Trupa Blur va primi un premiu pentru intreaga cariera la BRIT Awards 2012

By  | 

Trupa britanica de rock alternativ Blur va primi premiul onorific pentru intreaga cariera la gala BRIT Awards 2012, care va avea loc pe 21 februarie 2012, la Londra.

Trupa Blur a fost infiintata in Londra, in 1989, de catre solistul Damon Albarn, chitaristul Graham Coxon, basistul Alex James si tobosarul Dave Rowntree. Grupul a lansat primul album, "Leisure", in 1991, si a devenit cunoscut pe plan international pentru albumul "Parklife", din 1994.

Cei patru muzicieni au experimentat mai multe stiluri muzicale de-a lungul anilor, dar au avut cel mai mare succes la mijlocul anilor ’90, cand presa britanica obisnuia sa spuna ca este singurul rival adevarat al trupei Oasis.

Dupa ce chitaristul Graham Coxon a parasit trupa, Blur a intrat intr-o perioada de pauza, intre anii 2002 si 2009, iar Damon Albarn a profitat pentru a-si duce la capat proiectele solo si pentru a infiinta grupul "virtual" Gorillaz, care s-a bucurat de mare succes.

Blur s-a reunit pentru o serie de concerte – toate "sold out" – in 2009, insa presa muzicala britanica sustine ca cei patru muzicieni ar fi declarat ca nu doresc sa inregistreze piese noi in viitorul apropiat. Ultimul lor album, "Think Tank", a dateaza din 2003.

  • Printre laureatii premiului BRIT pentru intreaga cariera acordat la editiile precedente ale acestei gale se numara artisti precum Paul McCartney, U2, Paul Weller, Oasis, Sting, The Who, Fleetwood Mac, Van Morrison si Queen.
  • Nominalizarile pentru BRIT Awards 2012 vor fi anuntate pe 12 ianuarie, in cadrul unei ceremonii speciale, organizata la Hotelul Savoy din Londra.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *