Cand sarbatorim ziua barbatului in 2014?

By  | 

Ziua bărbatului… de ziua lui

Orice om îşi sărbătoreşte (de regulă) ziua de naştere şi onomastica – dacă părinţii au fost inspiraţi să îi aleagă şi un nume de sfânt. Majoritatea bărbaţilor nu apreciază sărbătorile cu iz comercial (spre deosebire de noi, femeile) aşadar nu simt nevoia unei aniversări speciale.

Ziua Bărbatului pe 9 martie

Sărbătoarea celor 40 de Sfinţi Mucenii sau Sărbătoarea celor ”40 de pahare”, de pe 9 martie, este data la care românii sărbătoresc Ziua Bărbatului în mod tradiţional. Se spune că bărbaţii trebuie să bea 40 de pahare de vin în cinstea Mucenicilor… dar noi spunem că tipul băuturilor şi cantitatea sunt în funcţie de preferinţe. Noi susţinem moderaţia, că e vorba de bărbaţi sau femei, în ceea ce proveşte alcoolul!

Ziua Bărbatului pe 5 mai

Data de 5 mai a fost aleasă pentru a sărbători Ziua Bărbatului din considerente pur comerciale. Un anume brand de bere a decis să le facă dreptate bărbaţilor ”oprimaţi” de atâtea ocazii create special pentru a sărbători femeia (şi pentru a le face cadouri). Iniţiativa este simpatică – dacă noi ne sărbătorim feminitea- ei de ce nu ar face-o (masculinitatea)? Doar că această sărbătoare are nevoie şi de o motivaţie mai puternică. Până la urmă, data de 8 martie reprezintă ceva important în istoria feminismului.

Ziua Bărbatului pe 19 noiembrie

Poate că pentru noi, românii, nu înseamnă nimic data de 19 noiembrie, însă este data oficială la care se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Bărbatului în aproximativ 60 de ţări din lumea întreagă, printre care şi Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii. Scopul celebrării este de a atrage atenţia asupra sănătăţii bărbaţilor, promovarea egalităţii între sexe dar şi promovarea modelelor masculine demne de urmat pentru tineri.

Când sărbătorim, deci, Ziua Bărbatului?

Dacă vorbim despre jumătatea ta, sărbătoreşte-l în fiecare zi: acordă-i spaţiul necesar, oferă-i afecţiunea şi atenţia de care are nevoie şi fii o iubită pasională. Iar dacă vrea să sărbătorească Ziua Bărbatului pe 15 decembrie cu o excursie la ski, lasă-l să o facă.

Dacă vorbim de bărbaţii care ţi-au influenţat viaţa, alege oricare dintre ocaziile de mai sus pentru a le mulţumi cu o vorbă bună şi cele mai frumoase gânduri. Le vor aprecia în orice situaţie!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *