Pleci intr-o vacanta exotica? Iata la ce sa ai grija!

Ai rămas vreodată rătăcită în sălbăticie? Nu? Ei bine, pe lume se întâmplă tot felul de chestii ciudate…

MAROONED 2

Ai auzit de Ed Stafford? Tipul deţine recordul mondial pentru că a parcurs pe jos lungimea fluviului Amazon! Ed este aventurier şi expert în tehnici de supravieţuire şi porneşte singur în noi misiuni, fără nici un fel de ajutor, în câteva dintre cele mai ostile medii de pe glob. De fiecare dată are asupra lui doar un telefon pentru situaţii de urgenţă, o trusă medicală de prim-ajutor şi camera cu care îşi filmează aventurile. Dacă vrei să înveţi din aventurile lui Ed, urmăreşte-l în fiecare duminică, de la ora 21:00, pe Discovery Channel, în emisiunea Supravieţuire extremă cu Ed Stafford.
Jungla e un loc periculos – pericolele te pândesc la tot pasul, de la muşcături sau înţepături de insecte până la arsuri solare. Indiferent dacă e vorba de o vacanţă în sălbăticie care se termină prost sau doar de un ghinion oarecare, următoarele sfaturi despre diverse leacuri naturale din junglă te vor ajuta să treci cu bine peste câteva dintre bolile sau rănile la care rişti să te expui în timpul vacanţelor tale:Arsuri solare – Nuci de cocos

• Se pare că nucile de cocos te pot proteja de arsurile solare, iar experienţa lui Ed confirmă această ipoteză: pe vremea când mânca în fiecare zi câte două nuci de cocos, în Fiji, pielea lui devenise foarte moale şi catifelată. În plus, nu a suferit deloc de arsuri solare în perioada respectivă.

Intepaturi sau muşcaturi de insecte si paianjeni – Caldura si presiune

• Muşcăturile vreunei insecte sâcâitoare se pot alina aplicând o uşoară presiune pe locul respectiv. Ca să calmezi usturimea, e suficient să aplici un x pe locul respectiv, cu unghia unui deget. Presiunea va dispersa proteina alergenă şi va calma o vreme mâncărimea.

Eruptii pe piele – Aloe Vera

• Aloe Vera este o plantă celebră pentru proprietăţile sale antiinflamatorii şi dacă o aplici pe zona respectivă, reduci inflamarea şi calmezi senzaţia de mâncărime.

Taieturi si zgarieturi – Miere

• Mierea în stare brută, aşa cum se găseşte în natură, e un agent antiseptic şi antimicrobian foarte puternic. Aplicată pe zona rănită, mierea protejează şi ajută la prevenirea infecţiei.

Durere – Cuişoare

• Ai nevoie de un leac împotriva durerii în vacanţa exotică? Caută un arbore de cuişoare, care creşte în junglă. Cuişoarele conţin eugenol, un analgezic natural folosit în multe unguente disponibile în farmacii, care calmează durerea. Poţi să foloseşti cuişoarele sub formă de pudră, după ce le mărunţeşti sau să le mesteci întregi, ca să scapi de durerile de cap, de dinţi sau de articulaţii.

Dureri de stomac – Ceai de urzici

• De mai bine de 2000 de ani, medicii recunosc capacităţile frunzei de urzică de a alina multe probleme de sănătate, cum ar fi hemoragiile interne şi externe, iritaţiile pielii sau diareea. De asemenea, urzica este un relaxant muscular atât de puternic, încât e de multă vreme folosită ca să liniştească durerile naşterii. Ceaiul de urzică poate fi o soluţie pentru durerile de burtă!

Pentru a te ajuta să îți organizezi mai bine vacanța, Vola.ro a lansat opțiunea Smart Connection, care permite combinarea mai multor zboruri de la companii aeriene diferite, o inovație proprie la care a lucrat peste un an.

Smart Connection înseamnă, practic, combinarea mai multor zboruri, în general de la companii aeriene diferite, care în mod normal nu se pot combina în sistemele de rezervări existente pe piață. Rezultatul este un zbor mixt, cu escale inteligente. În plus, Vola.ro oferă gratuit Garantia Smart Connection care protejează clienții în cazul în care pierd o conexiune pentru că unul dintre zboruri a fost anulat sau a avut întârzieri.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.