Vacanță la Florența

Când este bine să călătorești în Florența

Florența este o alegere  ideală pentru pasionații de arta Renașterii, dar și o oportunitate perfectă pentru o experiență culturală intensă.



Vremea în Florența este destul de primitoare, chiar și iarna temperaturile medii fiind între 9-11 grade. Primăvara vine destul de devreme, la sfârșitul lunii martie deja soarele aduce temperaturi de aproximativ 20 de grade, așadar o vreme numai bună de plimbare pe străzile orașului. În luna august maximele sunt de 31 de grade, iar perioada septembrie-octombrie, temperaturile scad până la 25-20 de grade.

 

Bilete de avion ieftine

Florența se numără printre cele mai populare destinații de vacanță, de aceea și ofertele pentru biletele de avion sunt foarte variate. Dacă nu îți displac zborulrile low cost, îți recomand să cauți cele mai ieftine bilete de avion cu ajutorul aplicației Smart Connection, un program dezvoltat de Vola, care combină mai multe zboruri de la diferite companii aeriene, rezultatul fiind un zbor mixt, cu un cost de până la 50% mai ieftin.

Cum ajungi de la aeroport în oraș

La aterizare vei ajunge pe aeroportul Amerigo Vespucci cunoscut și sub numele de Peretola, care se află la aproximativ 4 km de Florența. De aici poți să ajungi în oraș cu un autobuz SITA, care pleacă de la aeroport din jumătate în jumătate de oră, de la 6 dimineața până la ora 23:30.

O altă alternativă este aeroportul Galileo Galilei din Pisa, care e situat la 80 de km de Florența. Din acest aeroport se asigură transferul către oraș prin autobuzele Terravision, care merg până la stația Santa Maria Novella.

Transportul în Florența

Este bine de știut că tot centrul Florenței este protejat în Patrimoniul Mondial UNESCO. Pentru a intra cu o mașină personală ai nevoie de un permis special, așadar sunt mai ușor de utilizat tramvaiele sau autobuzele.

Costul unui bilet de autobuz pentru o zi este de 5 euro, iar un bilet valabil 3 zile este 12 euro. Îți recomand să vezi cât mai multe informații despre costurile biletelor cu autobuzul chiar pe site-ul www.ataf.net.

Cazarea în Florența

Pe măsura popularității, orașul este deosebit de ofertant cu hoteluri pentru toate buzunarele. Este ideal să îți planifici din timp cazarea, dar dacă ai ajuns în Florența fără sa ai un hotel rezervat, ai la dispoziție mai multe agenții de turism care îți pot găsi o cazare gratis, ori pentru un comision foarte mic.

Pentru hosteluri, sau cazări de tip B&B, costul unei nopți de cazare variază între 20-80 de euro pe noapte.

În cazul unui hotel de două sau trei stele, costul cazării este curpins între 90-150 euro pe noapte.

Unde și ce mâncăm în oraș

Florența este un adevărat paradis pentru gurmanzi. Pizza, pasta sunt cuvintele de ordine pentru o masă tradițională delicioasă.

  • În Piaza Santa Croce se regăsesc o mulțime de restaurante care abia așteaptă să îmbie turiștii cu câteva preparate tradiționale. E drept ca în această zonă prețurile sunt și pe măsură, o cină în doi poate costa aproximativ 70-80 de euro.
  • Pe lângă restaurantele scumpe există și localuri accesibile cu meniuri la 10-20 de euro de persoană, în funcție de preparatele comandate.

Cele mai frumoase obiective turistice din Florența

  •  Ponte Vechio

Unul dintre cele mai populare locuri de întâlnire și un simbol al Florenței este Ponte Vechio. Acest pod medieval se întinde deasupra râului Arno și marchează o zonă foarte activă a orașului, cu multe piețe și numeroase magazine.

  • Turnul Giotto

Este un alt monument de referință al orașului. Acesta face parte din complexul clădirilor care alcătuiesc Catedrala din Florența din Piața Domului.

Turnul este construit în stil gotic și are o înălțime de aproximativ 85 de metri. În interior se găsesc lucrări de artă impresionante, iar priveliștea deasupra orașului este de asemenea încântătoare. Dacă dorești să vizitezi turnul trebuie să urci insă, cele 414 trepte, dar tot efortul merită.

  • Biserica Santa Croce

Această capodoperă este una dintre cele mai mari biserici franciscane din lume și include peste 15 capele. Giotto, Brunelleschi, Gaddi și Donatello se numără printre principalii artiști care au contribuit la terminarea și finisarea bisericii.

De asemenea, Biserica Santa Croce este un obiectiv turistic foarte important, deoarece aici sunt îngropate cele mai importante personalități ale Florenței, precum: Galileo Galilei, Michelangelo, Rossini sau Machiaveli.

  • Palazzo Vechio

Acest palat este chiar primăria orașului Florența, care se află în zona pieței della Signoria. Logia dei Lanzi este galeria impresionantă de sculpturi antice și renascentiste care decorează palatul. În interiorul palatului se găsesc lucrări impresionante, colecții de sculpturi, picturi murale și renascentiste realizate de Giorgio Vasari.

Turnul înalt adăpostește un clopot care anunță întrevedrile importante, sau, dimpotrivă, atenționează locuitorii de foc sau inundații.

Foto: 123rf.com

 

 

 

 

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.