#Untold2018, here is the love!

Experiența Untold continuă să rămână unică pentru mine încă de la prima ediție a festivalului. E evenimentul pe care îl aștept cu nerăbdare și entuziasm an de an și încă niciun altul nu-l poate întrece în sufletul meu. Și, bineînțeles, nici anul acesta nu s-a dezis: mai bine organizat, mai multe surprize, mai mulți participanți – și, implicit, seturi impresionante ale celor mai buni DJi ai lumii veniți în inima Transilvaniei!

De Corina MateiDay 1: Turn Up The Speakers 

Bucuria de a fi din nou la Untold s-a simțit încă de joi dimineață, de când m-am trezit, când Clujul se transforma ușor-ușor într-un furnicar colorat și vesel. Am văzut asta pe străzi. M-am trezit de dimineață să profit de minunățiile orașului și am trecut pe la Muzeul Etnografic, apoi am vizitat din nou superba Grădină Botanică, dar și centrul vechi cu măreața catedrală gotică. Zâmbetele, melodiile fredonate, îmbrățișările erau deja de jur-împrejurul meu, peste tot.

Dar am ținut să ajung devreme în festival, ca să iau pulsul. Inima distracției deja bătea cu putere, muzica se auzea din ce în ce mai tare și n-a fost greu să observ că niciodată nu a fost atâta lume într-o zi de joi la Untold (84.000 de oameni conform cifrelor oficiale). E adevărat că începutul nebuniei frumoase specifice s-a lăsat puțin așteptată, poate din cauza ploii torențiale cu care a debutat festivalul.

Line-up-ul a contat mult și într-adevăr show-rile de pe Main Stage susținute au fost deliciul publicului și au dat startul mood-ului untoldian. La The Chainsmokers a început totul. Eram în fața scenei, în photopit, iar bașii puternici îmi făceau și plămânii să tremure în mine. Aveam pielea de găină, deja nu mai aveam un simplu job să filmez, trupa mea preferată îți începea show-ul în fața mea, pentru prima dată! Seara a continuat cu Diplo și Afrojack – care a avut un set excepțional. Între timp, trebuie să recunosc că am „fugit” la Alchemy să-l văd pe Borgore, alt artist „de suflet”, care a avut unul dintre cele mai faine și hipnotizante seturi pe care le-am auzit vreodată! Prima mea zi de Untold s-a terminat sus, la Cetățuie, în răcoarea dimineții, cu un răsărit cețos. Deja rămăsesem fără voce.

Day 2: What we Started 

Festivalul s-a aglomerat mult și toată lumea a intrat în acel mood de vacanță eternă pe tărâmul magic. #WolfSpirit aduna haita cu fiecare beat pentru a urla la unison, la lumina lunii și a spectacolului de lumini. Simțeam că distracția abia a început!

Prin festival, am întâlnit personaje mistice, baloanele de săpun decorau aleile, spectacolele de la suflantă îmi dădeau fiori, iar party-urile cu spumă de la The Tram au fost pe placul celor mai mici dintre participanți! Încă de la ora 19.00, Vanoteck a încins atmosfera pe Main Stage, pregătind terenul pentru spectacolul impresionant a lui Jason Derulo: lasere, lumini, efecte speciale, animatori, ba chiar a ales o norocoasă din public care a urcat, extrem de emoționată, pe scenă! Și Kygo a fost primit cu căldură și a oferit un show în care a combinat instrumente, ritmuri și emoție, asta după ce a declarat cât de mult și-a dorit să ajungă și el la Untold.

La scurt timp după ce Tiesto a urcat pe scenă în aplauzele mulțimii, am plecat din public, să văd ce se întâmplă și de partea cealaltă. Am reușit să ajung în backstage, experiența mea supremă la această ediție, de unde nu-mi ajung cuvintele ca să descriu atmosfera de la concertul DJ-ului olandez, dar și bucuria mea, norocul meu, de a mă întâlni și cu Don Diablo, care aștepta să urce pe scenă alături de cățelul său de pluș, Oscar! Extrem de entuziasmat, foarte prietenos cu presa și staff-ul, zâmbăreț și dispus să facă poze cu noi, Don nu mai avea răbdare să ajungă în fața celor zeci de mii de oameni care dansau la unison, pe teren și în tribune. După ce Tiesto a încheiat setul apoteotic, am mers împreună acolo unde și-a dorit mult: la concertul Solomun de la Galaxy (tot în backstage, bineînțeles), unde și-a luat momentul său pentru a sărbători cu un pahar organizarea impecabilă de la Untold și plăcerea sa de a se afla acolo!

M-am întors apoi pe Main și am prins ultimele minute din setul lui Don Diablo, care adusese lumea în extaz. KSMR a venit cu o super combinație de stiluri, care m-a ținut în priză deși eram deja extrem de obosită după mai bine de 10 ore în festival. Am adormit din nou la răsărit, cu zâmbetul pe buze.

Stadionul a fost din nou plin, iar parc, un furnicar. Au participat 89.000 de oameni în cea de-a doua zi.

Day 3: Sweet Escape 

Untold a devenit un refugiu, un oraș al noilor prietenii legate, al veseliei și al energiei pozitive. În centrul Clujului, o feerie: ori fani ai festivalului venitți din țară și din multe colțuri ale lumii, ori clujeni cu brățară de voluntari, crew sau acces general pe mână. Toți își zâmbeau unul altuia în stațiile de autobuz, la coadă la cafea în centru sau pe trecerea de pietoni. Devenisem o comunitate unită prin muzică și veselie.

După o vizită la Casa Matei Corvin și o scurtă plimbare prin Piața Muzeului, m-am întors în zona de festival, dar de data asta fără să am niciun concert țintă. Pur și simplu voiam să văd ce mai face lumea. Am ajuns la concluzia că aici nu ai cum să te plictisești chit că muzica nu-i întotdeauna fix pe gustul tău pe Main: ori că stai în hamace în zonele de relaxare, ori că îi urmărești teatrul stradal sau show-rile de la suflantă, că participi la activările brandurilor, că faci turul scenelor unde sigur vei găsi un ritm și un vibe care să te pună în mișcare sau că mănânci ceva delicios, tot timpul vei găsi ceva cool de făcut.

Am mers direct în zona de distracție, ca să admir apusul din roata mare și să văd activitatea din alt unghi. După ceva vreme petrecută pe la celelalte scene, ritmul lui Danny Avila de pe Main parcă m-a chemat la distracție. Alesso a fost și el pe placul publicului, apoi cel mai iubit duo al Untoldului a intrat pe scenă: Dimitri Vegas and Like Mike. Cei doi nu au lăsat pe nimeni să se oprească dansat, țipat, fredonat, sărit. Seara a fost încheiată de Steve Aoki, din punctul meu de vedere

un geniu al muzicii electronice pentru care distracția a devenit o religie. Extrem de entuziasmat că era din nou pe scenă la un „festival magic” care i-a „schimbat viața”, și-a amintit de concertul de anul trecut, când lumea a stat în ploaie și a răsplătit mulțimea pentru asta cu setul său și cu 13 torturi imense!

Cifra celei de-a treia zi s-a ridicat la 92.000 de iubitori de muzică!

Day 4: Sunny Days 

Cum am ajuns, după 16:00, am făcut rost de brățările pentru petrecerea surpriză cu număr limitat de persoane ce urma sa aibă loc la Galaxy. Nu știam despre ce e vorba, dar nu puteam rata asta. Și, big surprise indeed: Tujamo a făcut un super warm up înainte să intre pe Main Stage, că tot mă plângeam că are puțin timp acolo. „You are the best crowd in the world”, a spus de câteva ori, plus că e festivalul unde îi place cel mai mult să mixeze. Păi, cum să nu-ți placă la Untold, unde ești primit cu atâta căldură?

A urmat apoi pe Main Stage show-ul de neuitat al celor de la Black Eyed Peas, aflați pentru prima dată pe la noi. Fedde le Grand nu s-a lăsat nici el mai prejos pentru ultima seară și a ținut efectiv lumea în priză, se dansa și în tribune. Apoi, THE GOD a urcat pe scenă. Peste 7 ore de trance. Peste 7 ore și pe stadion erau mii și mii de oameni la răsărit, alături de el. Nu rămâne nimic de zis, cred că ar trebui să-i dăm cetățenia, vorbește și în română de acum!

90.000 de oameni au fost prezenți în festival în ultima zi magică.

Heroes 

Gurile rele încă spun că la Untold vine o adunătură de tineri pentru diverse lucruri rele și alte Blah Blah Blah -uri. Însă, acesta este festivalul unde, dacă te îndrepți șchiopătând spre ieșire, vei fi întrebat pe drum de necunoscuți ce ai pățit și dacă ai nevoie de ajutor.

Iar la o simplă plimbare prin festival, oricine ar rămâne uimit. Mămici cu copii în cărucioare, puști de 3-4 ani care se jucau fericiți în spună și alergau după baloanele de săpun, oameni în cărucioare cu rotile, persoane ajunse la o vârstă la care nu te-ai mai aștepta să țopăie la festivaluri, oameni veniți special de foarte departe (din Africa de Sud, China, Cuba, Canada) și, ce m-a emoționat cel mai tare: un tată pe la 40 de ani de mână cu puștiul lui de vreo 14 ani; tarăl era orb… Pentru că Untold e un festival pentru oricine!

Something Just Like This 

Patru zile de festival, de voie bună, de bucurii, de prietenii, de experiențe de ținut minte o viață. Cu o acută lipsă de somn, cu vânătăi pe pulpele picioarelor (telefonul mi-a numărat cam 35.000 de pași pe zi din țopăit), cu o răceală sănătoasă și fără voce am plecat de la Untold cu lacrimi în ochi, cu o senzație de tristețe că s-a terminat, dar cu bucurie că am avut ocazia să trăiesc aceste momente! Am ajuns acasă și am dormit mai bine de 16 ore, iar când m-am trezit, am dat drumul la Untold Radio. Abia aștept să mă întorc pentru această experiență magică pe care o iubesc!

Ce ni se pregătește la ediția aniversară de 5 ani de Untold, încă nu știu. Dar voi fi acolo ca să aflu.  Știm deja că Armin are o surpriză mare, iar Aoki va veni cu torturile!

Sun In Our Eyes 

  • Ca în fiecare an, totul a fost civilizat și foarte bine organizat, din amiază până la răsărit). Nu am nimic de reproș
  • Și publicul a fost minunat. Traficul total a fost de 355.000 de persoane în cele patru zile. Și nu am întâlnit conflicte de niciun fel, doar zâmbete!
  • Anul acesta am avut, poate, cea mai variată ofertă de mâncare la prețuri bune (20-30 de lei, porții foarte mari).
  • Foarte multă poliție și jandarmerie care au avut grijă ca festivalul să se desfășoare în cele mai bune condiț
  • Activările au fost net superioare față de anii trecuț Pur și simplu nimeni nu a avut cum să se plictisească în zona de festival!
  • Opt scene care au avut permanent oameni în față!

* #Untold2018, here is the love!

Mulțumim, Panasonic Romania pentru ajutorul în surprinderea celor mai frumoase momente!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.