Vizitează Hamburg: Obiective turistice și ghid de călătorie

Hamburg este al doilea cel mai mare oraș din Germania, iar 14% din suprafața sa este formată din grădini, parcuri și rezervații naturale. Poate fi vizitat tot anul: vara, temperatura medie este de 22°C, iar iarna aceasta nu scade sub -2°C.

Dacă vrei să pleci într-un city break în Hamburg, COSMO îți oferă toate informațiile de care ai nevoie.

Cum ajung în Hamburg?

Cel mai rapid și confortabil mod de a ajunge în Hamburg este cu avionul, mai ales dacă vrei să pleci într-un city break. Un zbor direct durează 4 ore.

Îți recomandăm să cumperi biletele cât mai din timp, pentru a te bucura de prețuri mai reduse. De asemenea, cele mai multe site-uri au un buton de tipul „Creează alertă”; nu trebuie decât să introduci adresa de e-mail, apoi vei primi notificări cu cele mai bune oferte care apar spre Helsinki (sau orice altă destinație aleasă).

Citește și: Unde mergem în vacanță în 2018? 

Cum ajung de la aeroport în Hamburg?

Călătoria cu taxiul este rapidă, dar mai scumpă, motiv pentru care îți recomandăm să alegi trenul S-Bahn S1, care te va duce în centrul orașului (tariful este de numai 3 euro) sau autobuzele (3,1 euro).

Ce posibilități de cazare am în Hamburg?

În Hamburg găsești cazare pentru toate buzunarele! Iată câteva exemple:

hotel de 2 stele:

 • hotel Ibis – 331 lei/noapte
 • meinHotel – 315 lei/noapte
 • hotel Marco Polo – 567 lei/noapte

hotel de 3 stele:

 • Kocks Hotel Garni – 350 lei/noapte
 • hotel Cockpit – 389 lei/noapte
 • Zum Zeppelin – 468 lei/noapte

hotel de 4 stele:

 • Best Western Premier Alsterkrug Hotel – 531 lei/noapte
 • Nordport Plaza – 531 lei/noapte
 • Hotel Business & More – 518 lei/noapte

hotel de 5 stele:

 • hotel Marriott – 986 lei/noapte
 • Steigenberger Hotel Hamburg – 1124 lei/noapte
 • Sofitel Hamburg Alter Wall – 850 lei/noapte

Multe persoane optează pentru cazare Airbnb. În acest caz, te poți caza la propietari, deci prețurile sunt stabilite de aceștia și, uneori, pot fi negociate. Poți alege să te cazezi la o casă (dacă pleci cu mai mulți prieteni), într-un apartament simplu sau într-o cameră cu mai multe persoane. Prețurile variază între 110 și 650 lei/noapte.

Citește și: 18 locuri pe care trebuie să le vizitezi într-o viață 

Ce mijloace de transport am la dispoziție în Hamburg?

Poți cumpăra bilete simple, pentru o zi sau săptămânale (dar și lunare sau anuale) valide pentru autobuze, trenuri și ferrie. Acestea pot fi achiziționate de la automatele de bilete. Trenurile funționează între orele 4:30 și 1:00 în timpul săptămânii și non stop în weekend. Autobuzele au un program similar, dar există și rute de noapte.

Hamburg Card

Cardul îți oferă transport nelimitat și reduceri de până la 50% la atracțiile turistice, anumite spectacole și localuri. Prețul unui astfel de card pornește de la 9,9 euro.

Obiective turistice de vizitat în Hamburg

Biserica Sfânta Ecaterina este cea mai veche clădire din oraș și servea înainte ca biserică pentru marinari. A fost reconstruită după al Doilea Război Mondial, iar Johann Adam Reinken și Johann Sebastian Bach au fost organiști aici.

Vechea Biserică Sfântul Nicolae este în prezent doar o ruină; doar turla și zidurile exterioară au supraviețuit celui de-al Doilea Război Mondial. Acum servește ca monument în cinstea celor uciși și persecutați în timpul războiului.

Suburbia Blankenese este considerată cea mai frumoasă zonă a orașului, fiind deseori comparată cu riviera franceza și cu cea italiană.

Clădirea Rote Flora a fost un teatru, iar în prezent aici au loc târguri de vechituri, dar și evenimente culturale și petreceri. Aici au loc des concerte de punk, ska, reggae, DNB și goa.

Muzeul Erotic a fost fondat în 1992 și are expoziții permanente, dar și temporare. Deși colecția este realizată cu bun gust, descrierile exponatelor sunt doar în limba germană.

Muzeul de Istorie te va plimba prin istoria orașului din secolul al IX-lea până în prezent.

BONUS: Hamburg a fost numit orașul cu cea mai bună viață de noapte din întreaga lume. Pe următoarele locuri din top se află Copenhaga, Berlin, Dublin și Amsterdam.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.