Uită de destinațiile momentului: 4 vacanțe care nu se vor demoda niciodată

În Barcelona, localnicii au început să protesteze din cauza numărului prea mare de turiști. În Sardinia, au fost introduse amenzi pentru turiștii care păstrează drept suvenire scoicile găsite pe plajă. Popularitatea de care se bucură anumite destinații nu reprezintă întotdeauna un câștig pentru oamenii locului, dar nici pentru vizitatori, care sunt nevoiți să facă față aglomerației sau să scoată sume generoase din buzunar.

Dacă vrei să eviți situațiile de mai sus, ai la dispoziție două variante: o vacanță în extrasezon, sau o destinație care nu se află în atenția tuturor. Pentru că este deja toamnă, te poți gândi la ambele variante, într-una singură.

Iată câteva dintre cele mai interesante destinații spre care te poți îndrepta până la finalul acestui an:

Belgia și Olanda

Cu toate că în Bruxelles locuiesc mulți români, iar Amsterdam rămâne un oraș preferat de turiști, alte orașe din Belgia și Olanda nu sunt la fel de vizitate. Cele două țări sunt destinații perfecte pentru toamnă, sunt conectate printr-un sistem de cale ferată care permite călătoriile rapide de cealaltă parte a graniței și oferă ocazia unei vacanțe culturale cu tot ce înseamnă ea: istorie, artă, arhitectură veche. Orașe ca Ghent, Bruges, Anvers, Maastricht și Utrecht sunt de neratat, dar la fel de interesante sunt peisajul rural, abațiile și vechile mori de vânt.

Antalya, Turcia

Cândva o destinație foarte populară, Antalya pare să fi fost înlocuită în ultimii ani de insulele grecești, stațiunile din Bulgaria, Croația sau Muntenegru. Singura explicație e rotația trendurilor, pentru că Antalya rămâne una dintre cele mai avantajoase destinații de vacanță, din foarte multe puncte de vedere. În primul rând, este unul dintre puținele locuri însorite în cea mai mare parte a anului – aproximativ 300 de zile. Dincolo de acest lucru, poate primi turiști cu preferințe dintre cele mai diverse: dornici de relaxare sau pasionați de sporturi nautice, veniți la cumpărături sau pe urmele istoriei antice, în căutarea restaurantelor exclusiviste sau a serviciilor all inclusive. Te poți convinge consultând câteva oferte pentru Antalya 2017.

Edinburgh, Scoția

La modă sunt Londra și Dublin, dar ai foarte multe de câștigat dacă te îndrepți spre Scoția. Capitala este un oraș superb, înconjurat de dealuri, cu castele și catedrale din perioada medievală, restaurante și baruri legendare și o panoramă extraordinară, care îți dezvăluie lucruri inedite, precum Arthur’s Seat – un vulcan inactiv a cărui denumire este legată de legenda regelui Arthur. Principalele obiective turistice sunt Castelul Edinburgh, Centrul Vechi (The Royal Mile), The Royal Botanic Garden – grădină creată în 1670 și Victoria Street, bulevard destinat shopping-ului dar și experimentelor culinare.

Bologna, Italia

Oraș-cetate cu o arhitectură extraordinară, Bologna nu este doar unul dintre cele mai vechi centre universitare din Europa, ci și raiul gurmanzilor. Dacă preferi bucătăria italiană, uită de Roma sau Veneția și fă-ți bagajele pentru acest oraș sau pentru Sicilia. Vei gusta aici cea mai bună pizza din Italia, dar poți găsi și restaurante cu stele Michelin, care prepară tagliolini, adică cele mai subțiri tagliatelle.

Tu care crezi că sunt cele mai subestimate și cele mai supraevaluate destinații de vacanță?

 

Sursa foto: Shutterstock

(P) Articol realizat împreună cu Concediu.com

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.