Grooming Tips: Ai nevoie de ulei pentru barbă!

Dacă n-ai încercat până acum un ulei pentru barba, e timpul s-o faci!

Recunoaște, ți-ai lăsat barbă din dorința de a te încadra și tu într-un trend extrem de puternic, însă ai momente în care ești tentat să părăsești tribul… Și n-ai face-o dacă nu ai simți un oarecare disconfort cu noua ta podoabă facială. Mai ai puțintică răbdare și încearcă un ulei pentru barba.

Care-i treaba cu barba?

Mâncărimi pe piele, fire ciufulite, barbă aspră, etc., toate astea sunt simptome des întâlnite printre crescătorii de păr facial pe cont propriu. Pe măsură ce firele de păr din barbă cresc în lungime, nutrienții din foliculul de păr (rădăcina) nu reușesc să ajungă până la vârf – cu cât mai lung, cu atât mai dificil – să hrănească firul de păr în întregime. Iar asta înseamnă că acesta e mai uscat, mai aspru și chiar casant, pe măsură ce se depărtează de bază. Soluția? Un bărbier (dacă-ți permite timpul) sau un ritual de îngrijire adecvat noului „statut”. Unul dintre produsele cheie din acest regim? Ai ghicit: ulei pentru barba.

Ce este un ulei pentru barba?

Formulat  cu ingrediente hrănitoare precum uleiurile natural (vei regăsi pe etichete jojoba, sâmburi de struguri, shea, argan, etc.), acesta acționează precum balsamul pentru păr, hrănind deopotrivă firul de păr și rădăcina sa, singura diferență fiind faptul că nu trebuie să clătești barba după aplicare (are și un rol protector, prevenind deshidratarea). Vei remarca imediat cum barba devine mai moale, mai disciplinată, suplă și aerisită, de parcă nici n-ar fi acolo.

Tot nu ești convins?

Mulți bărbați consideră că purtarea unei bărbi nu atrage nicio obligație specială. Dar își schimbă viziunea îndată ce încearcă uleiul. Pentru că acesta nu este doar un produs de îngrijire, care hidratează și redă confortul, ci poate fi și un produs de styling, barba căpătând formă instantaneu (sigur, tot e nevoie de trimmer, dar nu te vei mai chinui să o aranjezi).

Pe barba ta! Ia în calcul folosirea unui șampon pentru barbă la duș, cel pentru păr nu este potrivit pentru îngrijirea părului facial.

Cum se folosește?

În primul rând, zilnic. Adică în fiecare dimineață, după ce ieși de la duș, când cuticula (învelișul firului de păr) și porii sunt deschise din cauza aburului și apei calde. Astfel, uleiul va penetra optim pielea și firul de păr, hrănindu-l în profunzime, ceea ce nu s-ar întâmpla dacă ai aplica uleiul pe barba scorțoasă. Pune câteva picături de ulei în palme, întinde-l, și apoi masează ușor barba, atât la rădăcină cât și pe lungimi. Pentru barba mai lungă, ar trebui să intre în scenă pieptenele special, care ar întinde uniform produsul.

Efecte „secundare”

Cu siguranță te-ai convins că uleiul pentru barbă este noul tău prieten, însă trebuie să-ți spunem toată povestea. Mai precis, faptul că vei atrage admirația sexului opus, atât la nivel vizual, cât și olfactiv, dar fiind că majoritatea sunt infuzate cu note de mosc, cedru, santal, etc., ingrediente regăsite în parfumurile masculine.

Rezerva ta de confort

Cele mai cool uleiuri pentru barbă îți promit o relație bună cu părul tău facial.

Dear Barber Beard Oil 30 ml, 85 lei, cu ulei essential de alie dulci și nuca de cocos, potrivit pentru stilizarea părului din barbă și mustață.

Apothecary 87 Beard Oil, 145 lei, cu arome relaxante și un ingredient… surpriză, cu proprietăți afrodisiace

Dapper Dan Beard Oil, 90 lei, într-o prezentare absolut specială, cu aroma de vanilie și boabe de tonka

Kaypro Beard Club Beard Oil Agrumi, 62 lei, cu aroma caldă de ambră, pentru o barbă moale și disciplinată

Captain Fawcett’s The Million Dollar Beard oil by Jimmy Niggles, 169 lei, un produs de lux cu tămâie din Africa, santal Australian și fulgi de aur de 23k.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.