Vacanțe idilice în Europa

Dacă ai văzut Call Me by Your Name în miez de iarnă și te-ai gândit, ”Wow, hai că nu-i așa de rău să plângi din iubire și vara asta o să-mi tai mânecile la toate cămășile și n-o să ies din pantaloni scurți și o să mă bucur de o vacanță pastorală prin Europa unde o să mă plimb cu bicicleta printre măslini și ruine medievale”, pot să-ți spun că nu ești singurul.

Superbul film lui Luca Guadagnino îți taie respirația și nu te face să tânjești doar după iubirea adolescentină, ci și după plimbările prin natura virgină. Te face să tânjești și după moștenirea unei vile idilice în Italia, dar asta e un pic mai greu de obținut. După ce am ieșit din cinema, un pic deshidratată de la atâta plâns, tot ce-mi doream era să mă plimb liberă cu bicicleta pe un drum de țară într-un peisaj european rustic. Acolo te-ai dus și tu cu gândul? Atunci găsești mai jos câteva opțiuni de vacanțe ideale unde te poți relaxa în voie și te poți sătura de… piersici, dacă înțelegi la ce mă refer.Crema, Italia

Crema este orașul unde a fost filmat Calle Me by Your Name, ceea ce înseamnă că-ți vei îndeplini visul de a te pierde pe străduțele sale, murmurând romantic numele persoanei iubite. Cea mai bună alegere ar fi să închiriezi o vilă, dar poate te interesează să afli că însăși casa în care a fost filmat filmul este de vânzare. Dacă n-ai totuși peste un milion de dolari la îndemână să o achiziționezi, vânează oferte de vile pe airbnb.

Nouă ne-a plăcut una din comuna Stagno Lombardo din provincia Cremona, construită pe locul unei mânăstiri ce datează din secolul 14. E renovată cu grijă, fiind păstrate detaliile originale, iar interioarele sunt decorate cu mobilă veche, fresce antice și șeminee maiestuoase. Dacă vei vrea să mai ieși și din casă (și doar până în grădină, unde să-ți savurezi paharele de rose la apus), mergi până la Museo del Violino, a cărui colecție de viori state-of-the-art e de-a dreptul impresionantă; treci și pe la Catedrala din Cremona, care inițial era o basilică romană, și pe la Museo Civico Ala Ponzone, cea mai impresionantă galerie de artă din zonă, în care găsești o colecție superbă de picturi din secolele 15-19. Iar pentru un cocktail bun și un pic de dans, mergi la La Hacienda.

Citește continuarea materialului în ediția de primăvară a revistei Cosmopolitan Man.

FOTO: iStock/Getty Images. Text: Roxana Dobriță

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.