Relaxează-te într-un weekend pitoresc în Bucovina

Fiecare dintre noi are nevoie de momente de relaxare, iar un weekend pitoresc în Bucovina te va ajuta să îți încarci bateriile.

Poluarea din marile orașe ne afectează sănătatea, iar plimbările prin parc nu sunt suficiente pentru a ne îmbunătăți starea de spirit și a ne relaxa. Din fericire, există numeroase locuri unde poți petrece câteva zile în mijlocul naturii, chiar în România.De exemplu, ce-ai spune de Gura Humorului? Se află la doar 37 km de Suceava și este una dintre cele mai pitorești zone din Bucovina, iar un sejur aici este soluția ideală mai ales pentru persoanele care au nevoie să scape de stresul de zi cu zi.

Atracții turistice în Bucovina

Mănăstirea Putna

Mănăstirea Putna este foarte populară, fiind prima mănăstire ctitorită de Ștefan cel Mare. De asemenea, este locul unde acesta este înhumat, alături de Petru Aron, Bogdan al II-lea și Maria Vochița, printre alții. A fost construită între 1466 și 1469, iar în 1470 a fost sfințită; între 1653 și 1662 a fost refăcută, în urma unui incendiu și a devastării făcute de armata cazacă a lui Titus Hmelnitchi. Putna este un must see pentru oricine ajunge în zona Bucovinei. Este numită și Ierusalimul Neamului Românesc.

Mănăstirea Voroneț

Mănăstirea Voroneț este poate cea mai cunoscută din țară. A fost ridicată în mai puțin de 4 luni și este una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Ștefan cel Mare. Este numită și Capela Sixtină a Estului, își păstrează în mare mărusă forma inițială și face parte din patrimoniul cultural mondial.

Chilia lui Daniil Sihastrul

La doar 1 kilometru de Mănăstirea Putna se află o groapă săpată într-o stâncă pe valea pârâului Vițău, în care a locuit ca pustnic Cuviosul Daniil Sihastrul. Mii de turiști (din țară și din străinătate) o vizitează anual, fiind un cunoscut loc de pelerinaj.

Muzeul Oului

Pe lista locurilor de vizitat în Bucovina se află și Muzeul Oului, aflat între Gura Humorului și Câmpulung Moldovenesc. Vei putea vedea aici peste 3000 de ouă, iar Letiția Orsivschi, profesor de artă textilă și decorativă, cea care deține muzeul, îți va vorbi cu drag despre fiecare dintre acestea.

Cetatea de Scaun a Sucevei

Deși în prezent se află în ruine, Cetatea de Scaun a Sucevei reprezintă încă un obiectiv turistic important din această zonă. Este alcătuită din 4 obiective: Fortul Mușatin, incinta exterioară, șanțul de apărare și zidul de contraescarpă.

Ce facem în Gura Humorului?

Aici vei găsi culmi împădurite, mănăstiri care fac parte din patrimoniul UNESCO, rezervații naturale și munți care pot fi explorați. Peisajul idilic te va îndemna la visare, iar aerul curat îți va permite să te simți revigorată.

În afară de Mănăstirea Voroneț, mentionată mai sus, mai găsești aici și muzeul Obiceiurilor Populare, care te va surprinde cu tradiția și obiceiurile reprezentative pentru această zonă, iar din Pădurea de Mesteceni poți admira ore întregi panorama orașului Gura Humorului.

Dacă ești pasionată de sporturi extreme precum alpinism, rafting, escalade sportive sau ice-climbing, dar și dacă îți place să mergi în drumeții sau să parcurgi trasee montane cu bicicleta, nu ezita să petreci un weekend aici!

Cât despre cazare, nu trebuie să îți faci griji! Cu serviciul Local Escapes susținut de Vola, poți beneficia de un discount considerabil pentru un pachet de vacanță, iar hotelul Toaca Bellevue din Gura Humorului este alegerea ideală. Hotelul are 35 de camere dotate cu minibar, televiziune prin cablu și băi private, cu vedere la Obcinele Bucovinei și la zona Voroneț.

Poți gusta aici din preparatele bucovinene, însă restaurantul oferă și feluri de mâncare din bucătăria internațională.

Mai mult, poți alege un tur cu ghid al mănăstirilor din zonă și poți explora zona într-o plimbare cu trăsura. Pe timp de iarnă, oaspeții hotelului pot alege o plimbare cu sania trasă de cai.

Aruncă un ochi pe pagina hotelului Toaca Bellevue din Local Escapes pentru a afla mai multe detalii despre această minunată destinație de vacanță!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.