Top 10 cele mai populare destinatii turistice din lume

Încă nu ți-ai planificat următoarea vacanță? Iată care sunt cele mai populare destinații turistice din lume, selectate în funcție de impresiile turiștilor.

Site-ul TripAdvisor ajută turiștii să găsească cel mai potrivit hotel, restaurante pe placul lor, atracții turistice și multe altele. Mai mult, aceștia pot scrie scurte recenzii și pot da note, pentru a-i ajuta pe ceilalți utilizatori ai platformei să facă alegerea cea mai potrivită. Astfel, TripAdvisor a putut selecta cele mai populare destinații turistice din lume, în funcție de impresiile turiștilor.Sfaturi pentru vacanta cu iubitul

Acestea fiind spuse, cele mai populare 10 destinații turistice din lume sunt:

Templul Angkor Wat, Cambodgia

„Templul oraşului” este un templu hindus construit la începutul secolului al XII-lea ca templul regelui imperiului Khmer şi ca oraş-capitală. Este cel mai mare monument religios care există în lume și apare chiar și pe steagul Cambodgiei, fiind simbolul țării. Turiștii pot ajunge la el cu elicopterul, cu rișci motorizate sau pe elefanți.

Machu Picchu, Peru

Machu Picchu a fost descoperit în anul 1911 și este unul dintre cele mai enigmatice locuri străvechi din lume, loc sacru din cele mai vechi timpuri. Incașii l-au transformat într-un mic oraș spectaculos de aproximativ 8 km pătrați aflat în inima unui lanț de munți.

Taj Mahal, Agra, India

Monumentul a fost construit de către împăratul Shah Jahan între anii 1630 și 1653 pentru soția sa, drept mausoleum. A devenit în 1983 parte din patrimoniul mondial UNESCO și a fost construit astfel încât să fie aliniat cu soarele la solstiţiul de iarnă şi de vară. Taj Mahal și anexele sale se întind pe nu mai puțin de 17 hectare.

Ghid de calatorie: ce poti lua in bagaj cand calatoresti cu avionul?

Moscheea şeicului Zayed, Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite

Numită și Marea Moschee din Abu Dhabi, aceasta este cea mai mare din Emirate și a opta cea mai mare moschee din lume, având 290×420 m și o capacitate de 40,000 de locuri. Costrucția sa a fost începută în anul 1966 și finalizată în 2007, iar în interior putem găsi candelabre făcute integral din cristale Swarovski, dar și cel mai mare covor din lume (5627 metri pătrați).

Sagrada Familia, Barcelona, Spania

Uriașa biserică este vizitată de milioane de turiști, deși nu este nici măcar terminată – se lucrează la ea încă din 1882. Are 18 turnuri și o înălțime de 170 m – este cu un metru mai mică decât un deal, pentru că arhitectul Antonio Gaudi a considerat că lucrarea sa nu trebuie să fie mai mare decât cea a lui Dumnezeu.

Bazilica Sfântul Petru, Vatican

Aflată în centrul Vaticanului, Bazilica Sfântul Petru este cea mai mare biserică din lume, având o lungime de 186 m, o înalțime de 119 m și o suprafață totală de peste 15,000 metri pătrați. Se poate ajunge pe terasa acoperișului urcând pe scări sau cu liftul, iar după alte 537 de trepte poți avea o vedere asupra întregului oraș, de pe „Loggia Panoramica”.

Domul din Milano, Italia

Cu o capacitate de peste 40,000 de locuri și o lungime de 157 m, catedrala milaneză este cel de-al treilea edificiu bisericesc romano-catolic ca mărime din Italia. Construcția sa a început în 1386 și finalizată abia în 1892. Are 135 de turle (cea mai înaltă atingând 109 metri), peste 2000 de statui, iar ferestrele sale sunt considerate cele mai mari din lume.

Cele mai frumoase parcuri de distractie din Europa

Alcatraz, San Francisco, SUA

Alcatraz a fost folosită din 1861 ca închisoare pentru prizonierii de război (din Războiul Civil American), iar din 1903 a fost închisă. Se afla într-o stare foarte proastă, astfel încât a fost reconstruită timp de cinci ani, iar din 1933 a devenit închisoare federală. A fost închisă în martie 1963, iar până atunci au fost închiși aici 1576 de deținuți, printre care Al Capone, Robert Franklin Stroud, George „Machine Gun” Kelly și Alvin „Creepy” Karpis. În prezent, ea reprezintă o atracție turistică cu o suprafață de 85,000 metri pătrați.

Cristos Mântuitorul, Rio de Janeiro, Brazilia

Una dintre cele mai cunoscute reprezentări ale Mântuitorului, Cristo Redentor se află în vârful muntelui Corcovado, la 710 metri deasupra nivelului mării. Cântărește aproape 1000 de tone și are o înalțime de 30 de metri (38 cu tot cu piedestal), iar distanța de la o mână la cealaltă este de aproape 30 de metri. Construcția sa a durat doar 5 ani, iar sculptorul român Gheorghe Leonida a ajutat la chipui lui Iisus.

Tu unde vrei să pleci în următoarea ta vacanță?

 

Pentru a te ajuta să îți organizezi mai bine vacanța, Vola.ro a lansat opțiunea Smart Connection, care permite combinarea mai multor zboruri de la companii aeriene diferite, o inovație proprie la care a lucrat peste un an.

Smart Connection înseamnă, practic, combinarea mai multor zboruri, în general de la companii aeriene diferite, care în mod normal nu se pot combina în sistemele de rezervări existente pe piață. Rezultatul este un zbor mixt, cu escale inteligente. În plus, Vola.ro oferă gratuit Garantia Smart Connection care protejează clienții în cazul în care pierd o conexiune pentru că unul dintre zboruri a fost anulat sau a avut întârzieri.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise