Cand femeia conduce

By  | 

Recunoasterea ipostazei

Iti iubesti prietena, dar te simti oarecum inferior ei, tocmai din cauza iesirilor exagerate si a personalitatii ei debordante. Zi mersi. Decit sa ai o “momiie” linga tine, din care sa faca oricine ce vrea, mai bine o tipa cu picioarele bine infipte-n pamint si care stie sa-si tina partea.

Esti frustrat ca te simti oarecum in umbra prietenei tale? La iesirile intre amici ea face toata atmosfera si o face… foarte bine? Ia las-o mai moale cu plingerile si nu mai fi paranoic. Lucrurile nu stau atit de sumbru, pun pariu.

Ai jobul tau sau afacerea ta, ma rog, si excelezi in ceea ce faci. Treburile casei – recunoaste – chiar nu te preocupa si foarte rar primesti sarcini… menajere de care trebuie sa te ocupi. De ce oare? Pentru ca iubita ta stie cu certitudine ca nu-ti fac placere si nu ti le pune in circa nemiloasa. In plus, ce-i facut de mina ei, e bun facut!

Concediile vi le petreceti, de citeva ori pe an, evident, impreuna si te “trezesti” in diferite locatii intrebindu-te ce ghid a pus totul la cale. Nu, nu-i o surpriza din partea iubitei tale, vacanta in doi a fost cu mult inainte planificata. Doar ca tu nu ai avut habar. Dar, de ce sa nu recunosti, totul a fost pus la punct ca la carte si va distrati de minune.

Prietena ta chiar are veleitati organizatorice si ar manageria cu succes si o agentie de turism. Adu-ti aminte discutia de acum citeva luni: “Unde mergem in august? La greci sau undeva cu adevarat exotic?”, te-a intrebat ea. Nu tu ai fost cel care i-a raspuns: “Unde vrei tu”? Totusi, daca simti ca ar trebui sa tina cont mai mult de tine si ca tu chiar ai pareri, desi nu prea… arati, spune-i si nu lasa frustrarile sa-ti mocneasca in interior. Pazea de-o explozie!

Detronarea sefei

Stii vorba aia, “ce-i prea mult, strica”. Dar iubita ta o stie? Ce te faci daca ea se repede sa-ti raspunda la telefon, convinsa ca astfel eventualele amante vor fi prinse cu mita-n sac… la celalalt capat al firului?

Iar situatiile cind un aprig dictator pare pantalon scurt pe linga isteriile si regulile “decretate” de iubita ta chiar te pun in situatii stinjenitoare si tot ce-ai vrea e sa poti discuta cu ea… omeneste. De ce nu incerci?

Provoaca-ti iubita la o discutie, dar fii ager si gaseste cel mai prielnic moment (a se evita zilele dinaintea menstruatiei). Spune-i ca… nu, nu crezi in egalitatea dintre sexe, dar totusi deciziile dintr-o relatie ar trebui luate de comun acordul… amindurora, nu doar al ei!

Intreab-o daca s-ar simti impacata ca si tu sa-i controlezi apelurile telefonice si ce-ar zice seful ei daca ar da initial de vocea ta cind ar suna-o? Fii precaut si nu-i aduce numai acuzatii, va crede ca, de fapt, incerci sa o anunti c-ar fi bine “sa mai luati o pauza”… idee care e departe de intentiile tale, nu?.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *