Whiplash, filmul care te indeamna sa fii cea mai buna versiune a ta

By  | 

Câştigător al unui Glob de Aur pentru cel mai bun actor în rol secundar în Whiplash, J.K. Simmons are şanse mari la un premiu Oscar, unde a fost nominalizat pentru acelaşi rol. Aşa ceva se întâmplă atunci când îţi joci rolul atât de convingător încât reuşeşti să te impui nu doar pe peliculă, în faţa actorilor care cunosc scenariul şi ştiu că trebuie să fie intimidaţi şi dominaţi, ci şi în faţa publicului din sala de cinematograf. Serios, toată sala era intimidată de prezenţa lui Fletcher, un profesor de Conservator ale cărui metode de stimulare a studenţilor sunt cel puţin neortodoxe.

Învăţăcelul lui Fletcer, Neimann, interpretat de Miles Teller, ne se dă nici el înapoi de la nimic pentru a-şi atinge obiectivele. Este cu adevărat inspiraţional şi motivant să afli că drumul spre succes nu este doar 10% inspiraţie şi 90% transpiraţie, ci şi un anumit procent de sânge uneori şi dar sacrificarea vieţii personale pentru un scop măreţ, acela de a fi unul dintre acei oameni care rămân in istorie.

Atunci când pleci de la Whiplash te întrebi care sunt obiectivele tale şi dacă ai făcut tot ce este posibil să ţi le îndeplineşti. Mai mult ca sigur răspunsul va fi că nu, pentru că mulţi dintre noi nu ştim nici măcar exact ce vrem de la viaţă şi nu suntem dispuşi să ne sacrificăm pentru a ne atinge obiectivele. În acelaşi timp nu poţi să nu pui sub semnul întrebării metodele pe care Fletcher şi alţi mentori le pun în aplicare pentru a-şi stimula elevii în care văd potenţial, pentru că unii dintre ei reuşesc, însă mulţi dintre aceştia vor fi zdrobiţi.

Whiplash este un film pe care merită să mergi să îl vezi nu doar pentru interpretarea remarcabilă a lui J.K. Simmons, pentru învăţămintele sau întrebările existenţiale pe care o să ţi le inspire, ci şi pentru muzica jazz extrem de bună. Nu rataţi filmul distribuit de InterComFilm Distribution, care va apărea în cinematografe începând cu 6 februarie!

Vezi şi trailerul filmului aici:

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *