Viata mea pe net, de Alexandra Ares – primul roman scris de o autoare de origine romana in colectia CHIC

By  | 

Alexandra Ares este cunoscuta cititorilor autohtoni datorita mai ales romanului sau de debut, "Visatoarele" ("Dream Junkies"), tradus in urma cu patru ani in limba romana.

Viata mea pe net, unul dintre titlurile finaliste la USA Best Books 2011, are toate datele unei carti indraznete, in care umorul negru se impleteste cu idealismul si cu optimismul timpului nostru.

Emily Thompson, o tanara plina de resurse si pasionata de arta contemporana, se muta in New York, unde isi gaseste un iubit artist si un loc de munca intr-o galerie de arta.

Cand totul merge cum nu se poate mai bine, soarta i se schimba, ramine fara resurse si fara sprijin si departe de ajutorul familiei.

Deznadajduita, Emily apeleaza la Craigslist, un site prin intermediul caruia intilneste diferite personaje dubioase, care ii vor aduce numai necazuri.

  • Absolventa a Facultatii de Teatrologie din cadrul UNATC Bucuresti, Alexandra Ares a lucrat ca redactor si realizator pentru Redactia Teatru din TVR, realizand zeci de emisiuni Gong, Scena si Maestrii Teatrului Romanesc.
  • In 1998 a emigrat in SUA, la New York, si a lucrat pentru diverse televiziuni, case de productie si sindicate de stiri americane, pentru Adunarea Generala a ONU si UNDP.
  • In prezent isi imparte timpul intre Manhattan si Bucuresti si scrie atat in limba engleza, cat si in limba romana.
  • In Romania a mai publicat "Exilata in trecut", la Editura Cartea Romaneasca, "Sam Shepard, un rebel al rigorii mortale", la Editura Aldine, si piesa bilingva "Waking Beauty-Frumoasa adormita si trezita", care s-a jucat intr-un spectacol-lectura pe Off-Broadway si a fost distribuita in Drama Bookstore din New York. "Dream Junkies" (Visatoarele; Polirom, 2008) este primul ei roman.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *