#VisitGreece: Descoperă insula Peloponnese, o destinație idilică de vacanță

Grecia este o destinație populară de vacanță, dar uită de stațiunile supraaglomerate de turiști și descoperă, în schimb, un colț de paradis mai puțin explorat – Peloponnese.

Peloponnese (sau Peloponez) este, de fapt, o insulă foarte mare. Peloponnissos se traduce din greacă „Insula Pelopas” (nissos = insulă). Se spune că dacă nu ai vizitat Peloponnese, nu ai văzut, de fapt Grecia. Asta pentru că acest loc idilic oferă o varietate de experiențe – de la plimbări prin munți sau prin sate pitorești, și până la zile petrecute pe plaje superbe – care, în ansamblu, captează perfect energia pe care Grecia o are de oferit.

Pe insula Peloponnese, totul se găsește în cantități mari – plaje interminabile cu nisip fin și apă cristalină, situri arheologice care așteaptă să fie explorate, monumente istorice cu povești fascinante în spate, datând din Grecia Antică și era Bizantină, și, bineînțeles, delicii culinare de neratat, bazate pe cele mai bune ingrediente locale, fie că este vorba despre ulei de măsline sau despre cel mai savuros vin din Grecia.

Ce poți face pe insula Peloponnese

Descoperă arhitectura antică

Istoria peloponeză este foarte veche și bogată. Locul a fost populat încă din Paleolitic (circa 100.000 de ani î.H.). Civilizația greacă a prins contur în jurul anilor 2000 î.H., iar câteva secole mai târziu, Mycenae devenea centrul Greciei – conform mitologiei, Perseus, fiul lui Zeus cu zeița Danae, este cel care a fondat Mycenae, instruind ciclopii să construiască zidurile cetății din pietre pe care niciun om nu ar putea să le miște vreodată din loc. În afară de ruinele fostei cetăți Mycenae, unul dintre siturile arheologice de vizitat este și Olympia, locul în care au fost organizate primele jocuri olimpice în 776 î.H. Jocurile erau dedicate lui Zeus, iar amfiteatrul a găzduit evenimentul timp de peste o mie de ani.

Explorează relieful

Insula peloponeză bifează toate formele de relief – de la plaje la câmpuri și munți. Te poți aventura prin potecile mărginite de păduri dense de conifere, unde șansele sunt mari să întâlnești specii rare de păsări sau mamifere mici specifice zonei, ori poți face plimbări prin foste sate, pe străduțe pitorești, mărginite de măslini, având șansa să descoperi ruinele câte unui templu sau a altor așezăminte datând din antichitate.

De bifat: Methoni, unde poți vizita un templu construit pe un promontoriu (fâșie de pământ înaltă și stâncoasă care înaintează în mare), unite de uscat printr-un pod spectaculos cu paisprezece arcade. Nafplio, unde poți vedea panorama orașului care se întinde sub citadela Palamidi, dar și castelele Koroni și Pylos (cel din urmă îmbină două stiluri arhitectonice din perioade istorice complet diferite).

Relaxează-te pe plajele sălbatice

Plajele din Peloponnese sunt destinația perfectă dacă preferi un loc sălbatic, nepopulat de mulțimi de turiști. Vizitează Voidokilia, un golf care îngrădește un semicerc perfect de apă atât de limpede încât este transparentă, plaja Simos, cu cel mai fin nisip alb, Selinitsa, pe care vei găsi o navă naufragiată ce așteaptă să fie explorată, dar și Metamorfosi, unde poți înota alături de delfini.

Vizitează stațiunile

Nu îți imagina conceptul clasic de stațiune” – în Peloponnese, stațiunile sunt mai degrabă orășele pitorești sau sate pescărești cu peisaje idilice. Stoupa, înconjurată de livezi de măslini, Kardamyli, un oraș micuț îndrăgit de artiști și Chrani, grație plajelor din apropiere, sunt printre cele mai populare destinații.

Alternativ, te poți caza în Porto Heli, una dintre cele mai luxoase destinații din Grecia și printre cele mai cosmopolite locuri din Peloponnese, unde ai să găsești hoteluri de lux și restaurante cu chefi premiați.

Aventurează-te în peșteri

Închiriază o barcă și explorează peșterile din Diros – galeriile de stânci se reflectă în apă, iar canalele formează un labirint inedit care așteaptă să fie descoperit și care oferă peisaje splendide.

Kastania este de asemenea o destinație recomndată – găsești aici stânci care par să curgă precum cascadele, dar și peșteri cu stalactite impresionante.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.