Un film despre viata lui Joe Strummer, fostul solist The Clash, in pregatire la Hollywood

By  | 

Potrivit revistei Variety, filmul „The Right Profile” va fi regizat de actrita/ regizoarea Julie Delpy. Titlul filmului coincide cu denumirea unei piese de pe albumul London Calling, lansat de trupa britanica The Clash in 1979.

„London Calling” a fost extrem de bine primit de critica si de public, fiind vandut in peste 2 milioane de copii pe plan mondial, primind discul de platina in SUA si clasandu-se pe pozitia a opta in clasamentul celor mai bune 500 de albume din toate timpurile, alcatuit de revista Rolling Stone in 2003.

Lungmetrajul se va concentra pe viata muzicianului Joe Strummer si pe decizia acestuia de a se retrage din activitatea muzicala, in 1982. Numele lui real era John Mellor si a infiintat The Clash in anii ’70. Alaturi de Sex Pistols, aceasta trupa a reprezentat varful de lance al curentului punk-rock de pe scena muzicala londoneza. Stilul The Clash a inclus insa de-a lungul carierei si acorduri din alte genuri muzicale, precum reggae si funk.

Activisti politici, membrii grupului au devenit adevarati „campioni” ai cauzelor sustinute de gruparile de extrema stanga, gratie unor piese cu versuri inteligente, precum „London Calling” si White Riot. Ei au ales ca albumul lor din 1980 sa se numeasca Sandinista, dupa numele miscarii de gherila din Nicaragua.

Joe Strummer a fost liderul The Clash, pana la destramarea ei in 1986. A infiintat apoi grupul The Mescaleros, in 1999, pe care l-a condus pana la moartea sa in urma unui infarct, in 2002, cand avea 50 de ani. Dupa moartea lui, sotia lui, Lucinda, a infiintat Strummerville, o fundatie care sprijina tinerii muzicieni, oferindu-le spatii unde sa faca repetitii, dar si posibilitatea de a-si inregistra albumele in studiouri profesioniste.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *