu apă fierbinte din abundență (aparatul ar trebui să fie rezistent la apă) și șterge capetele cu un tifon îmbibat în alcool sanitar.

Periuța de dinți.

Încearcă să-ți amintești când ai schimbat ultima dată periuța de dinți manuală ori capătul periei electrice. Hmm… acum câți ani? Stomatologii recomandă înlocuirea lor o dată la trei luni sau mai frecvent, dacă ai fost răcit, ai avut o infecție dentară sau în gât ori ai împrumutat periuța partenerei tale. În acest interval, periuța trebuie clătită temeinic după utilizare și menținută în poziție verticală, pentru a se usca rapid la aer (pentru reducerea numărului de bacterii). Pentru a reduce numărul bacteriilor, fungilor, etc,. o poți cufunda săptămânal, pentru o jumătate de oră, într-un recipient cu apă de gură pe bază de alcool.

Aparatele de ras și tuns nu se curăță doar sub jet de apă; ar trebui să îți procuri un spray pentru răcirea, dezinfectarea și lubrifierea acestora (cei mai mulți producători de aparate de bărbierit/trimmere, precum Braun, Philips, BabyLiss, etc. furnizează soluții de acest gen), care prelungește și viața gadgeturilor de grooming.

Trusa pentru manichiură & pedichiură trebuie igienizată imediat după utilizare: cel mai simplu e să pui toate ustensilele (inclusiv pila și cleștele/unghiera) orizontal, într-un recipient plat, în care să torni apă fiartă, cât să le acopere complet, apoi să le lași la uscat pe un prosop curat.

Peria facială. 

Fie că folosești un aparat cu perii inter-schimbabile sau un dispozitiv de curățare din silicon, este important să le menții perfect curate între utilizări, întrucât celulele moarte, sebumul și murdăria, captive între perii aparatului, pot invada porii, dând naștere coșurilor. Dacă în cazul dispozitivelor din silicon, este suficient să le speli bine cu apă și săpun, cele cu peri ar trebui lăsate câteva minute în apă caldă, pentru ca apoi să fie lăsate să se usuce la aer. Acestea ar trebui să fie schimbate o dată la minim șase luni.

Buretele/peria de baie.

Spală și stoarce bine accesoriile folosite la duș, după ce termini dușul. Totodată, nu aștepta ca buretele să se dezintegreze sau peria să năpârlească pentru a le schimba cu altele noi; oricât de bine le-ai spăla, acestea colectează microbi, piele uscată și sebum, ajungând să capete un miros deloc plăcut.

Folosești penseta

Și acest instrument poate fi contaminat cu bacterii, ca să nu mai vorbim de faptul că smulgerea unor fire de păr se poate lăsa și cu sânge. Cea mai bună metodă de sterilizare este introducerea vârfului acesteia în apă clocotită (15 minute).

Nu în ultimul rând… SmartPhone-ul este unul dintre cele mai murdare obiecte cu care umblăm. Poate nu știi, dar un ecran murdar poate fi motivul pentru care te confrunți cu coșuri pe extremele feței. Curăță-l zilnic folosind soluție specială pentru ecrane.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.