We Need to Talk About Kevin – cel mai bun film la BFI London Film Festival 2011

By  | 

Filmul, care i-a impresionat pe criticii de specialitate in momentul in care a avut premiera la Festivalul de la Cannes in mai 2011, este realizat de regizoarea scotiana Lynne Ramsay si are la baza romanul omonim scris de Lionel Shriver.

„We Need to Talk About Kevin” a fost unul dintre cele noua filme nominalizate la editia din 2011 a festivalului londonez si a invins, printre alte pelicule, pe „Faust” – laureatul de la Venetia – si „The Descendants” – un film in care joaca George Clooney.

Trofeul pentru cel mai bun actor/ cineast britanic debutant i-a revenit in acest an actritei Candese Reid, pentru prestatia ei din „Junkhearts”, unde a interpretat primul ei rol profesionist.

Sutherland Award, care onoreaza „cel mai original si mai imaginativ lungmetraj de debut”, i-a revenit, la editia din acest an a festivalului londonez, regizorului argentinian Pablo Giorgelli, pentru filmul „Las Acacias”.

Grierson Award pentru cel mai bun documentar a revenit peliculei „Into the Abyss: A Tale of Death, A Tale of Life”, regizat de Werner Herzog, care examineaza universul pedepsei cu moartea.

Asa cum s-a anuntat anterior, regizorul David Cronenberg si actorul Ralph Fiennes au fost recompensati cu BFI Fellowship, cea mai inalta distinctie oferita de British Film Institute (BFI), organizatorul acestui festival.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *