Top 5 cele mai frumoase locuri din Europa unde poți sărbători Crăciunul

Crăciunul este probabil cea mai frumoasă ocazie de peste an de a sărbători. Chiar dacă ai impresia că mai ai suficient timp la dispoziție pentru a alege destinația perfectă pentru tine și familia ta ori gașca de prieteni, e bine să știi că ofertele de vacanță de iarnă se dau ca pâinea caldă, așa că grăbește-te să iei o decizie cât mai curând. Dacă ai nevoie de puțină inspirație, ți-am pregătit mai jos o listă cu cele mai frumoase locuri din Europa, unde poți simți cu adevărat magia Crăciunului.

Viena, Austria

E foarte greu să găsești un alt oraș din Europa care să investească atâta energie în organizarea și împodobirea tuturor străduțelor înainte de Crăciun. Cu eleganță și experiență de zeci de ani în astfel de tradiții, austriecii aduc în Viena cele mai spectaculoase ornamente pe care le au și pun la cale cele mai frumoase târguri de Crăciun din câte vei avea ocazia să vizitezi vreodată. Cafenelele vieneze ți se vor părea și mai atractive, iar mirosul de vin fiert și turtă dulce proaspăt coaptă te vor invita să te bucuri de tot ce te înconjoară, cât timp asculți un concert legendar de colinde, cum numai austriecii știu să facă.

Copenhaga, Danemarca

Lumini strălucitoare, târguri atent organizate, multe dulciuri și ciocolată caldă cât cuprinde, cam aceasta ar fi definiția unui Crăciun în Copenhaga. Dacă vrei să ai parte de o sărbătoare în capitala confortului și a armoniei, trebuie neapărat să ajungi în Tivoli Gardens, al doilea cel mai mare parc de distracții al lumii, care iarna îmbracă haine de sărbătoare. Cei care l-au vizitat în preajma Crăciunului spun că nu există loc mai frumos pe planetă unde ai putea să simți mai pregnant spiritul festiv a celei mai mari sărbători creștine.

Nurnberg, Germania

Nici nemții nu se lasă mai prejos când vine vorba de sărbătorit. Cunoscut pentru piețele de Crăciun grandioase, pline de tradiție și activități pentru oaspeți, Nurnberg stă și în acest an în fruntea preferințelor turiștilor. Vei găsi acest oraș asemănător cu imaginea unui basm, dacă îl vizitezi în luna decembrie, înțesat de tarabe cu turtă dulce, vin fiert și ornamente din brad lucrate manual. Poți cumpăra de acolo cele mai frumoase obiecte cu care să-ți împodobești bradul de acasă.

Praga, Cehia

Praghezii îți vor spune povestea gotică a Crăciunului, pentru că vor umple străzile cu târguri mărețe. Cea mai impresionantă expoziție de produse handmade și mâncăruri specifice zonei rămâne cea din piața orașului vechi, unde zeci de comercianți se întrec în oferte. Dacă ai rămas fără idei de cadouri, aici vei găsi cu siguranță inspirația, printre atâtea obiecte artizanale și ornamente specifice Crăciunului.

Strasbourg, Franța

Ultima, dar nu cea din urmă destinație pe care ți-o propunem pentru această sărbătoare, este și locul în care s-a născut această idee, cea de a organiza târguri de Crăciun. Aici vei avea ocazia să colinzi printre cele peste 300 de tarabe din cel mai vechi târg din Franța, așezat în centrul vechi al orașului. Mirosul de vin fiert te va ghida și te va ajuta să ai mai mult curaj la negocierea prețului produselor pe care vei vrea să le cumperi.

Crăciunul e aproape, pregătește-te cum se cuvine și mergi să vezi cele mai apreciate târguri din Europa!

Sursa: Digital Workforce

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.