Zandra Rhodes despre KARISMATISK, cea mai exuberantă nouă colecție deco de la IKEA

Dacă treci zilele astea pe la IKEA (și chiar îți recomand să nu ratezi ocazia aceasta) vei fi întâmpinată de o explozie de culoare, creativitate și prospețime. Mă refer la KARISMATISK, colecția de obiecte deco dezvoltată în colaboare cu renumitul designerul britanic de modă și textile, Zandra Rhodes — o linie limitată lansată în magazine la începtul lunii septembrie, despre care am avut și eu ocazia să aflu mai multe în cadrul unui eveniment exclusiv organizat de IKEA.

Propunându-și să aducă în casele noastre lumea creativă a modelelor îndrăznețe și a culorilor vii din viziunea artistei britanice, KARISMATISK  — o colecție limitată de 26 de piese statement care îmbină cu succes îndrăzneala, autenticitatea și funcționalitatea — este, fără doar și poate, o invitație pe care ne-o face IKEA în aceaastă toamnă, un manifest pentru libertatea de a ne exprima liber prin intermediul pieselor de mobilier de acasă.

Ikea Karismatisk

Trebuie să spun că, încă din primul moment, am fost fascinată de nuanțele de magenta, albastru și auriu, de modul captivant în care acestea se împletesc în obiecte superbe, parcă anume concepute pentru a sărbători bucria de a trăi, de bogăția imprimeurilor textile atât de specifice designerului Zandra Rhodes, dar și de simplitatea și funcționalitatea pieselor, în armonie cu filozofia IKEA care ne este deja atât de familiară.

Este clar că, inspirată de perspectiva îndrăzneață și inedită a Zandrei asupra vieții și stilului, echipa IKEA a explorat puterea culorilor și a imprimeurilor pentru a oferi personalitate fiecărei case. Iar dacă observi cu atenție fiecare piesă a colecției în sine, ai să vezi că parteneriatul cu Zandra a condus, parcă, la o înțelegere mai profundă a imprimeurilor și a culorilor ca expresii puternice ale personalității, talentului, culturii locale, precum și efectelor lor psihologice asupra oamenilor și spațiilor.

Ikea Karismatisk

Ikea Karismatisk

Însă chiar mai incitat decât ocazia de a descoperi piesele KARISMATISK înaintea dezvăluirii lor în magazine, a fost oportunitatea pe care am avut-o de a o întâlni live pe Zandra Rhodes însăși — și asta fiindcă oricine are o tangență cu lumea fashion o admiră pe Zandra, o personalitate revoluționară în lumea modei și a textilelor de peste cinci decenii, renumită pentru imprimeurile ingenioase și culorile electrizante.

Debordând de energie într-o rochie plisată, aurie, în ton cu cromatica KARISMATISK, Zandra mi-a explicat cu serenitatea și dezinvoltura-i caracteristice filosofia din spatele colecției.

„Bucurie, poftă de viață, dar și ocazia de a simți lucrurile acestea în fiecare zi”, mi-a spus Zandra când am întrebat-o ce și-ar dori ca oamenii să simtă când privesc aceste obiecte. „Eu cred că, exact ca în cazul pieselor vestimentare pe care le creez, un singur obiect de decor poate să aducă optimism și să aibă un impact imens asupra stării de spirit de zi cu zi. Așa că, de ce nu?”, a adăugat ea conspirativ. „Poți alege o singură piesă sau îndrăzni să combini mai multe, pentru o explozie de culoare”, m-a îndemnat ea.

Zandra Rhodes
Zandra Rhodes / IKEA „Karismatisk”

Și chiar ai de unde alege. La fel ca Zandra, KARISMATISK este îndrăzneață, neconvențională și menită să iasă în evidență, transferând încrederea în sine și carisma Zandrei în orice locuință. Concepută ca o extensie a personalității fiecăruia, manifestată prin culoare, imprimeuri și obiecte statement, colecția este despre a-ți decora casa într-un mod creativ și optimist, prin intermediul unor modele variate de perne, covoare și textile, a vazelor pe care le poți combina în diverse feluri, alături de combinații de culori vibrante.

Și care ar fi piesa KARISMATISK pe care Zandra însăși o adoră cel mai mult sau o are deja acasă, în spațiul ei de lucru? „Cel mai mult… Cred că sunt atașată de vaza albastră. Însă deja mă gândesc cum toate aceste pernuțe colorate vor arăta foarte bine ordonate una lângă cealaltă pe canapeaua din atelierul meu.”

Deși Zandra este pasionată de imprimeuri și culori strălucitoare, propunerile sale sunt întotdeauna practice. Așa că pe cât de fabuloasă este colecția KARISMATISK, pe atât este de funcțională. Împreună cu Zandra, IKEA a folosit cele cinci dimensiuni ale designului democratic — formă, funcție, calitate, sustenabilitate la un preț rezonabil — pentru a crea soluții inovatoare și accesibile pentru nevoile zilnice.

Zandra Rhodes / IKEA "Karismatisk"
Zandra Rhodes / IKEA „Karismatisk”

„Nu am simțit niciun moment că trebui să îmi cenzurez ideile”, mi-a spus Zandra când am întrebat-o cum se împacă dragostea ei pentru opulență și bogăția imprimeurilor cu minimalismul aproape proverbial al celor de la IKEA. „Echipa IKEA a înțeles estetica pe care o propun, astfel că am reușit cu succes să ne completăm unii pe ceilalți. Procesul de design a fost organic și autentic, iar acest lucru este vizibil în întreaga colecție”, a completat Zandra adăugând că „a fost o aventură minunată. A fost foarte interesant să încerc să traduc ideea Zandra Rhodes: Lumea culorii, pentru ca tot mai mulți să o poată accesa în casele proprii.”

Toate cele 26 piese ale colecției KARISMATISK sunt disponibile chiar acum în magazinele IKEA, dar și online. Happy shopping!

Citește și Idei deco ideale pentru toamna asta.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.