Top 10 cele mai fericite tari din lume

Nu ai ales încă destinația pentru concediul de anul acesta? Încearcă una dintre aceste 10 țări cele mai fericite din lume!

ONU a lansat recent Raportului Mondial al Fericirii pe 2015, unde România ocupă, din păcate, abia locul al 86-lea. Nu e de mirare că cele mai multe dintre noi preferăm să ne petrecem vacanțele pe meleaguri străine, nu-i așa?Ghid de calatorie: ce poti lua in bagaj cand calatoresti cu avionul?

Pentru realizarea topului au fost folosite informații din sondajele Gallup și au fost luate în considerare PIB-ul, speranța de viață, nivelul de corupție, generozitatea sau accesul la libertățile sociale. Scopul acestui top (în care au fost incluse 158 de state) este de a măsura nivelul de fericire al locuitorilor, pentru o îmbunătățire a politicilor publice ale statelor. Acesta este al treilea an când topul a fost realizat, după 2012 și 2013.

Acestea fiind spuse, hai să aflăm care sunt cele mai fericite țări: pe primul loc se află Elveţia, urmată de Islanda, Danemarca, Norvegia, Canada, Finlanda, Olanda, Suedia, Noua Zeelandă şi Australia. După cum am spus și mai sus, România se află abia pe locul 86, cu mult în urma Moldovei, care ocupă poziția 52. Alte țări care s-au clasat pe primele locuri sunt Israel, Costa Rica, Austria, Mexic și Statele Unite ale Americii.

Top 10 cele mai populare destinatii turistice din lume

Elveția are o suprafață de 41.285 km² și îi are ca vecini pe Germania la nord, cu Franța la vest, cu Italia la sud, și cu Austria și Liechtenstein la est. Este implicată în procese de pace din toată lumea și este cunoscută ca fiind una dintre țările neutre din lume. Are cea mai mare bogăție pe cap de persoană adultă, iar economia sa este stabilă, prosperă și înalt tehnologizată.

Are patru limbi oficiale (germana, italiana, franceza și retoromana), iar cele mai mari 5 orașe sunt Zürich (372,047 locuitori), Geneva (191,803), Basel (169,536), Berna (133,920) și Lausanne (127,821).

Top 4 orase din Europa pe care trebuie sa le vizitezi vara aceasta

Cele mai importante obiective turistice din Elveția sunt castelul Chillon (unul dintre cele mai bine conservate castele medievale ale Europei), Palatul Rumine, Galeria de Design din St Moritz, Muzeul de Artă și Istorie din Neuchatel, Podul Capelei din Lucerna, Marea Catedrală din Zürich, Turnul Închisorii din Neuchatel, Sediul CERN, Grădina Chinezească din Zürich, Fântânile din Berna sau Grădina Zoologică din același oraș.

 

Pentru a te ajuta să îți organizezi mai bine vacanța, Vola.ro a lansat opțiunea Smart Connection, care permite combinarea mai multor zboruri de la companii aeriene diferite, o inovație proprie la care a lucrat peste un an.

Smart Connection înseamnă, practic, combinarea mai multor zboruri, în general de la companii aeriene diferite, care în mod normal nu se pot combina în sistemele de rezervări existente pe piață. Rezultatul este un zbor mixt, cu escale inteligente. În plus, Vola.ro oferă gratuit Garantia Smart Connection care protejează clienții în cazul în care pierd o conexiune pentru că unul dintre zboruri a fost anulat sau a avut întârzieri.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise