În vacanță cu mașina – top 5 destinații pe care trebuie să le vezi

Ți-ai făcut bagajul pentru următoarea destinație sau încă nu te-ai hotărât unde vrei să mergi? Concediul e perioada cea mai așteptată din an, iar amintirile cu care rămânem sunt de-a dreptul prețioase.

Dacă vrei să descoperi fiecare colțișor pe care îl vizitezi, atunci e musai să pleci în concediu cu mașina. Poți transforma orele petrecute pe drum în clipe memorabile, iar dacă vin și prietenii cu tine, atunci cu siguranță călătoria cu mașina este cea mai buna alegere.Cu toate acestea, înainte să pleci trebuie să te asiguri că totul este pregătit pentru o noua aventură. Pregătește-ți bagajul și verifică dacă există suficient spațiu în mașină, asigură-te că autoturismul este pregătit din punct de vedere tehnic cu piese auto de calitate, iar pentru a evita surprizele neplăcute este recomandat să ai în vedere acest aspect.

În articolul de mai jos vei găsi câteva sugestii pentru destinațiile pe care trebuie neapărat să le vezi.

NC500, Scoția

Cu orașele și satele aflate la mică distanță, litoralul din nordul Scoției este una dintre cele mai frumoase zone din Europa, acesta fiind aproape neatins. Drumurile de aici sunt goale, nu există trafic, iar priveliștea este de-a dreptul superbă.

Distanță: 830 km

Durata aproximativă a traseului: între trei și șapte zile

Uneori singuratică, deseori încântătoare, dar aproape întotdeauna înconjurată de frumusețe, cu plaje neatinse, fructe de mare delicioase, lacuri perfecte, terenuri vechi de golf, ospitalitate adecvată, o gamă variată a faunei sălbatice și suficiente activități în aer liber pentru a antrena chiar și cei mai activi aventurieri, Coasta de Nord 500 este varianta europeană a celebrei Rute 66.

În timp ce vizitați Marea Britanie, într-un weekend lung, la un moment dat veți simți nevoia să stați liniștiți pe unul dintre cele mai pitorești drumuri din emisfera nordică. Deschisă în anul 2015, Coasta de Nord 500(NC500) face parte dintr-o inițiativă creată de Prințul Charles pentru a arăta generozitatea locuitorilor din coasta Scoției, atât la est, cât și la vest.

Coasta de Nord este o alegere ideală atât pentru excursiile de grup, cât și pentru cei care preferă să descopere destinații noi în doi. Peisajul este superb, iar pentru pasionații de fotografie și videografie poate fi un adevărat paradis.

Acest treseu formează o buclă în jurul întregului vârf nordic al Scoției, de la Inverness, care se aventurează în jurul capitalei Highlands, până în Coasta de Vest și înapoi în Coasta Nordică.

Drumul Atlanticului, Norvegia

Norvegia este cu siguranță în topul țărilor pe care trebuie să le vizitați cel puțin o dată în viață. Puteți experimenta o călătorie de neuitat între Kristiansund și Molde, iar furtunile regulate din zonă vor intensifica călătoria. Drumul Atlanticului este extrem de plăcut pentru a fi parcurs la volanul unei mașini puternice, dotată cu piese auto de calitate, fiabilă, care va face ca experiența condusului să ajungă la un alt nivel. Pregătiți-vă să vedeți păsări neobișnuite care zboară în aer, în timp ce balenele înoată în largul coastei, iar apusul este un adevărat specatcol.

Distanță: 8 km

Durata aproximativă a traseului: aproximativ 30 de minute (fără oprire)

Drumul Atlanticului vă oferă peisaje de coastă unice, rocile fiind expuse, iar priveliștea apusului este absolut superbă. Această rută turistică națională a fost numită cea mai frumoasă unitate din lume și a fost votată “construcția norvegiană a secolului”.

În anul 2007, ziarul norvegian Aftenposten a declarat Drumul Atlanticului ca fiind al doilea cel mai bun drum pentru o călătorie cu mașina, acesta fiind învins de destinația turistică iconică Trollstigen. Ambele se află în More & Romsdal, astfel încât puteți să le vizitați cu ușurință în călătoria dvs.

Traseul truristic trece printr-o zonă foarte periculoasă a coastei de vest a Norvegiei, Hustadvika. Furtunile impresionante care se abat asupra zonei au adus sfârșitul multor nave.

Transfăgărășan, România

Un drum spectaculos, cu serpentine, peisaje de poveste atât în sezonul rece cât și în cel cald, Transfăgărășanul străbate munții Făgăraș, ajungând până la altitudinea de 2042m.

Distanță: 116 km

Durata aproximativă a traseului: aproximativ 100 de minute (fără oprire)

Traseul începe din localitatea Arefu, Curtea de Argeș și se sfârșeste în localitatea Cartișoara, Sibiu. Pe traseu e musai să te oprești pentru a te bucura de aerul curat și peisajele ce par inspirate din picturile de poveste. Pentru a te bucura de o experiență completă, îți recomandăm să vizitezi Barajul Vidraru, Bâlea Lac și Bâlea Cascadă, Cascada Capra, iar Cetatea Poienari se află în apropiere.

Transfăgărășanul a fost declarat de Jeremy Clarkson ca fiind “ ce mai bună șosea din lume”. E o adevărată plăcere să conduci atât în zonele de deal, cât și atunci când altitudinea crește, iar șoseaua șerpuiește printre pădurile de conifere.

Drumul de pe Coasta Amalfi, Italia

Distanță: 56 km

Durata aproximativă a traseului: aproximativ 75 de minute (fără oprire)

Unul dintre cele mai frumoase trasee pe care le poți face în Italia este o călătorie cu mașina pe Coasta Amalfi. Traseul este renumit datorită curbelor periculoase, a zigzag-urilor  și a priveliștii asupra mării. Drumul se învârte de-a lungul stâncilor și a fost construit într-un unghi foarte abrupt.

Coasta Amalfi este, fără îndoială, cel mai frumos și palpitant oraș din lume. Se întinde pe o rază de 50 de km între orașul Salerno și satul Amafi, comunitatea care i-a dat numele de coastă. Orașul Salerno este recunoscut daorită Scolii Medicale Sanitare, fiind prima din lume, fondată în secolul VIII. De-a lungul coastei, puteți admira peisajeul, degusta mâncarea delicioasă, puteți inchiria un scuter pentru o plimbare pe străzile înguste sau puteți descoperi orașul la pas.

Perioada oprimă pentru a vă bucura de peisajul de coastă al Italiei este toamna sau în luna mai, atunci când strazile nu sunt invadate de turiști.

 Route One- Islanda

Nu se compară nimic cu o călătorie pe un drum spectaculos, mai aless când conduci pe șosele care trec pe lângă vulcani activi, iceberg-uri albastre, cascade răcoroase și lumini nordice. Islanda este spectaculoasă, iar pentru a te bucura de peisaj îți recomandăm o excursie de minim o săptămână.

Distanță: 1332 km

Durata aproximativă a traseului: între trei și șapte zile

În Islanda este interzis prin lege condusul în afara porțiunilor marcate sau off-road. Natura este delicară, iar semnele lăsate de masini pot cauza distrugeri masive ale vegetației, urmele fiind vizibile pentru decenii.

Dacă îți dorești o experiență de neuitat în concediu, Islanda este cea mai bună alegere pentru a descoperi peisaje captivante. Oportunitățile de fotografie din Islanda sunt de necrezut și veți dori să surprindeți totul în imagini, așa că opririle foarte dese pe traseu sunt inevitabile.

Având în vedere faptul că în Islanda populația totală este semnificativ mai mică, iar zonele locuite sunt aflate la câțiva km distanță, îți recomandăm să te asiguri că mașina ta este pregătită din punct de vedere tehnic pentru un astfel de treaseu, iar la ultima vizită în magazinul cu piese auto preferat ai achiziționat câteva becuri de rezervă.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.