Valentine’s Day: traditii ciudate din jurul lumii

By  | 

Valentine’s Day se sărbătoreşte de obicei oferind ciocolată, cadouri, flori sau cu o cină romantică alături de persoana iubită. În alte ţări, însă, obiceiurile de Ziua Îndrăgostiţilor sunt un pic diferite.

În Vietnam, de exemplu, există un alt mod de a sărbători Valentine’s Day, pe lângă cele deja cunoscute. Cuplurile se îmbracă de Ziua Îndrăgostiţilor în acelaşi stil şi/sau în aceeaşi culoare.

În Japonia există două Zile ale Îndrăgostiţilor. Pe 14 februarie, fetele oferă ciocolată neagră băieţilor pe care îi plac. Pe 14 martie, "Ziua Albă", băieţii oferă prăjituri sau ciocolată albă fetelor de care sunt îndrăgostiţi.

Pe parcursul zilei de 14 februarie, tradiţia spune că femeile dau bărbaţilor daruri de ciocolată. Cu toate acestea, tipul de ciocolată dăruit depinde în mare măsură de natura relaţiei. Giri-choko este cumpărată pentru şefi, colegi şi prieteni apropiaţi de sex masculin. 

Giri înseamnă "obligaţie" şi, prin urmare, aceste bomboane de ciocolată nu poartă nicio asociere romantică. Prin contrast, Honmei-choko este dăruită iubiţilor sau soţilor. Aceste bomboane de ciocolată sunt foarte speciale, deoarece sunt realizate manual de către femei. Bărbaţii care primesc Honmei-choko de Ziua Indrăgostiţilor sunt foarte norocoşi.

Descoperă mai multe tradiţii şi obiceiuri din jurul lumii cu ocazia Zilei Îndrăgostiţilor pe RomâniaTV.net

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *