Ziua Îndrăgostiților: ghidul cadoului perfect

Deși mulți susțin că nu sunt interesați de Ziua Îndrăgostiților, statisticile arată că tot mai mulți români sărbătoresc această zi măcar cu un mic gest romantic. Din ce în ce mai mult, pentru a ieși din clișee, ei preferă ca pe 14 februarie să-și exprime sentimentele mai altfel. Iată câteva idei pentru cei care vor să spună Te iubesc într-un mod surprinzător.

Florile, soluția cea mai la îndemână

Chiar dacă nu sărbătoresc oficial Ziua Îndrăgostiților, cei mai mulți bărbați nu îndrăznesc să meargă acasă fără o floare în această zi. Tradiția de a dărui flori pe 14 februarie datează din secolul al XVII-lea, pe vremea domniei Regelui Charles al II-lea al Suediei. În timpul unei expediții în Persia, acesta a descoperit o nouă artă: limbajul florilor. Acesta a dus curentul în Europa și ideea de a comunica prin intermediul florilor dăruite s-a răspândit rapid. Astfel, și tu poți să-i spui ce înseamnă pentru tine prin buchetul de flori ales. Alături de nelipsiții trandafiri roșii, designerii florali propun frezii violet care vorbesc despre fidelitate, orhideele despre rafinament și eleganță, în timp ce calele vorbesc despre frumusețe.

Primele comenzi pentru această zi specială le primim din ianuarie, iar trandafirii sunt într-adevăr cei mai râvniți de Ziua Îndrăgostiților. Un florist curăță doar într-una dintre florăriile noastre 5.000 de trandafiri pentru această zi, față de o zi obișnuită, când folosim cam 300 de trandafiri. În ultimii ani am observat însă că mulți își doresc să iasă din tipar și preferă fie să alăture mai multe culori într-un buchet de trandafiri, fie să încerce combinații de soiuri, mai ales că sunt persoane care dăruiesc flori des și își doresc să surprindă de fiecare dată persoanele dragi, a declarat Marina Popescu, Director General Floria.

Pentru a ușura munca bărbaților în căutarea buchetului perfect, Floria a elaborat și un mic ghid:

Lenjeria, limbajul seducției

Un sondaj al unuia dintre cele mai mari magazine online de lenjerie intima arată că mai mult de jumătate dintre femei cumpără piese de lenjerie fină pentru a-și surprinde partenerul în intimitate. Dacă vrei să știi ce prefer iubita ta, poate te ajută să afli că un sondaj SevenSins.ro arată că femeile prefer seturile de lenjerie sexy (41%) sau body-urile (18%) de culoare neagră (57%) sau roșie (25%). Cele mai interesate de lenjerie sunt femeile cu vârsta cuprinsă între 25 și 44 de ani (69%). Iată mai jos câteva dintre cele mai apreciate piese de lenjerie:

Conexiune la alt nivel

Mai puțin obișnuit, dar foarte apreciat, este cadoul care apropie partenerii oferindu-le timp împreună. Timp de calitate, care are multiple beneficia. Ți-am trezit curiozitatea? Este vorba de cursuri de dans. Majoritatea cuplurilor care încep să danseze dezvoltă capacitatea de a se înțelege din priviri, între parteneri se creează un nivel de intimitate care are rolul de a-i face să coopereze, explică instructorii de dans. Astfel comunicarea de cuplu se îmbunătățește considerabil după doar câteva lecții.

Tot mai multe cupluri merg împreună la dans pentru a-și îmbunătăți comunicarea, iar februarie este momentul cel mai bun pentru a se dedica unei astfel de activități și implicit, partenerului. Dansul devine astfel un cadou pe care și-l dăruiesc în cuplu, timpul alocat partenerului având o contribuție importantă la sănătatea relației de cuplu, a explicat spune Andrei Fusea, Profesor de Dans Arthur Murray București.

Experiențe de neuitat

Din categoria cadourilor pe care nu le va uita niciodată fac parte și experiențele în doi. Surprizele sunt de proporții mai ales în cazul în care sunt puse la cale alături de complici – experți în astfel de cadouri, cum sunt cei de la Complice.ro. Pentru luna iubirii și nu numai, ei au pregătit zeci de pachete care vă vor asigura clipe perfecte. Escapade urbane în hotel boutique-uri unde veți fi răsfățați la SPA și cu preparate gourmet, adrenalină în doi prin zboruri cu elicopterul sau salturi cu parașuta, răsfăț al simțurilor la ateliere de degustare de cafea, praline, vin și lista poate continua.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.