Week-end-uri de cultura

By  | 

Filme, festivaluri, concerte, expoziţii, spectacole – atât de multe de făcut în week-end-uri cam… prea scurte!

Pentru ca meriti

În zilele de 23, 24 și 25 octombrie , la ora 20.00, hai la spectacolul „Pentru că Meriţi” – ultimele reprezentaţii de anul acesta în Bucureşti! „Pentru că Meriţi” propune analiza prin teatru a condiţiei, abuzurilor şi presiunilor la care sunt supuse femeile în România. „Pentru că Meriţi” pune accentul în mod deosebit pe acele abuzuri legate de puterea de decizie a femeilor asupra propriului lor corp.

Black Friday Love

Sâmbătă, 24 octombrie 2015, ora 20:00, la Teatrul în Culise se joacă spectacolul „Black Friday Love“, care se descrie ca fiind probabil singurul spectacol despre dragoste, care reuşeşte să se lipsească de siropoşenii şi să-ţi prezinte poveşti de iubire reale, comice şi dulci-amărui. O mostră de Broadway adusă în centrul Bucureştiului!

Pasarea Maiastra

Joi, 29 octombrie, de la ora 19:00, Editura Vellant lansează o nouă carte în colecţia Pasărea Măiastră, un proiect editorial dedicat promovării basmelor și ilustraţiilor româneşti. Una dintre cele mai cunoscute poveşti ale lui Ion Creangă‚ “Fata babei și fata moşneagului” este pusă acum într-o lumină nouă de Ileana Surducan‚ ilustratoare‚ ceramistă şi creatoare de bandă desenată din Cluj-Napoca. Ileana va vorbi despre proiect alături de jurnalista Eli Bădică şi de coordonatoarea colecţiei, Simona Radu-Răuţă.

Autobaza FILM

Pe 30 octombrie, începând cu ora 21:00, ia startul un nou proiect: Autobaza FILM. Noul spaţiu urban se deschide iubitorilor de muzică şi film cu proiecţia filmului documentar „AMY“, urmată de un party care aniversează un an de Autobaza Radio. Astfel, spaţiul de pe Bulevardul Energeticienilor 13-15 va rămâne deschis pe parcursul întregii nopţi!

V for Vintage

Ediţia V for Vintage cu numărul #15 anunță deschiderea oficială în weekend-ul 31 octombrie – 1 noiembrie la MNAC Sala Dalles, unde organizatorii conectează peste 100 artişti din domenii creative conexe: design vestimentar, bijuterie, accesori şi obiect.

Film Menu #25

Miercuri, 28 octombrie, are loc la Bucureşti lansarea Film Menu #25. Sărbătorim acest eveniment printr-o petrecere organizată în Ota, după ora 21.00. Intrarea e liberă şi sunteţi aşteptaţi să sărbătoriţi împreună revenirea după aproape un an de la data ultimei ediţii a revistei. Dosarul acestui număr este dedicat Filmelor-jurnal, o specie cinematografică încă destul de puțin cercetată și vizionată în România.

Comments

comments