Yeah Yeah Yeahs: "It’s Blitz!"

By  | 

“It’s Blitz!” este un album puternic, zgomotos si melodios in acelasi timp si este deja considerat de critica de specialitate ca fiind cel mai bun album al trupei si una din revelatiile anului 2009 in materie de muzica alternativa.

Daca primele doua albume, “Fever to tell” si “Show your bones”, au avut un real succes in special pe piata americana, asteptarile pentru cel de-al 3-lea album, care se va lansa in aprilie, sunt si mai mari deoarece se doreste ca si piata europeana sa reactioneze la fel de pozitiv la muzica celor 3 newyorkezi.

Karen O, Nick Zinner si Brian Chase, cei trei Yeah Yeah Yeahs, au introdus elemente electro-disco in orchestratiile celor 10 piese ale albumului pentru a le da un aer contemporan specific scenei muzicale din New York, orasul in care trupa s-a format.

“It’s Blitz!” emana creativitate si energie sustinand ideea de autenticitate, idee foarte bine reprezentata vizual de extravaganta solista a trupei.

Piesa de promovare a albumului, “Zero”, aduce in prim plan un sound cu puternice influente electro care suprapuse peste acordurile de chitara ce domina piesa creeaza un prim single ce va ramane in atentia fanilor ca un moment de razvratire impotriva standardelor impuse abuziv asupra acceptarii de sine asa cum reiese si din versurile piesei.

“It’s Blitz!” … intens, revolutionar, curajos…

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *