Batista de buzunar – detaliul care face diferenta

In perioada Renasterii, batistele de buzunar erau considerate esentiale si functionale, dar cu timpul acestea au devenit mai mult ornamentale. Orice barbat respectabil purta o astfel de batista si inca mai este considerat un simbol al dichiselii si al rangului social inalt.

In 1957, o asa zisa biblie a modei pentru barbati a declarat despre batista de buzunar ca reprezinta un pas mare in schimbarea modei. Cu alte cuvinte, cand eleganta s-a reintors in moda barbatilor, aceasta a adus si batista de buzunar, in special cea cu imprimeu.

Batista de buzunar reprezinta un detaliu plin de personalitate care poate spune multe despre gradul de siguranta al purtatorului. Barbatul nesigur poate considera batista ca fiind foarte stridenta, greu de asortat cu restul tinutei sau dificil de impaturit in forma corecta. In schimb, pentru barbatul sigur reprezinta o bucata de material care ii poate invioara tinuta si starea de spirit prin pata de culoare pe care o ofera.

Ca sa faci parte din a doua categorie, trebuie sa stai departe de sacourile fara buzunar la piept deoarece ai fi lipsit de buzunarul care a fost creat special pentru a-ti afisa batista. Dar de aici nu trebuie sa ne construim ideea ca batista de buzunar poate fi purtata doar la costum.

Acest accesoriu este adecvat si jachetelor casual, blazerelor si sacourilor, indiferent daca sunt purtate cu blugi.

Chiar daca porti o tinuta casual, batista de buzunar este accesoriul perfect pentru a adauga o nota de eleganta. Prin asortarea acesteia la coloristica din tinuta se produce o armonie demna de invidiat.

Totusi, batista nu se asorteaza cu cravata deoarece aceasta nepotrivire ofera posibilitatea exprimarii propriei personalitati. Astfel, hainele ar trebui sa ne ajute sa atragem atentia asupra fetei, fiindca ultimul lucru pe care il vrem este ca ochiul sa ramana asupra corpului.

Probabil te gandesti ca ai nevoie de un numar nelimitat de batiste, dar adevarul nu e deloc aproape de acesta prejudecata. Te vei descurca foarte bine cu o batista pe rosu si albastru cu model de sal Praisley (sal de lana colorat, originar din Praisley, Scotia).

Poate te sperie obtinerea formei ideale. Dar poti alege batista de matase care se impatura manual si nu necesita calcarea pentru a obtine forme diferite. Barbatul care poarta batista din matase va fi privit ca o persoana stilata, deoarece chiar daca acesta impaturire necesita timp, aceasta este vazuta ca un semn al calitatii. Calitatea in general porneste de la natura materialului.

De ce este importanta calitatea materialului? Pentru ca batista de matase este supusa de fiecare data cutelor, strivirilor si indoirilor. In consecinta, o matase de slaba calitate nu ar rezista o perioda indelugata.

Pentru mediile business, batistele albe impaturite uniform sunt adecvate. In plus, pentru barbatul mai putin sofisticat o batista alba aranjata casual ii ofera cea mai rapida si ieftina cale de a transforma un costum mediocru intr-unul ce pare mai scump.

Costumele scumpe sunt asortate de obicei cu camasi albe si albastre. Prin urmare, acestea ofera un avantaj batistei albe de a se integra in tinuta.

Datorita contrastului puternic dintre alb si negru cateodata batista trebuie aranjata in forme neregulate. Batista de casmir sau matase cu imprimeu prinde foarte bine la o haina casual, dar cea din in este adecvata doar la ocaziile ce necesita tinute formale.

Pe langa alte detalii din tinuta, cum ar fi butonii, batista de buzunar adauga un ultim finasaj tinutei. Cu putin antrenament in fata oglinzii, poti deveni profesionist in crearea de tinute ce emana eleganta si relaxare folosindu-te de avantajele batistei de buzunar.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.