Roma, Florența sau Napoli? Care oraș ți se potrivește și cum găsești bilete de avion ieftine spre Italia

Dacă vrei să pleci într-o escapadă de câteva zile în lunile următoare, Italia s-ar putea să fie una dintre cele mai inspirate alegeri datorită diversității pe care o găsești la destinație, fie că vrei să faci plajă pe coasta Amalfi, să vezi Pompeii sau să explorezi orașele din Sicilia, să vizitezi Cinque Terre, tărâmul de vis din Italia, să mergi la shopping la Milano, să te îndrăgostești în Veneția, să descoperi arta renascentistă în Florența sau să te plimbi prin Roma, orașul care seamănă cu un muzeu în aer liber. Ar fi bine să îți rezervi biletele de avion spre Italia cu 6-8 săptămâni înainte de zbor și să profiți de ofertele pentru zboruri foarte accesibile din majoritatea orașelor din România, nu doar din București.

Dacă ești o fire activă, care știe întotdeauna ce își dorește de la viață, partener sau de la vacanță, ți s-ar potrivi un city break la Roma, pentru că e un oraș cu o istorie colosală, sute de obiective turistice și posibilități de vacanță, așa că trebuie să știi foarte bine ce îți dorești să faci în cele 72 de ore petrecute la destinație. Mai ai nevoie și de energie, multă energie. Dacă vrei o vacanță liniștită și de-a dreptul fermecătoare în timpul căreia să te bucuri de artă și de frumos, ai putea să te uiți după bilete de avion spre Florența, capitala Renașterii și a eleganței. Dacă nu te încadrezi în nici una dintre aceste două variante, și îți dorești o vacanță ieșită din tipare, poți zbura spre o destinație de vacanță mai puțin populară, cum ar fi Napoli, orașul de unde ai posibilitatea să explorezi Pompeii, Vezuviu și coasta Amalfi. Află care destinație ți se potrivește!

Roma, dacă ești o fire imprevizibilă și activă

Roma e un oraș mai tot timpul aglomerat. Ca să vizitezi Roma trebuie să fii o fire activă ca să ai energie să fugi de la un obiectiv turistic la altul, să te oprești în Piazza Navona sau la Pantheon, să intri într-o biserică pe care nu ai găsit-o în ghidurile turistice, să vizitezi Vaticanul, Colosseumul sau Forumul roman.

Roma e un oraș în care trebuie să știi ce vrei și să ai o tonă de energie. Vrei să petreci timp în aer liber, vrei să vizitezi muzee, vrei să te plimbi în unele dintre cele mai frumoase piețe din Italia sau să îți pui o dorință în fața Fântânii Trevi? Le poți face pe toate, dacă ai un plan.

Când te uiți după bilete de avion spre Roma, ar fi bine să îți proiectezi, în linii mari, un plan pentru cele câteva zile de vacanță pe care le petreci în capitala Italiei, pentru că o să îți fie de-a dreptul imposibil să vezi totul, dar cu siguranță ai putea vizita tot ce îți dorești tu. Roma e un oraș frumos, ascuns între șapte coline, care te poate surprinde prin locurile secrete pe care le ascunde. Urcă pe Dealul Aventin și plimbă-te prin Grădina de portocali, în loc să stai la coadă să vezi Colosseumul din interior.

De multe ori, Roma poate fi un oraș destul de haotic, dar asta nu înseamnă că nu poți să te bucuri de o vacanță în tihnă. Poți să ieși în afara Romei, pe drumurile care au legat odată capitala Imperiul roman și să descoperi dealurile acoperite cu flori de pe Via Appia, mai exact în Parcul regional Appia Antica. Dacă zbori spre Roma alături de perechea ta, puteți merge împreună la picnic, dacă vă rezervați bilete de avion primăvara sau vara. Ai putea să îți începi dimineața așa, iar serile să te bucuri de frumusețea Romei și de viața de noapte în Trastevere sau Monti, două districte cunoscute pentru numărul mare de baruri și cluburi de noapte. Și dacă tot ajungi în Italia, trebuie să încerci bucătăria locală, ba chiar ai putea să te înscrii la o lecție de gătit. În Italia, nu ai cum să stai departe de înghețată, așa că încearcă mai multe feluri ca să găsești combinația care îți place.

Florența, dacă ești pasionată de artă și frumos

Mai mult decât în Milano, în Florența moda și frumusețea feminină au o aură aparte. Florența e unul dintre orașele Italiei de care nu ai cum să nu te îndrăgostești. Femeile nu se îmbracă neapărat după ultimele trenduri din fashion, ci după reguli proprii, așa că în Florența o să descoperi o eleganță clasică și o aură boemă nu doar în galeriile de artă sau muzee, ci și pe stradă.

Uită-te după bilete de avion spre Florența dacă vrei să simți magia orașului în care au trăit secole la rând unii dintre cei mai importanți artiști italieni, dacă vrei să te bucuri și să zâmbești fără motiv, doar pentru că vezi ceva care îți bucură privirea. Arta în Florența e la fiecare pas, așa că o să te întâlnești cu Michelangelo, Galileo, Leonardo da Vinci, dar o să-ți amintești și de Dante la fiecare pas. Apropo, e bine să îți iei la tine încălțăminte comodă ca să poți străbate orașul la pas, mai ales că e unul dintre cele mai frumoase orașe din Italia. O să îți facă plăcere să te plimbi pe străzile înguste sau în frumoasele Grădini Boboli.

Florența e orașul Renașterii și al noilor începuturi. Poate că ai nevoie de un nou început sau de ceva mai multă frumusețe și zâmbete în viața ta de acum, ori de o vacanță care să îți aducă bucurie.  Florența e răspunsul. Nu uita să ajungi și pe Ponte Vechhio, cel mai popular pod din Florența care îți deschide o priveliște de neuitat spre inima orașului și ale tainelor florentine.

Cele mai bune oferte pentru bilete de avion spre Italia le găsești cu plecare din București. Iar Florența nu face excepție. Te poți uita după bilete de avion cu 6-8 săptămâni înainte de zbor. Urmează să te aterizezi pe aeroportul Amerigo Vespucci, care se află doar la 4 km distanță de centrul orașului. Iar pentru că legăturile cu avionul spre Italia sunt numeroase, atunci când te uiți după bilete de avion spre Italia e bine să verifici și aeroporturile secundare, din orașele din apropiere. De pildă, dacă vrei să ajungi în Florența și nu găsești oferte convenabile pentru zboruri spre Florența, poți verifica ofertele pentru bilete de avion spre Bologna și Pisa, două orașe care se află în apropierea Florenței. Unde mai pui că dacă aterizezi în Pisa o să vezi și Turnul Înclinat.

Napoli, dacă ești o femeie care fuge de clișee

Dacă vrei să călătorești în Italia, ai o mie de locuri pe care ai putea să le vizitezi și ca să descoperi cât mai multe dintre ele ar trebui să faci o excursie de la nord spre sud. Partea bună e că ofertele pentru bilete de avion spre Italia sunt numeroase în orice sezon vrei să călătorești, așa că poți ajunge ușor în nordul, centrul sau sudul peninsulei. Din România, sunt zboruri disponibile pentru majoritatea orașelor importante ca Roma, Milano, Florența, Veneția, Bologna sau Napoli.

Ți-ai dorit vreodată să pleci într-un loc despre care nu ai citit atât de multe lucruri, un oraș care nu e Roma, Veneția sau Paris? Ei bine, atunci ți s-ar potrivi mai degrabă acele destinații turistice mai puțin vizitate de turiști. Dacă te uiți după bilete de avion spre Italia, de ce să nu verifici ofertele pentru bilete de avion spre Napoli, de unde poți ajunge ușor la Pompeii.

Dacă te gândești să zbori singură spre Italia și să îți faci o minivacanță sau să pleci alături de o prietenă ori perechea ta, îți recomand să cauți cazare în Napoli în cartierele Chiaia sau Vomero, două dintre cele mai sigure cartiere, perfecte pentru plimbări noaptea, chiar și la ore târzii. Napoli e un oraș vibrant și plin de energii pozitive, așa că s-ar putea să îți ofere chiar vacanța de care ai nevoie. Dacă vrei să afli mai multe lucruri despre Pompeii, poți să îți pui pe listă Muzeul de arheologie. O să vezi că Napoli nu e la fel de aglomerat precum Roma sau Florența, așa că poți să îți rezervi bilete de avion spre Napoli primăvara sau chiar vara, în plin sezon turistic, pentru că orașul suportă cu brio fluxul de turiști. Poți să îți începi serile de vară în Piazza Bellini, locul unde se întâlnesc localnicii.

Mai e un lucru pe care ar trebui să-l știi despre Napoli. Bărbații sunt chipeși foc, ba chiar mai seducători decât cei din Roma și la fel de arătoși ca cei din Florența. În Napoli poți mânca cea mai bună pizza din lume și paste. Ai grijă cu pastele dacă ești la dietă. Un alt avantaj pe care ar trebui să îl iei în considerare atunci când alegi o destinație de vacanță mai puțin turistică se leagă de prețurile mici din Napoli în comparație cu Roma sau Veneția. Și ca și cum nu ar fi îndeajuns, dacă cunoști un napolitan, s-ar putea să te ducă pe motoretă până la Pompeii sau să explorați împreună coastă Amalfi, una dintre cele mai frumoase regiuni mediteraneene din Italia. Nu strică niciodată să visezi!

Sursă foto: Shutterstock.com

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.