3 lucruri pe care sa nu le uiti despre iubita ta

Iti cunosti iubita si stii o gramada de lucruri despre ea. Iti impartaseste totul (desi, fii sigur ca mai lasa si ceva pentru intalnirile cu prietenele ei), si iti place sa crezi ca o intelegi si ca e reciproc.

Dr. Louann Brizendine, neuropsihiatru, s-a axat pe studiile asupra psihologiei si neurologiei creierului masculin si feminin, iar descoperirile ei sunt esentiale pentru intelegerea reciproca a partenerilor dintr-un cuplu.

Apropo, stiai ca partea creierului barbatilor responsabila cu activitatea sexuala este de 2,5 ori mai mare decat a femeilor? Asta nu te face pe tine un pervers, dar nici nu-ti poti condamna iubita pentru ca nu „genereaza” la fel de multe fantezii erotice ca tine – creierul ei beneficiaza mai mult de structuri emotionale decat de legaturi analitice si sexuale. Si, dupa cum spuneam, asta nu e tot.

1. Intuitia este o calitate specific feminina

De cate ori nu ai avut senzatia (enervanta, ce-i drept), ca iubita ta parca iti ghiceste gandurile si iti anticipeaza faptele?

Ei bine, afla ca nu se ascunde nimic mistic la mijloc, ci totul se explica la nivel biologic. De-a lungul evolutiei umane, femeile au dezvoltat o abilitate de a deduce ceea ce un copil mic are nevoie, si aceasta in lipsa unei comunicari directe.

Astfel, si-au format capacitatea de „a citi” indiciile non-verbale, expresiile faciale sau tonurile vocii.

In plus, aceasta insusire nu se limiteaza doar la legatura mama-copil, ci se poate extinde si in relatia cu sefii si partenerii.

Asa ca data viitoare cand ai senzatia ca „ti-a scormonit” in agenda telefonului mobil, nu uita ca poate pur si simplu te cunoaste prea bine.

2. Evita sa va certati, si nu pentru ca i-ar fi teama de tine

Substantele care invadeaza creierul feminin atunci cand are loc o cearta (cu atat mai mult una conjugala), sunt aproape la fel de asemanatoare cu acelea care se elibereaza intr-o criza.

Mai mult, femeile gasesc lipsa reactiilor mult mai grava decat un raspuns negativ.

Prin urmare, cel mai nepotrivit lucru pe care l-ai putea face atunci cand va contraziceti este sa adopti o atitudine indiferenta sau sa-i intorci spatele… complet mut.

3. Are un libido extrem de sensibil

Pentru a intra in dispozitie pentru sex, si mai ales pentru a avea orgasm, iubita ta are nevoie sa se deconecteze complet de la problemele cotidiene.

Pentru asta, e nevoie ca anumite zone ale creierului sa intre pur si simplu intr-o stare neutra, de stand by.

Te simti ca si cand ai vrea sa-i rupi hainele de pe ea si s-o trantesti la „orizontala”? Ei bine, in timp ce tie iti trebuie trei minute de preludiu pentru a incepe efectiv partida de sex, iubita ta are nevoie sa intre in starea necesara chiar cu 24 de ore inainte – deci ai grija sa nu-i mearga prost in ziua aceea.

Mai mult, unele studii spun ca o circulatie sangvina precara la nivelul picioarelor ii afecteaza libidoul.

Pont: o baie fierbinte si inspumata poate fi calea catre o noapte de dragoste asa cum visezi.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.