Vampirii fericirii – cum te descurci cu oamenii care te deprima

Probabil nu doar o dată ţi s-a întâmplat să ai o zi bună, dar să ţi-o strice un prieten prin lucrurile pe care ţi le spune. Nu este vorba de cine ştie ce veste proastă pe care ţi-a dat-o, ci pur şi simplu felul lui de a fi te deprimă. 

Astăzi îţi vor prezenta 3 tipuri de oameni care te deprimă – ne place să îi numim „vampirii fericirii”.

Prietenul care se plânge mereu

Sigur ştii despre cine e vorba! E acea persoană cu care te înţelegi bine, îţi face plăcere să ieşi cu ea în oraş… însă este foarte pesimistă şi de multe ori s-a întâmplat să îţi strice starea. Ba se plânge că nimic nu îi merge bine în viaţă (relaţia sa nu merge deloc bine, nu îi place noul loc de muncă) sau, şi mai rău, se plânge de orice din jurul său („De ce am venit în clubul acesta? Mereu e plin! Şi uite ce coadă e la bar! Să nu mai spun de bărbaţii care sunt aici: numai urâţi şi libidinoşi!”, „Ce zi proastă pentru ieşit în oraş! Uite ce vreme urâtă şi ce oameni nesuferiţi sunt aici!”)

Cum te descurci cu el? Din păcate, nu prea poţi schimba oamenii care sunt atât de negativi şi pesimişti, deci cel mai recomandat este să încerci să îi eviţi. Un alt lucru pe care îl poţi face este să îl întrebi ce i-a mers bine azi.

Prietenul invidios

Tocmai ai primit o mărire de salariu sau ai găsit în sfârşit casa perfectă în care să te muţi şi împărtăşeşti bucuria cu prietenul tău. Însă în loc să se bucure pentru tine, strâmbă din nas şi, deşi te felicită, comentariile sale îţi arată că este invidios pe tine. „Eu lucrez la firma aceasta de un an jumate şi nu am primit nicio mărire, iar tu, care abia ai ajuns aici, deja o duci mai bine ca mine. Dar, sigur, tu probabil te descurci mai bine, bravo ţie că ai mai mulţi bani acum…”

Dacă ai muncit foarte mult pentru a ajunge aici, meriţi să fii lăudată, nu să te simţi prost că ai o viaţă bună. Dacă cineva nu se descurcă atât de bine ca tine, nu este în niciun caz vina ta şi nu trebuie să te simţi vreodată vinovată. 

Cum te descurci cu el? Evită-l în zilele când ai o stare foarte bună. Iar dacă vrei să îi vorbeşti despre succesul tău, fă-o cât mai scurt, la telefon. Dacă va simţi nevoia să se plângă, o va face în faţa altcuiva şi nu te va stresa pe tine.

Ruda care ştie tot

Eşti destul de încântată cu viaţa ta în momentul de faţă, însă apare mereu acea rudă care le ştie pe toate şi ţine neapărat să împărtăşească cu tine înţelepciunea sa. Fie că este vorba de sfaturi în relaţie, despre creşterea copiilor, despre cum să te descurci mai bine la job sau orice altceva, poate fi foarte stresantă şi îţi va strica buna dispoziţie.

Cum te descurci cu ea? Ascult-o, dar ignor-o. Cel mai probabil această persoană vrea doar să te ajute, deci apreciază intenţia, ascultă ce îţi spune, spune că o să îi iei în considerare sfaturile, apoi fă ceea ce făceai şi până atunci. Dacă viaţa ta este fericită, de ce să o schimbi?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.