Lisabona, o destinație de vis în inima Portugaliei

Lisabona este una dintre cele mai frumoase capitale Europene, un oraș pitoresc și primitor, cu zeci de atracții turistice și o arhitectură spectaculoasă, extrem de elaborată.

Dacă ai în plan să vizitezi cât mai curând capital Portugaliei, ți-am pregătit un articol amplu, cu tot ce trebuie să stii despre această destinație de vis.

Cât te costă să vizitezi Lisabona

Capitala Portugaliei este un oraș pitoresc, orientat în general spre turiști, nu foarte scump. Cu atât mai mult, dacă vă faceți din timp socotelile, aveți șanse mari să vă bucurați de o vacanță la costuri minime. În continuare, vă voi povesti tot ce trebuie să știți despre posibilitățile de cazare și mijloacele de transport disponibile, astfel încât să aflați din timp care sunt cele mai avantajoase opțiuni.

Cum ajungi la Lisabona

 • cumpără din timp biletele de avion. De cele mai multe ori acestea implică un cost ridicat și de aceea, este bine să le cumperi cel puțin cu 2-3 luni în avans. Astfel poți beneficia de o reducere consistentă si biletul poate să coste aproximativ 100 de euro.
 • în plus, mai am o noutate pentru tine, un truc de mare ajutor pentru a găsi cele mai ieftine bilete de avion. Este vorba despre o aplicație  de căutare avansată, Smart Connection, un program dezvoltat de Vola, care poate combina mai multe zboruri de la diferite companii aeriene, rezultatul fiind un zbor mixt cu escale inteligente, pretul fiind cu până la 50% mai ieftin.

Nu te gândi ca va trebui să alergi prin aeroport după zborul de legătură, pentru ca aceste escale sunt de lungă durată și îți permit chiar să vizitezi orașul în care ai aterizat.

 Cum ajungi de la aeroport in centrul Lisabonei?

Odată ce ai ajuns la Lisabona vei ateriza pe Lisbon Portela Airport , sigurul aeroport din oras. Locația aeroportului oferă un mare avantaj, pentru că, majoritatea aeroporturilor sunt in afara orașului si astfel drumul până în centru este ușor și accesibil.

 • Transportul cu metroul

Metroul, cel mai rapid mijloc de transport din Lisabona te poate duce în oraș în aproximativ 45 de minute. Costul unui bilet cu o singură călătorie este 1.45 euro, iar stația de plecare  se numeste chiar Aeroporto. Metroul este disponibil pentru călători între orele 6:30 de dimineață și 01:00 noaptea.

 • Transportul cu autobuzul

Linia 91 AUTObus este cea care leagă aeroportul de centrul orașului. Circulă la aproximativ 20 de minute și este disponibilă între orele 07-21.

 Ce posibilitati de cazare ai in Lisabona?

Referitor la cazare, Lisabona se poate mândri cu cele mai bune și confortabile hosteluri.

Cazarea este foarte variată și accesibilă. Costurile cazării în Lisabona variază în funcție de localizarea hotelului față de centrul orașului.

 • Hotelurile de 3, 4 costă în jur de 45-80 de euro pe noapte
 • Hotelurile  de 2, 3 stele costă în jur de 20-35 de euro pe noapte

Ce mijloace de transport ai la dispozitie prin Lisabona

Pentru a călători în oraș ai de ales între abonamentul de o zi, valabil pentru toate mijloacele de transport din Lisabona la 6 euro sau Lisboa Card, cardul turistic al orașului, disponibil în trei variante de cost: 18.5 euro pentru 24 de ore, 31.50 euro pentru  48 ore sau 39 euro pentru 72 de ore. Cu el poți sa circuli gratuit cu tramvaiul, autobuzul si metroul, plus o să ai intrări gratuite la mai multe muzee.

 

Mănâncă bine și ieftin

Lisabona este recunoscută pentru mâncarea tradițională delicioasă.

 • Dacă iubești fructele de mare și preparatele din pește, aceasta este destinația ideală pentru tine. Prețurile sunt de asemenea foarte prietenoase și îți oferă posibilitatea să te bucuri de o masă sățioasa de două persoane, la aproximativ 20 de euro.
 • Pentru variante și mai ieftine, apelează la pensiunile locale, în special cele așezate în orășele mici, turistice, care îți pot oferi și o experiență culinară aparte.
 • Dacă vrei să experimentezi mai multe mâncăruri din bucătăria lor, încearcă și un restaurant puțin mai scump. Nu pleca din Lisabona înainte să guști o lasagna sau o porție delicioasă de fructe de mare.

Știu ca tocmai ți-am deschis apetitul pentru a pleca la plimbare pe strazile Lisabonei, așadar ți-am pregătit și un top 5 al atracțiilor turistice din oraș.

 

Atractii turistice gratis in Lisabona

 1. Cartierul Alfama

Este cel mai vechi cartier din Lisabona și totodată una dintre cele mai faimoase locații ale capitalei portugheze.  Acesta include un decor plin de culoare, cu străduțe mici și înguste, piețe și restaurande din care rasună muzica Fado. Principalele atracții turistice ale cartierului Alfama sunt: Catedrala din Lisabona, cea mai veche din oraș, biserica în stil barcoc Santa Engracia, Muzeul Fado și castelul Sao Jorge.

 1. Turnul Belem

Este monumentul de referință al orașului, inclus în Patrimoniul Mondial Unesco. A fost construit în noul stil architectural Manuelin, ca o fortăreață, cu scopul de a veghea orașul.  Exteriorul turnului este foarte bogat, decorat cu balcoane sculptate și ornamente, iar etajele superioare oferă vederi spectaculoase asupra Belemului.

Inițial, turnul a fost înconjurat complet de râul Tajo, însă în prezent apa s-a retras și accesul este ușor accesibil vizitatorilor.

 1. Baixa

Baixa este considerat centrul Lisabonei, un loc special din oraș cu o semnificație aparte. A fost refăcut după cutremurul devastator care a avut loc in anul 1755, însă actuala arhitectură ilustrează perfect stilul epocii din secolul al XVIII-lea.

Strada principală din Baixa este Rua Augusta, o zonă deosebită, cu pavaje din mozaic, magazine, cafenele și un frumos arc de triumph care poartă numele străzii principale.

 1. Bairro Alto

Așa cum îi spune și numele, este cel mai înalt cartier al Lisabonei. Acesta cuprinde o rețea de străduțe extrem de animate în timpul zilei, dar mai ales noaptea. Este un loc care oferă o priveliște extraordinară asupra orașului, fiind construit pe cele mai înalte coline ale Lisabonei.

Aici ai oportunitatea să vezi cum arăta orașul înaintea incendiului produs în anul 1755, deoarece Bairro Alto a fost cel mai puțin afectat de acest incident.

Cât costă intrarea la principalele muzee din Lisabona

Muzeul Naval din Lisabona 

Copii  4-12 ani – 2,50 €

Adulți 13-64 ani 5,00 €

Muzeul Fado 

5 €

Muzeul Calouste Gulbenkian

10 €

20%  pentru persoanele care dețin “Lisboa Card”

50% pentru studenți sub 30 de ani și vizitatorii de peste 65 de ani

Muzeul Național de Artă Antică

6 €

50% pentru studenți

50% pentru vizitatorii de peste 65 de ani

Fado în Lisabona

Fado este cântecul simbolic al Lisabonei, care răsună la fiecare colț al orașului. Termenul Fado însamnă soartă, destin, o simbolistică aparte, care descrie foarte bine esența poporului portughez.

Cîntecele Fado sunt de dor, temele cel mai des abordate în acest stil muzical fiind sentimentele profunde, destinul, dezamăgirea în dragoste. succesul și greutățile, dar și viața pescarilor și a marinarilor.

Ce alte orașe merită vizitate în Portugalia?

Portugalia este un adevărat paradis pentru turiști, care poate oferi o mulțime de locuri spectaculoase de vizitat.

Pe lângă Lisabona, iată și alte orașe care merită vizitate: Evora, situat la aproximativ 100 de km de Lisabona, inclus în patrimoniul UNESCO, Porto, al doilea ca mărime după capitală, Sintra, un oraș plin de culoare, situat la o oră de călătorie cu trenul din Lisabona și Coimbra, una dintre cele mai romantice destinații portugheze.

Foto: 123rf.com

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.