Obiective turistice de neratat în perioada sărbătorilor din Delta Dunării

Din fericire, din ce în ce mai multe persoane aleg să îşi petreacă zilele libere din perioada sărbătorilor în destinaţii precum Delta Dunării. Lista cu toate obiectivele turistice pe care le poţi vizita este lungă, aşa că vor fi, cu siguranţă, o mulţime de lucruri de văzut şi de făcut, în acelaşi timp.

De la excursii cu barca, plimbări lungi şi degustarea produselor specifice locului, Delta Dunării are multe lucruri de oferit. Dacă încă nu ai vizitat Delta, nu te lăsa descurajat de necunoscut şi alege să petreci cele mai frumoase zile din viaţa ta în mijlocul naturii!Unde te cazezi?

Dacă alegi să îţi petreci sărbătorile în Delta Dunării, vei fi fermecat de acest loc minunat, dar vei fi nevoit, cu siguranţă, să îţi cauţi şi o cazare pe gustul tău. Ar fi indicat să îţi cauţi cazare in Delta Dunarii cu câteva luni înainte să pleci în vacanţă, fiindcă locurile se ocupă foarte repede.

O vacanţă în Delta Dunării de Crăciun şi Revelion este chiar mai ieftină decât un sejur la munte, aşa că te poţi bucura şi de acest avantaj, pe lângă toate celelalte.

După slujba de Crăciun, se poate merge cu barca pe Dunăre, la o plimbare scurtă şi relaxantă, pentru că fluviul îngheaţă foarte rar în luna Decembrie şi doar dacă temperaturile scad foarte mult. Totodată, poţi găsi cazare în Deltă la hoteluri, hoteluri plutitoare, pensiuni, case de vacanţă şi chiar şi la localnici, iar preţurile de cazare aici sunt foarte accesibile.

Ce poţi vedea în Deltă?

În ceea ce priveşte activităţile pe care le poţi face, vei avea la dispoziţie o mulţime de locuri de pescuit, dar şi multe locuri de vizitat, în funcţie de preferinţe.  

  • Pădurea Letea. Este considerată „mica junglă” din Delta Dunării. Este cea mai veche rezervaţie naturală din România şi este căminul a mii de specii animale şi vegetale. Acest loc de vis este ideal atât pentru iubitorii de natură, cât şi pentru cei care vor să vadă specii de plante unice în lume. Lianele, via sălbatică sau stejarii impunători sunt la tot pasul, în timp ce caii liberi pot fi admiraţi pe pajişti curate şi verzi. În apropiere, vei găsi şi satul Letea, un loc plin de linişte şi căldură, perfect pentru o escapadă din aglomeraţia şi tumultul marilor oraşe.
  • Pădurea Caraorman. Această pădure se află în partea sudică a braţului Sulina şi cuprinde o imensă pădure de stejar, frasin şi plop, precum şi plante agăţătoare. Este o oază de linişte incredibilă pe care merită să o vezi dacă alegi să mergi în Deltă de sărbători.
  • Gura Portiţei. Acest sat pescăresc transformat în staţiune trebuie să fie, categoric, pe lista ta de locuri de văzut. Aflată la 50 km distanţă de Tulcea, este una dintre puţinele zone virgine de pe litoralul ţării noastre. Poţi ajunge cu barca spre Gura Portiţei, ceea ce este de recomandat, dacă vrei să te bucuri de această experienţă a Deltei pe deplin.  
  • Sulina. Este un adevărat nestemat şi cel mai estic oraş al României. Aici se poate vizita fostul far al Comisiei Europene a Dunării, construit în secolul al XIX-lea, şi tot la Sulina poate fi găsit singurul mormânt din România al unui pirat. Faleza Dunării, Farul vechi din Sulina dar şi Biserica Sfântul Alexandru şi Sfântul Nicolae sunt doar câteva dintre obiectivele turistice ale Sulinei, pe care nu trebuie să le ratezi.  
    Mai mult decât atât, pe lista locurilor de văzut îşi mai pot face loc şi alte destinaţii: oraşul Sfântu Gheorghe, rezervaţia Melea, insula Sahalin şi canalul Erenciuc. Sunt locuri frumoase, cărora merită să le acorzi atenţie dacă vrei ca vacanţa ta în Delta Dunării să fie una de neuitat.

În afara locurilor pe care le-am prezentat, Delta Dunării în perioada sărbătorilor îţi poate oferi şi excursii cu barca, pescuitul clasic sau plimbări cu sania trasă de câini, aşadar extrem de multe opţiuni pentru toate gusturile şi bugetele.

Sursa: Digital Workforce

Sursa foto: Pixabay


Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.