Cele mai frumoase locuri de văzut în Sighișoara

Dacă îți dorești să petreci câteva zile într-un decor boem, pe străzi cu cetăți valoroase încărcate de istorie, Sighișoara este alegerea ideală.

Escapadă la Sighișoara

În inima orașului se găsește și hotel Korona, o locație aparte cu decor luxos si dotări moderne, care transformă orice ședere într-una de neuitat. De asemenea, cu serviciul Local Escapes sustinut de Vola, beneficiezi de un discount considerabil pentru un pachet de vacanță, astfel încât să obții costul cel mai bun pentru o cazare la Korona.

Ce conține pachetul de vacanță

Hotelul Korona este o oază de liniște și pune la dispoziție turiștilor un pachet cu o serie de beneficii: servirea micului dejun pe tot parcursul sejurului, o cină romantică, aranjament floral și ciocolată în cameră, cocktail-uri,  10 % discount la restaurant, WIFI gratuit, iar operațiunile de check-in si check-out  se pot stabili în funcție de disponibilitate.

Camerele hotelului sunt luminoase, foarte spațioase și au băi private cu duș sau cadă. Atmosfera desăvârșită predomină și la restaurantul Korona care include o serie de preparate cu meniu diversificat, plus vinuri românești și internaționale.

Pentru distracție și relaxare, hotelul pune la dispoziție o piscina în aer liber, deschisă pe toată perioada verii,  sala de fitness și saună.

Plimbări pe străzile din oraș

Străzile din Sighișoara sunt pline de căsuțe frumoase și colorate, vederi panoramice, biserici în stil gotic  și cetăți medievale care abia așteaptă să fie vizitate.

Top 3 obiective turistice în Sighișoara

Acest oraș se bucură de prezența turiștilor indiferent de anotimp și găzduiește obiective turistice deosebite precum cetatea Sighișoara, Turnul cu Ceas sau Scara Acoperită.

1. Turnul cu Ceas

Este cel mai mare turn din cetate, unul dintre monumentele de referință din Sighișoara, văzut din aproape toate colțurile orașului. Turnul are 64 m și a fost construit în  secolul XIV pentru a proteja poarta principală a cetății.

Acoperișul are forma unei piramide, cu două cupole acoperite cu tablă de cupru, iar priveliștea pe care o ofera asupra cetății este absolut impresionantă.  Din 1899, Turnul cu ceas găzduiește și Muzeul de Istorie din Sighișoara.

2. Scara Acoperită

Este un alt obiectiv turistic simbolic al orașului, care se află în capătul străzii Școlii. Scara asemănătoare unui tunel a fost construită în 1662 pentru a ușura drumul elevilor spre școala și avea initial 300 de trepte. Astăzi au rămas doar 176 de trepte care conduc către Biserica din Deal, Liceul Teoretic Joseph Haltrich și o nouă panoramă superbă asupra Sighișoarei.

3. Cetatea Sighișoara

Sighișoara este un adevărat muzeu medieval în aer liber și merită străbătută la pas pentru a o descoperi. Drumul pavat cu piatra cubică duce către terase cochete, case colorate  sau magazine cu obiecte artizanale tradiționale care contribuie la imaginea de poveste a orașului.

De asemenea, în cetate se mai găsesc și alte turnuri înalte cu arhitectură expresivă sau biserici vechi, încărcate de istorie.

Festivalul medieval din Sighișoara

Pentru o experiență medievală autentică, nu ratați nici Festivalul medieval din Sighișoara. Acest eveniment are loc de obicei în timpul verii, la sfârșitul lunii iulie și reunește un spectacol deosebit pe străzile cetății. Dansuri medievale, artiști de muzică folk, teatru cu măști de carnaval însuflețesc Sighișoara și îi oferă un aer aparte.

Este cel mai mare festival medieval din România, care se desfășoară pe mai multe secțiuni: – expoziții, dans, teatru, arte plastice, film, recital de poezie medievală, muzică,expoziție de carte, concerte pentru tineret și conferințe.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.