Trenduri moderne in bucătărie

Trendurile se schimbă încontinuu și la capitolul mobilier de bucătărie. Dacă plănuiești să dai un suflu nou inimii casei tale, e bine să știi ce se poartă. De la texturi și culori, la cum să profiți la maximum de lumini. Și chiar dacă poate să pară copleșitor să renovezi toată bucătăria, nimic nu e imposibil. Mai ales că poți lua mobila în rate.

Blaturile naturale

E zona de lucru, piesa din mobilierul bucătăriei pe care o vei atinge zilnic. Vrei să fie nu doar util, ci și plăcut la atingere și la vedere. Vrei să te poftească să-ți sufleci mânecile și să te apuci de treabă. Dar să arate impecabil și dacă n-ai chef de gătit și doar comanzi ceva din oraș. De aceea, se remarcă o întoarcere la materialele naturale. Ardezia este tot mai utilizată, fiind perfectă pentru cei care preferă stilul minimalist. Lemnul este iar foarte apreciat. Oferă căldură și autenticitate. Și chiar dacă este mai pretențios, merită efortul.

Albul revine

Se poartă albul, mult. Pe de o parte, continuă tendința minimalista din ultimul deceniu. Pe de altă parte, se potrivește foarte bine în spațiile restrânse ale apartamentelor, unde creează impresia de spațiu și deschidere. Se poartă chiar albul extrem, și în mobilă, și în faianță. În acest decor, blatul poate să facă notă discordantă. Sau rosturile faianței. Sau șina și cârligele de pe pereți. Este o asociere foarte elegantă, care nu se va demoda niciodată, spre deosebire de culori din tendințe trecătoare.

Echilibru între lumina naturală și artificială

Spune adio neonului de bucătărie, care umple camera de lumină rece ca de spital. Spune adio și LED-urilor din corpurile bucătăriei, pe care te chinui să le ascunzi. Se poartă totul la vedere: corpuri simple și elegante, cu lumină neapărat caldă, pentru care nu trebuie să ascunzi cablurile în tencuială. Important este să fie plasate în punctele cheie, de mare utilitate. Unul deasupra blatului, altul deasupra mesei. Iar în speranța că poți să aduci modificări și ferestrei din bucătărie, mergi pe un geam cât mai generos, care să lase cât mai multă lumină naturală înăuntru.

Polițe deschise

Am stabilit deja că se merge mult pe deschidere. Același lucru e valabil și pentru spațiile de depozitare. Normal că ai nevoie de dulapuri. Dar pentru pahare, castronașe și cratițe, poți să mergi foarte bine pe rafturi la vedere, cârlige și etajere metalice. Cât mai industrial și cât mai ușor de accesat. Utilitatea primează, dar asta nu-ți îngrădește din aspectul vizual. Combinația de rafturi și dulăpioare îți creează o atmosferă foarte scandinavă în bucătărie.

Indiferent ce stiluri alegi în amenajarea noii tale bucătării, e mai bine să schimbi totul o dată. Să o iei de la zero și să creezi ceva durabil, de care să te bucuri pe termen lung. Pentru asta e bine să folosești un card de credit, precum CardAvantaj. Ca să scoți prețul din ecuație și să te concentrezi strict pe nevoile și gusturile tale.

 

Sursă: Digital Metrics
Sursă foto: CEB

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.