Trei gadgeturi de la Huawei perfecte pentru biroul tău de-acasă

Nu știu cum e pentru alții, însă ca eu să simt că muncesc cu drag și spor de-acasă, biroul meu trebuie să fie zen, asortat până în cele mai mici detalii, iar gadgeturile mele trebuie să fie cool și distractive, genul de obiecte care îmi transformă jobul într-o plăcere. Și nu este doar părerea mea — cei de la Huawei mi-au demonstrat acest lucru lăsându-mă să mă joc o vreme cu trei dintre dispozitivele lor care alcătuiesc ceea ce ei numesc un „ecosistem perfect pentru home office” — laptopul MateBook D15, căștile HUAWEI FreeBuds 4i și Watch Fit Elegant, unul dintre smartwatch-urile acelea super trendy.

Însă mai întâi, o lungă introducere, din perspectiva cuiva care știe cum e să lucrezi de-acasă, de la distanță sau din felurite baruri și cafenele, de ani buni, nu doar de-acum, din pandemie.

În ultimul an, lucratul de-acasă a devenit o constantă în viețile tuturor, însă eu prin natura meseriei mele creative — noroc sau provocare, depinde cum privești lucrurile — am avut ocazia să perfecționez proverbialul home office încă din 2016.

Și credeți-mă, în primăvara anului trecut, când pandemia ne forța pe toți să ne ajustăm modul de lucru, eu trecusem deja prin toate stadiile muncitului de-acasă, și cu bune și cu rele. Eram deja obișnuită, întrucâtva, cu lipsa contactelor „face to face” cu colegii, cu ședințele virtuale și cu rezolvarea task-urilor prin grupuri de whatsapp. Știam deja că estomparea asta ciudată a granițelor dintre viața personală și task-urile de job îmi afectează nivelul de autodisciplină și, într-o oarecare măsură, productivitatea… și căutasem soluții în sensul ăsta. De fapt, pot spune că trecusem și prin extrema cealaltă — știi, atunci când începi să te bucuri că nu mai pierzi „timp prețios de lucru” machiindu-te, alegându-ți în fiecare dimineață ținuta de birou și deplasându-te la job prin meandrele întortocheate ale traficului bucureștean dimineața. În primăvara anului trecut eram — și încă mai sunt — la stadiul la care urmăream echilibrul personal, îmi ajustam constant spațiul și modul de lucru așa cum era mai eficient și mai productiv pentru mine.

Însă nici măcar acest „preludiu” nu m-a scutit de efectele enervante ale pandemiei asupra stilului de lucru — fiindcă una este să lucrezi de-acasă opțional, de bunăvoie și nesilit de nimeni, și alta e să fii forțat s-o faci. Iar dacă am învățat ceva nou despre lucratul de-acasă în ultimul an este, fără doar și poate, cât de importante sunt pentru mine aspectul spațiului de lucru, dar și mobilitatea acestuia și gadgeturile care-ți permit să-ți faci treaba cu brio.

Intră în scenă cele 3 dispozitive despre care vă povesteam la început — un laptop, o pereche de căști și un smartwatch. Cum susțin ele un mediu ideal pentru lucratul meu acasă? Interconectivitatea lor ar fi primul avantaj pe lista mea; faptul că sunt intuitive, ușor de conectat și de folosit. Faptul că sunt distractive și, de ce nu, arată extraordinar de cool atât împreună, cât și separat. Apoi, faptul că le poți lua după tine oriunde fără să simți că duci o casă în spate — iar ăsta pentru mine este un lucru vital, fiindcă, dacă n-am menționat-o până acum, îmi place ca biroul meu să fie oriunde există o conexiune decentă la internet. Nu-mi petrec fiecare zi de lucru în casă; uneori, mă îmbrac și mă pregătesc de job… doar pentru a mă deplasa până la cafeneaua cool din colțul blocului, de unde lucrez de atâta timp încât chelnerii știu deja ce voi comanda și mă simt de-a casei. Iar gadgeturile acestea de la Huawei pe care le-am testat atât de la biroul meu de-acasă, cât și de la biroul mobil de care vă povesteam, chiar susțin un stil de lucru echilibrat, fun, creativ, mobil și activ, așa cum este mai productiv și mai plăcut pentru mine.

Cum? Nu ne nevoie să mă crezi pe cuvânt, am listat mai jos câteva specificații tehnice de care ai putea avea nevoie ca să te convingi.

Laptopul HUAWEI MateBook D15

 • De la lucru acasă sau în diferite locații, până la tot felul de activități de divertisment multimedia, HUAWEI MateBook D15 susține și îndeplinește toate nevoile tale, atingând un nivel ridicat de productivitate în mișcare.
 • Are un afișaj FullView cu suport de protecție a ochilor și cititor de amprente integrat în butonul de alimentare pentru a oferi utilizare facilă și rapidă, oriunde și oricând, precum și un design unic și elegant.
 • HUAWEI MateBook D15 este unul dintre cele mai mici și mai ușoare laptopuri de 15,6 inci din aceeași categorie de preț, având o grosime de doar 5,3 mm. Cum spuneam, e perfect pentru a fi mutat dintr-o pare în alta, fără prea mare deranj.
 • MateBook D15 este echipat cu noul procesor grafic Inter, care permite laptopului să gestioneze o mare varietate de sarcini complexe de procesare a imaginii cu ușurință.
 • Laptopul HUAWEI MateBook D15 este ca un personal assistent inteligent pe care îl vei găsi indispensabil în timp ce muncești.
 • În plus, laptopul MateBook D15 cu procesor Intel Core i3, este la un super preț în luna iulie, de 2.299 de lei. Din punctul meu de vedere, este cel mai bun laptop din gama sa, privind raportul calitate-preț.

Căștile HUAWEI FreeBuds 4i

 • Căștile îmbină într-un design unic și elegant o autonomie puternică a bateriei, calitate audio premium și tehnologia de anulare activă a zgomotului (ANC).
 • Design oval și compact, ușor de manevrat și de depozitat în orice geanta sau buzunar. Practic, au dimensiuni ideale!
 • Cei de la Huawei spun că FreeBuds 4i au trecut prin mii de teste de confort, adoptând un design care se potrivește canalului auditiv, îmbunătățind considerabil confortul la purtare pe termen lung. Și să știți că am mai avut și alte căști, însă acestea sunt primele cu design de acest tip cu care m-am înțeles cu adevărat.
 • FreeBuds 4i vin echipate cu o baterie generoasă cu densitate mare de energie într-un cadru compact, oferind o durată de viață mai lungă într-un pachet mai mic.
 • Atunci când funcția ANC este oprită, HUAWEI FreeBuds 4i îți oferă 10 ore de redare continuă a muzicii sau 6,5 ore de apel vocal. Alături de resursele oferite și de cutia de încărcare, pot oferi 22 de ore de redare a muzicii sau 14 ore de apel vocal.
 • Atunci când ANC este activată, căștile pot oferi 7,5 ore de redare continuă a muzicii și 5,5 ore de apel vocal . Mai mult, tehnologia de încărcare rapidă, lider în industrie, oferă 4 ore de redare audio după o încărcare de numai 10 minute. Astfel, în timpul pe care îl petreci pentru a bea un ceai sau o cafea sau într-o scurtă pauză școlară, căștile se încarcă pentru 4 ore. 
 • HUAWEI FreeBuds 4i detectează zgomotul ambiental prin microfoane și generează o undă sonoră inversă pentru a reduce zgomotul. Algoritmul de anulare a zgomotului vizează scenarii tipice precum un mall aglomerat, gălăgia din mijloacele de transport, o gară sau un birou pentru optimizarea ANC, oferindu-ți o experiență eficientă de anulare a zgomotului. Ca să înțelegi cât de tari sunt de fapt aceste căști, când mi le-am pus prima dată aveam și mașina de spălat și uscătorul de rufe și în funcțiune… și am putut să lucrez fără probleme, ba chiar într-o liniște ambientală aproape de neconceput pentru mine înainte de a descoperi aceste căști!
 • În sfârșit, cum ziceam și mai sus, căștile acestea se conectează perfect la laptopul Huawei și cu funcția ANC îți poți crea universul tău în care munca devine floare la ureche. Dar, dispun și de modul Awareness, permițându-le utilizatorilor să audă ce se întâmplă în jur fără să scoată căștile.

Ceasul HUAWEI WATCH FIT Elegant:

 • Perfect pentru monitorizarea și menținerea sănătății, dar și elegant perfect de asortat la orice outfit.
 • Dotat cu un display AMOLED dreptunghiular superb şi cu rezoluție HD, HUAWEI WATCH FIT îți oferă o experiență de vizualizare ultra-clară, pe ecran lat. Mai am alte două ceasuri de la HUAWEI, însă acestea a devenit în scurt timp favoritul meu.
 • Cadranul elegant al ceasului și cureaua fină și colorată se potrivesc perfect împreună, oferind un design super cool.
 • Incredibil de subțire și de ușor, oferă o performanță îmbunătățită a bateriei în doar 21 de grame —  este partenerul meu perfect de zi cu zi, dar și antrenorul personal într-o pauză de muncă în care vreau să am parte de un workout rapid.
 • Are incorporate 12 tipuri de exerciții fizice rapide animate — precum Exercise at Work, Full-Body Stretch sau Ab ripper — dar și 44 demonstrații de mișcări standard. Așa că poți să te bucuri din plin de timpul tău liber, de pauzele de cafea sau de perioadele de leneveală din weekend, folosind acest ceas inteligent pentru a te menține în formă fizică bună.
 • HUAWEI WATCH FIT îți urmărește progresul pe parcursul întregii zile în activitățile de fitness și îți reamintește să te ridici în picioare din când în când, pentru ca tu să nu stai jos o perioadă prea mare de timp. Te ajută să rămâi motivat și în formă chiar și în zilele în care te afunzi în canapeaua de acasă.
 • De asemenea, monitorizează ritmul cardiac și poate analiza cu precizie calitatea somnului tău, cu ajutorul tehnologiei HUAWEI TruSleep™ 2.0. În plus, monitorizează nivelul stresului pe durata întregii zile, prin tehnologia TruRelax™, astfel când ești prea tensionat, îți pune la dispoziție exerciții de respirație pentru a te detensiona în zilele în care task-urile par copleșitoare.

Ce urmează pentru mine în ceea ce privește dinamica lucratului de-acasă? Un singur cuvânt atât de trendy acum, mai ales că e vară: „workation”, adică o vacanță lucrătoare, chestie care înseamnă să îmbini utilul cu plăcutul mutându-ți reședința profesională într-un all inclusive, într-o locație de vis. În opinia mea, un „workation” ca la carte presupune să ți-l iei când ai gadgeturile perfecte, precum cele descrise mai sus, și când ești convinsă că șeful tău nu va fi prea șocat să te vadă într-un hamac la următorul videocall. În rest, vânt în pupa… și nu-ți alege destinații de pe alte fusuri orare, chiar dacă dorul de ducă te împinge acum să pleci cât mai departe de casă. Eu, una, sunt ferm convinsă că nu mi-ar plăcea să intru într-o ședință la 3 dimineața, chiar dacă am gadgeturile de la Huawei perfecte pentru a mă susține inclusiv în această situație extremă!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.