Ce cred barbatii cu adevarat despre prezervative

Iată o veste care te-ar putea surprinde: bărbaţii nu urăsc să folosească prezervative atât de mult cum credeam, potrivit unui studiu recent publicat în International Journal of Sexual Health.

Cercetătorii au efectuat două studii: la primul dintre ele au participat 462 de studenţi între 18 şi 38 de ani, iar la al doilea 182 de studenţi între 18 şi 42 de ani. De fiecare dată, aceştia au completat chestionare online identice legate de folosirea prezervativelor.

Rezultatele ambelor studii au arătat că bărbaţii au într-adevăr o părere mai proastă despre prezervative decât femeile, dar – şi acum vine partea interesantă – nu au existat diferenţe între sexe când a venit vorba despre folosirea acestora. Cu alte cuvinte, chiar dacă bărbaţilor nu le face plăcere să folosească această metodă contraceptivă, fac un „sacrificiu”.

Interesant este că atunci când au fost întrebare care cred că este părerea bărbaţilor în legătură cu prezervativele, cele mai multe femei au spus că aceştia nu vor să le folosească… deşi aparent nu este aşa.

De asemenea, un alt studiu a arătat că atât femeilor, cât şi bărbaţilor, le place sexul la fel de mult şi când este folosit prezervativul, şi când nu este.

Deci care e de fapt problema? De ce majoritatea femeilor consideră că bărbaţii nu vor să folosească prezervative? Din păcate, este vorba de o lipsă de comunicare, în special în cazul tinerilor. 

Nu îmi place să folosesc prezervative” nu înseamnă neapărat „Refuz să folosesc prezervative”, însă multor tinere le este jenă să insiste, astfel încât cedează imediat, deşi un simplu „Dar eu vreau să folosim” ar rezolva situaţia.

Totuşi, este important de ţinut minte că prezervativul este singurul care te protejează atât împotriva unei sarcini, cât şi a bolilor cu transmitere sexuală. Data viitoare când partenerul tău spune că nu îi face plăcere să folosească această metodă, nu presupune că va refuza vehement să o facă.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.